Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Tavaly az áprilisi közgyűlésen határozták meg az osztalékot, és június közepén volt a tulajdonosi megfeleltetés, majd a hó végén a kifizetés. Szóval gyaníthatóan idén is valami hasonló lesz a menetrend. Amúgy én alapvetően hosszútávra vásárolok, és ha lehet, akkor osztalékpapírokat. Mondjuk a Richter az 1-2% közötti yield-el nem a legerősebb osztalékpapír, de hát inkább a felértékelődési potenciál döntött. Ezért is tervezem 7300 környékén likvidálni egy időre. Az 2019 májusi 5900->5000 körről lemaradtam, még egyszer nem szeretnék.
Olvasom egy ideje a topikot, viccesek az egymásnak feszülések. Amúgy én 2018 május óta veszem folyamatosan a papírt, 5013 Ft-os átlagárra vagyok benne, és még kitartok. Talán 7300 környékén szállnék ki, és onnan megvárnék egy újabb kört 7000 alól, bár szeretnék az osztalékból is kapni, szóval nem lesz egyszerű. :)
Szia! Én is shortban ülök 6.950-es átlaggal ! 7.300.- környékére elmehet.Ezért még két pakkra tartalékoltam ! :) Amit sosem veszünk figyelembe az az ingyen pénz. Amíg öntik a piacra addig kicsi az esélyünk de nem tudjuk mikor lesz ennek vége.
aznap, talán csütörtöki napon olyan szépen leverték 6900 alá, hogy elhittem lehet ez 6500, sőt kevesebb is, de most meg nagyon nem látom hogy esne...éppen ezért tartom, hátha ez a csavar :)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.