Botos Katalin közgazdász, a gyerekszámtól függõ nyugdíjrendszer szószólója adott interjút a növekedés.hu portálnak. Szerinte a gyermekek által a társadalom számára hajtott hasznot is figyelembe kellene venni a nyugdíjrendszer
Teljesen egyetértek. Elmúltam hatvan, de még nem vagyok nyugdíjas. Egyetlen dolog miatt tudok néha segíteni, teljesen kötetlen munkaidőben dolgozok. Ha nem így lenne semmit nem tudnék segíteni, hiába is akarok:((
Ez a probléma abból következik, hogy 1) kitolódik a nyugdíjkorhatár 65 évre, 2) kitolódik a gyerekvállalási kor 30 év körülre, míg egy generációval korábban még 25 körül volt. A kettő együtt azt adja, hogy átlagosan egy most 30 éves korában gyereket vállaló pár szülei 55 év körüliek, és még 10 évig dolgoznak, így usque 10 évig probléma a gyerekek napi szintű utaztatása, illetve a nyári elhelyezése.
Valahogy így, vagány az ember nem éli azt meg legalább is remélem(ezért lenézzék).. Persze nagyon vagánykodnak: Nekem CSALÁD AZ ELSŐ,MA EZ A SZOLGEN PESTEN IS)-aztán nem is Fideszes rengeteg csavar van ebbe is!!
"Nem a rokonság, csak az a nagyszülő(K) aki ezt megérti!" És melyik gyerekéhez, ha azok nem egy helyre költöztek? Vagy ingázzanak a nagyszülők munka mellett? Megírnád hány unokád van? Csak azért kérdezem hogy honnan a sok tapasztalat? Nekem 2 van.
TÁRSADALOMRÓL csak akkor beszéljél, ha születnek gyermekek! . Nem csak abban merül ki a "kötelezettséged" hogy befizeted az adókat és ezért a TÁRSADALOM majd gondoz öregkorodban.... . Lehet ezt nem érteni és bírálni ezért a FIDESZ-t.....de NINCSEN más megoldás mint az, hogy bármivel ösztönzik a gyermekvállalást! . Amennyiben ezt hátrányos megkülönböztetés árán lehet elérni....akkor úgy kell!
"pl. megoldás a nagyszülőkkel együtt lakni vagy nagyon közel." . . "Költözni kell a munka után!" Most akkor melyik legyen? Vagy költözzön a "teljes rokonság" ?
Ez az a "kényelem" amiről írtam! pl. megoldás a nagyszülőkkel együtt lakni vagy nagyon közel. . Minden megoldva amit felsoroltál. . A min. bér pedig már nem kifogás! . Költözni kell a munka után! Szakmunkás férj és bet. munkás feleség brt. 600K BP-től nem nagy távolságra lévő régióban!
áhhhhhhh Gyerek-gyerek Majd az lesz a vége nem fogadol be ""Idegen"" gyerkőcöt Ezt és ezt az államot támogatod mert,hát ők reprodukálják a Migránsokat..Na oda jutunk eladják még a gyermektartást is másoknak Na ez lesz csak a nagy mútatvány!!
Részletezték a radikális nyugdíjjavaslatot: két részbõl állna a nyugdíj
Ugrás a cikkhez