Topiknyitó: cashattack 2020. 04. 29. 00:45

REIT USA  

Ideje indulnia egy ilyen topiknak, remélem van akit érdekel a téma.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csilla23
csilla23 2020. 05. 07. 10:05
Előzmény: #179  mr_bob
Köszi! Nem néztem meg még a cégeket közelebbről. Az 5G-s megjegyzést úgy értettem, hogy érdemes lehet keresgélni az olyan cégek között, akik nem közvetlenül a megvalósítók (felsoroltak), hanem “beszállítók”, leszerződő szolgáltatók, akiknél komoly bevételnövekedés várható, és talán még nem árazódott be a történet.
mr_bob
mr_bob 2020. 05. 07. 09:42
Előzmény: #175  csilla23

"Az 5G lesz a következő 3-5 év egyik legnagyobb üzlete..."
-
Igen, csak ez már rég be van árazva, elég ránézni a P/FFO számokra :( Nem mondom, hogy nem lehet bennük növekedés, de osztalék portfólióba nem valók.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 07. 09:33
Előzmény: #176  Sigmund

Látom nem riadsz vissza a kockázatos befektetésektől.. :) Ebben hasonlítunk.
Beülni egy stabil papírba nem olyan izgalmas, na :))
Egyébként én még az AT&T-t néztem mint sima RV, elég jól fizet, és historikusan beton az árfolyam.
Számomra a linkeltek közül az American Tower és a Digital Realty trust a legszimpibb, de igen, vhogy úgy érzem h ezekről lecsúsztam.. Ha zuhé lesz, nem kérdés, ezt a kettőt biztosan fogomk zsákolni. De ezek jobban fogják magukat tartani 100%
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 07. 09:26
Előzmény: #176  Sigmund
mai híreket átnézve amúgy elég hamar lehet jó beszálló ezekbe is :(
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 07. 09:18
Előzmény: #175  csilla23
CCI és AMT-ben szerintem lesz is sztori, csak most egyelőre van jobb beszálló, úgy értettem, a sok túladott részvény jobban nőhet rövid távon (1 évben belül). Viszont ha bevernék őket megint egy 20%-ot tuti vennék.
De AMT 5 éves grafikonja tankönyvi szép emelkedés, 2,5xes árfolyam 5 év alatt látványos.
csilla23
csilla23 2020. 05. 07. 09:04
Előzmény: #174  Sigmund
Igen, alacsony az osztalék, de lehet bennük növekedési sztori is. Ott van az a cég, akitől átjátszó-tornyokat bérel két nagy telekom szolgáltató (T és a TMUS), akik a Verizonnal együtt sok milliárd dollárt fektetnek az 5G-be! Az 5G lesz a következő 3-5 év egyik legnagyobb üzlete...👌
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 07. 08:54
Előzmény: #173  csilla23
Ezek elég stabilak, többsége jobban is áll, mint a vírus előtt, vagy ugyanúgy, de az osztalék is csak 1-3%, ha lesz még 1 korábbihoz hasonló mélypont ahogy tippeled, akkor jó beszállók lehetnek.
csilla23
csilla23 2020. 05. 07. 00:50
Előzmény: #170  Sigmund
Viszont linkelem ezt kis írást, ha már éppen beleakadtam: 
https://investorplace.com/2020/05/7-a-rated-reits-to-buy-now/
szieszta 2020. 05. 07. 00:28
Előzmény: #168  Sigmund
A fény az alagútban lehet egy gyorsvonat reflektora is. Akkor viszont nagyon gyors hátramenet következik. :-)
csilla23
csilla23 2020. 05. 06. 23:38
Előzmény: #170  Sigmund
Ok. Tudom, hogy ráér. Most van nyugi, egyébként ilyenkor nézek utána dolgoknak. Akkor ezt holnapra hagyom, zsibbasztó egy nap volt. A REET is több, mint -2%-ot kapott...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 22:56
Előzmény: #169  csilla23
Köszi, ráér.
Vicces volt ez a nap, SPG-t jobban megütötték, mint a Tangert, ki érti ezt...
PEI volt ma a legjobb REIT :)
csilla23
csilla23 2020. 05. 06. 21:34
Előzmény: #168  Sigmund
Este zárás után felsorolom, hogy kb hogyan képzelem el az osztis portfóliót. Kis magyarázattal. Éppen most nézelődés van, mert tegnapelőtt betoltam a mindent is két “video games” cégbe, most úgy látom pár hétig ott is marad, de közben átcsoportosítok még itthonról, mert gyógyszer és dohány fronton jó belépők látszanak most is...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 21:29
Előzmény: #166  csilla23
Kicsit igen :) nekem most mindkét irány jó végülis, de azért mértékkel :) 1-2 hétig ülök a kezemen, remélem sikerül is tartani.
Alapvetően már volt 1 mélypont, akkor még mindenki azt hitte, h az egész évben marad ez a karantén-élet (turizmus pl egész évre kuka), most már látszik a fény az alagút végén, így szerintem a korábbi mélypontokat nem kéne újra elérni (de persze bármi megtörténhet).
Játszóson én is gondolkodok, amikor Tangernél megláttam a -10%-ot már gondolkodtam a vételen, már adnám is..
Eléggé nagybevásárlásra készülsz úgy látom, írj még sok papírt, holnap megnézem őket.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 21:23
Előzmény: #165  Cyberslider
Bátor, az legalább pluszban hasít :) kéne egy ilyen portfolió, Hertz mellé néhány óceánjáró, légitársaság és a legnagyobb esett Reitek, megnézném őket 5 év múlva.
IRM és OHI megnyugodott, lehet ezeket nem ma verik agyon.
Ventassal és Simonnol egyelőre együtt szívunk :(
csilla23
csilla23 2020. 05. 06. 21:22
Előzmény: #164  Sigmund
Kicsit mind a ketten poziból beszélünk... :D 
Te már el kezdted építeni az osztalékos portfóliót, örülnél is a további esésnek, mert még jobb árfolyamon bővítenél, meg nem is, hiszen ki tudja az végét, ha megint általános lejtmenet lesz.
Én meg most inkább még ugrálok egyik szektorból a másikba, próbálom elkapni az 5-15%-os nyerőket. Kifejezetten tetszik, el lennék még így egy darabig. Lesz is ilyen játszós tőkém, ha kiépült az oszti vonal akkor is. Viszont árgus szemekkel figyelek 10-12 papírt (7-12%-os osztikkal), és örülnék, ha az osztalékos portfólióra szánt tőkéből, a dohányos papírt (MO) nem 9, hanem 10%-os, a BTI-t nem 7, hanem 8%-os osztival kapnám el. A gyógyszer papírt (ABBV) meg +6%-kal, a telekomot (T) nem 7-tel, hanem 7,5%-tel, etc. 
REIT-ről már nem is beszélve, ott még nagyobb mozgások lehetnek. Ezért is lettem pesszimistább? 🤔
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 06. 21:15
Előzmény: #164  Sigmund
Én most vettem rendesen NCL-t.. necces, de szerintem megmentik. Az tuti, h nem most fognak ezek beindulni. Ki kell ülni. Ha bejön, széles lesz a mosolyom.
Az üzletek miatt simon stb.-nél nagy a para, h a sok munkanélküli h fog menni, üzletek mennyire bírják, bérleti díjak csökkenése, felmondások, bedőlések... online piac.. Nagyok és sötétek a fellegek. De a nap egyszer ki fog sütni, én az örök optimista ; és h Buffet bácsi szavaival éljek, USA ebből is fel fog állni!
Nálunk újranyílt az IKEA. Egymást taposták az emberek...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 21:06
Előzmény: #163  Sigmund
mondjuk az olajhoz a repülőknek meg az óceánjáróknak is indulni kéne, nem csak a termelésnek + lakosságnak, szóval lehet tovább tart... 
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 20:47
Előzmény: #162  csilla23
Jó meglátások, akkor legalább tudok még bővíteni...
Optimistábban látom azért, olaj pl stabilizálódhat nyáron, a teljes beindulás (amikor minden ország újranyitott) után már visszaáll a kereslet nagyjából. pl Kínában is most veszik az autókat nagyon, v pl Bp-en ma már láttam újra dugót. De lehet mindenki bringázik inkább :)
Sanders nagyon simán kikapna Trumptól, abban nem látok veszélyt.
A többivel egyetértek, de az újabb mentőcsomag vagy vakcina-hírek bármikor dobhatnak rajta, és ezek képesek 8-10%-os réssel nyitni.
csilla23
csilla23 2020. 05. 06. 18:56
Előzmény: #160  Sigmund
Szerintem a reopen rali ez volt. Beárazódott. 
Hihetetlenül “mozaikos” a helyzet: az ÉK-i államok egyszerre fognak nyitni, de New Jersey és Pennsylvania elég csehül áll. A Ny-i parton óvatoskodnak az amúgy korrekt kormányzók. A rozsdaövezetben több demokrata kormányzó “csak azért sem” politikát visz, élen az alelnöki posztra hajtó, agyhalott michigani kormányzó asszonnyal az élen. 
Mindeközben mélyül Biden jelölti válsága, már a full liberális NYT szerint is le kellene cserélni, nem is a demencia, hanem az egyre csúnyábban alakuló zaklatási ügye. Elkezdhetik beárazni akár Sanders jelöltségét is, ami akar novemberig taccsra vághatja a tőzsdét. 
Élesedik az újabb kereskedelmi háború Kínával, az olajár kiszámíthatatlan. Sorban jönnek ki az olyan vállalati jelentések, amik, ha emelkedő nyereséget is mutatnak az első n.é.-re, profit csökkenést prognosztizálnak a 2.-ra. Hirtelen egyik tudtam felsorolni, a szenvedő szektorokat hagyjuk is. Biztató vállalati adatok pedig novemberben fognak jönni leghamarabb. Tech cégek, gyógyszer, biotech. Amik először indultak el, és legnagyobbat futottak, azok fogják tartani a frontot. Szvsz.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 06. 18:22
IRM most 21,57, és 21 volt eddig az éves mélypont, holnap jelent, izgalmas lesz.

Topik gazda

cashattack
cashattack
0 0 0

aktív fórumozók

friss hírek További hírek