Nem végeztem külön kutatást, de első ránézésre a WPC eléggé ki van téve a kereskedelmi szektornak, ingatlanok 18%-a kisker, 21%-a nagyker/raktár, 5% egyéb raktár. Nemcsak, hogy a kereskedelem, mint szektor fog a legnehezebben talpra állni (persze leszámítva a légi utasszállítás, luxushajózás, casinó, mozi, stb. területeket), de a legkönnyebb egy-egy raktárbérlést felszámolni, ha bedőlőben a kereskedő céged... Lesz ez még lejjebb, mert a fogyasztási cikk kereskedelem válságának mélységét nem igen látjuk még... OHI nálam mára a nyerő, ha jól indul, de ha réssel nyit, akkor tuti kihagyom. Igaz, nem is osztalékportfóliót építik (még) a mostani vételekkel... :-)
Értem, köszi, az a kevésbé kockázatos vételed. Nekem ilyen a W P Carey, a többi kiszemeltnél válságállóbb vírus előtti árfolyamához képest "csak" -31%-ban van, míg SPG, Tanger, Ventas -51-55%, OHI -40% NHI -42%. DLR tényleg szépet ment, csak így ezen az árfolyamon ott az osztalék %-ban már nem túl sok, még ha nőni is fog az osztija, arról lemaradtunk.
Ezt kivételesen nem azért venném,mert sokat esett. Annál fontosabb, hogy szerintem nagyon jó! Igen,szerintem a válság állóság, kevés esés azt mutatja, hogy stabil.. Nem csak alulértékelt rvket kell venni, sőt! Mindennek megvan az oka. Én csak bizakodó vagyok a többi alulértékelt rv-vel kapcsolatban, és azért próbálom kiszűrni melyik lehet gyengébb, abba inkább nem kockáztatok. Nézd meg a data centeres reiteket, pl DLR, AMT nem estek hanem emelkedtek. Nem rossz, sőt tuti jók, de az én befektetési stílusom nem ilyen, fent venni az egekben. Ezekről lemaradtam. Ha továbbmegy legyen. Akkor inkább ebben a szektorban a kezdőknek szavazok bizalmat, próba cseresznye alapon kis pakkal. TA-t, grafikonokat nem elemzek. Minden nem lehet nyerő. A többség remélem az lesz. Ha már befektetek hosszútávra, próbálom elosztani. :)
Köszi, megnéztem, ez miért olyan szimpatikus Neked? Jóval kevesebbet esett, mint a többi, ennyire stabil? 229-181, mélypont 155 volt, még a mélypont is csak -32%-on volt, míg a többi 50-80%-ot esett a mélypontjáig.
igen elképesztő, bánom h nem hamarabb fedeztem ezt fel, főleg h nem jobb USDHUF árfolyamnál. Magyar tőzsde ehhez képest állóvíz mozgásban is, alig van választék.
Szóval, “micsoda különbség”! Itt aztán lehet válogatni, szemezgetni, még ugyanabból a “kosárból” is egyszer az egyik a jobb, másszor a másik. Ha valaki swingelget akkor általában talál olyan papírokat, amiket láthatóan érdemes elkapni, akár egy szolid 10-15%-os körre...
Igen OHI elég szép lett. Simon boli középről és mozgóátlagról fordult majdnem (59,8-59,9), az is jó TA alapon is. Ventas esetén is 29,8 néz ki most támasznak, hasonló teljesen a grafikon. SKT-ba még nem merek belevenni, az kiszámíthatatlannak tűnik.
REIT USA