Szerintem tuti, technika kellene, dehát meg vannak őrülve, bármi lehet. Én vettem OHI-t napizásra, holnap vágják az osztalékszelvényt, ha jól láttam. Úgyhogy esnie kellene majd, de TA szerint meg mennie... Már az autodidakta ismereteimmel.
Azt még fundásan nem néztem meg. Opció lehet a Ventas: 11%-os oszti, szintén kitörés környékén. Plusz tegnap hagyott egy rést... Plusz: OHI (ami eü.-vonalon fut). Oszti 9,5%...
Én osztalékra akarok ezekben, és várok majd egy visszakorrekciót. Viszont szerintem mehetnek még addig. Ennek meg mintha 17 körül lenne egy ellenállása, amit ha áttör... Ráadásul a TA is az erősíti, hogy megy. Passz. Egy körre jó lehet. Az a 19,6 csábítanak tűnik, elsőre... Persze, a mai GDP-adat mindenbe bekavavarhat.
Legszívesebben ma én se nyúlnék semmihez ma de mivel régóta osztalékos REIT-be akartam beszállni , a kinézett MPW meg pont ma jelent ezért eléggé viszket a kezem... Eddig szinte az összes jó osztalékfizető REIT-et meghúzták a napokban... Szerinted?
Mutatta. Nagy emelkedések voltak, utóbbi két napon kisebb osztalék-rali bontakozott ki, a REIT-eket külön érintette. Tíz után tudok vele foglalkozni. Addig is: finviz.com-ot követed? Az összes tőzsdei cég mutatói fent vannak, így az osztalék is, iparáganként csoportosítva, REIT-eknél a 7 különböző alcsoportot külön-külön hozza. Be lehet állítani azt is, hogy osztalék mértékre szűnjön. De mindennek utána kell nézni, mert egyrészt 3 honlap három különböző adatot tud hozni egy adott cégre, attól függően, hogy miként frissítik. Másrészt pár cég már hozott döntést felfüggesztésről, REIT-ről nem tudok. Beteszem, hátha valakinek hasznos lehet: https://finviz.com/groups.ashx?g=sector&v=110&o=name
Jöhetnek a cikkek! Az utóbbi napokban megszaporodtak ez elemzések, sok mindenkinek fölkeltette az érdeklődését ez az igen-igen alulértékelt szegmens. Bár a jövő itt is nagy kérdés, de az, hogy 70-90% ot estek ezek az amúgy eddig jól prosperáló és biztonságos cégek, mindenképpen a piac túlságosan pesszimista ítéletét mutatja.
Gratula, a topikhoz. Az SPG-ről kicsit lemaradtam/tunk, pedig hétvégén még a 4. negyedéves beszámolójukat is végig böngésztem. Erős lábakon állnak, érthetetlen volt a múlt heti záró. Ment is két nap alatt rendesen: bő 20%-ot.Ha még nem olvastad, és érdekel: https://investors.simon.com/static-files/e974bb14-1037-4b6d-bc73-e0a32e1b764a A honlapjukon természetesen fent van a többi is, de nekem ez is elég volt, átlátni valamennyire a cég gazdálkodását. Vannak még ez évi cikkeim, elemzéseim az SPG-ről, és más REIT-ekről is, ha érdekel felteszek néhány hasznosnak tűnőt. Van “figyelőlistám” is, még mindig van jónéhány 8-12%-os osztalékos (legalábbis hétfői állapot szerint, mert ma ez eü.-s REIT-eket jól meghúzták, ahogy láttam...
REIT USA