172. sor d oszlopba kell a kereskedésből származó nyereséget, 172. sor e oszlopba a nyereség adóját (16%), 172. sor a oszlopba ha veszteséges voltál a veszteség adóját.
A 167. sorba ha vettél fel osztalékot, kell az osztalékot és ennek adóját, és az 57. sorba kell a kifizetők által levont forrásadót.
Mindenhol szumma!
Ne felejtsd el kitölteni a 212-220 sorokat sem, mert később jól jöhet. (adókiegyenlítés)
Ez így csak akkor él ha a te nyilvántartásod és a random által kiállított nyilvántartás teljesen megegyezik.
Mint írtam! A te általad vezetett nyilvántartás a mérvadó.
Mert a kettő között lehetnek eltérések a készletértékelés miatt.
Jártál már úgy, hogy az olcsóbban vásárolt részvényedet szeretted volna eladni de nem állítottad be eladási megbízásnál ennek megfelelően a készletértékelést, és ezért a drágábban vásároltat adta el a rendszer?
Vagy pl. 10 csomagban vásárolt 1000 db részvény közül, 2 csomagban adtál el 300 db-ot? Erre sem tudsz megfelelő készletértékelést beállítani.
Ebből adódnak a különbségek.
Tehát ha jól értelmezem RCnél nyereség/veszteség menüben a tavalyi évre leszűrhetem és a különbség kiaadja a veszteséget. Ez pedig elfogadott.
Köszönöm.
Ha valami nem világos még majd kérdezek!
"Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekről a befektetési szolgáltató bizonylatot állít ki, amely
alapján Önnek kell az értékpapírra, valamint az értékpapírhoz kapcsolódó jogokra előírt
nyilvántartást vezetnie oly módon, hogy abból az adókötelezettségét meg tudja állapítani."
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?