Ezt nem úgy fogalmaztam ahogy szerettem volna, szóval nyilván nem lehet bármekkora méretű pozíciót nyitni napon túli ügylettel, tLonggal vagy tShorttal, hisz finanszírozóként ott kell állnia a társaságnak.
A Randomnál vagy és nem ismered a hatit? A random legnagyobb versenyelőnye a többiekkel szemben épp a határidős bux. 1 kontraktus 100 Ft. A legolcsóbb vetélytársnál asszem 360. Tíz pont elmozdulás után már a nyereséget számolod, míg a másik 36 pontig buktában. Nagyon nagy különbség, akár dt-re is alkalmassá teszi.
OK! Utánanéztem napon belül tényleg csak 0,2%. De ha már már
átviszed akár 1 napra is: 0,6%. Esetleg napon belül megéri vele szórakozni, egyébként túl drága!
Egy 184000 Ft-os hati pozíció 100 Ft
Egy ugyanilyen értékű t-long vagy -t short, ha nem viszed át másnapra sem (tehát nem kell kamatot fizetni, akkor 1300 Ft. 13x-os különbség.
Persze az egyedi részvény jobban megy, ha megindul, de még a leggondosabb tervezés ellenére sem biztos, hogy a jó irányba indul el. Még ha a stopzárja is 1-2! mínuszban, az az áttétel miatt már 5-10% és ha ehhez még rájön a tranzakciós díj az már kellemetlen.
Én csak a saját tapasztalatom akartam megosztani, a világért se akarok "megtéríteni" senkit.
Különben a bux egy 2000pontos sávban mozog, azért ezt is le lehet kereskedni, mégha nem is olyan izgalmas. Most már eléggé beszűkült,hamarosan meg kell indulnia valamerre.
"számolni kell azzal, hogy a pozícióra számítanak fel 6 és 12% kamatot, nem csak arra a tőkére, amit ők kölcsönadnak, így a mi saját tőkénkre vetítve ez magas lehet."
mi van ??? mi a pozíció és mi a tőke ???
"mi saját tőkénkre vetítve ez magas lehet. Bár a 6 és 12% nem olyan magas kamat"
na most akkor magas vagy nem magas ???
"Bár a különbség a 2 között nagy, a tShort csak 6%, a tLong viszont már 12%, ez utóbbit csökkenteni kellene kb 8%-ra."
szóval itt nagy a különbség, és ki fogja csökkenteni , talán te ???
Megint olyasmiket írogatsz ide (IS!!!) amik nulla információtartalommal bírnak !
Nincs ilyen részletes kimutatás se RC-nél, se Ersténél. Amire gondolsz, ahhoz az Erste áll közelebb az "Egyenlegközlő/Készletinformációk" menüpontban:
Instrumentum Készletnap Darabszám Beker. ár Bek. árfolyamérték Bek. költség Bek. deviza Piaci ár Devizanem Devizaárfolyam P&L/db Bruttó P&L (HUF) Nettó P&L (HUF) Számlatípus
de ez is csak a bekerülési áradat veszi figyelembe a piaci árfolyamhoz képest, és ennek ismeretében megadott - nem realizált(!) - nyereséged-veszteséged is bruttó érték, hiszen a pontos kimutatás nem lehetséges, ugyanis a szoftver nem tudja eldönteni, hogy milyen készletértékelést fogsz alkalmazni !
Azaz csak bruttó értékben tudja egy papírod nyereségét megadni az adott pillanatban.
Értem. Majd megnézem, ha lesz pozim. Viszont akkor ez csak azt mutatja, hogy mikor leszel 0-án? Én olyasmire gondoltam, hogy mondjuk a MOL reál 14.200 nekem van 100db 14.100-ról, és ebben a pillanatban ha eladnám, akkor +9500Ft a nyerő, mert már automatikusan kalkulálja a broki díjat stb. Ilyenre gondoltam.
Azért köszi!
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?