Én is kíváncsi vagyok holnap a Konzum-Opimus vezetőkre.. ma 30%ot esett a papír napi maxtól, holnap még 15%ot, és talán azután is 15%ot. Nehogy tojással megdobálják Őket! Virág úr kérdezze ki, mit szólnak ehhez az őrülethez! Mi a stratégia, ha most zuhanásba kapcsol a papír? Kisbüfik védelme továbbra is cél? Privátbankár cikk! Fel lehet hozni a cikket.. "ekkora fordulatot még nem látott a pesti börze" http://privatbankar.hu/reszveny/ekkora-fordulatot-meg-nem-latott-a-pesti-piac-313805
Gyerekek, ha megy valaki, hozza már fel a rohadt TDT-t, hogy változtassanak már rajta. Ma kiakadt mindhárom Mészáros papír, és mindháromnál felfüggesztették a TDT-t, pedig gyönyörű shortlehetőségek adódtak volna amikor megtömték a limiten állókat és elindult lefelé. Nem lehetne kicsit rugalmasabbá tenni a rendszert? Hogy ok, hogy limiten kényszerzárás, és nincs több kötés, de mondjuk limit minusz 2%-nál ismét megnyitják automatikusan?
Törölt felhasználó2017. 11. 07. 17:18
Kíváncsi vagyok - főleg a mai történések után - a holnapi konferenciájukra.... A Random főnöknek volt pár nagyon jó előadása (nemtudom hányan emlékeztek, arra mikor pl. pár évvel ezelőtt - amikor az OTP 3200-3400 körül mozgott - szépen, "tény"-adatokkal alátámasztotta, hogy az OTP minimum 5400 Ft-ot ér. Nemsokára 6e +-on lehetett realizálni. :) De a Richter kapcsán is nagyon jót, jókor mondott.. Akkor még nem volt Cariprazine a köztudatban..) Most a kereskedési paletta bővítésének bejelentése lenne a legjobb... (Saját cfd, frankfurti certifátpiac(ha a degironak megy, a randomnak is mehetne...) bármi lehet. Csak legyen...)
Rájöttem, hogy évenként megmutatja, és így egy zsebszámológéppel, vagy papírral ceruzával összeadhatom. De milyen régen volt már amikor a vegyesboltban az eladó papíron ceruzával adta össze a tételeket. A ceruzát mindig a fülén tartotta. :)
Vissza akartam nézni a nyereség/veszteségemet a Netboon-ban az elmúlt években, de azt írja ki, hogy "maximum 1 éves intervallumra kérhető le". De miért? Miért jó az nekem, ha nem nézhetem vissza a saját adataimat?
Szia ! Igen, ott látható a levont osztalékadó (15%), és az EHO mértéke is. Sajnos az amcsi részvények osztaléka után 14% EHO-t is kell fizetni. Ha idén év végén vagy a jövő év elején jelzed nekik (pl e-mailben), akkor a Random ki tud neked állítani a USA részvények után levont adókról egy igazolást. Üdv,
Sajnos a Finviz csak amerikai cégekre működik jól. Magyar, vagy német cégek adatait hiába próbálod megnézni. Magyar és német cégekhez jó lehet: https://www.investing.com/stock-screener/?sp=country::93|sector::a|industry::a|equityType::a%3Ceq_market_cap;1
Ha valaki szeretne szűrni a Finviz screener-en (vagy bárhol máshol, ahol hasonló a formátum) a Random Capital-nél kereskedhető részvényekre/ETF-ekre, akkor tudja használni a következő oldalt: http://rct.anuka.me/ Lehet hogy már valaki kitalált erre egy másik/egyszerűbb megoldást, én gyorsan ezt dobtam össze. Az országokra bontás ISIN kód alapján történik. Az oldal hetente lesz frissítve.
short nyitási díj: 0.2% Záráskor napon túli short esetén az alábbi struktúra van (3 elemből adódik össze): napon túli díj: 0.4% short zárási díj: 199.- short kölcsön díj: 6% (360 napra számolva !)
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?