Amerikai részvényekre a Randomnál annyira nem magas a minimáldíj (2 USD), az osztalékból viszont tényleg vonnak adót, akkor is ha TBSZ számlán van.
Én óvatosan elkezdtem vásárolgatni amerikai részvényeket a Randomnál, egyelőre PSEC, BRK-B, CSIQ és SWKS van a portfóliómban, most még az SPWR-t tervezem venni.
Két ok, amiért nem nagyon veszek külföldi részvényeket:
A magas minimáldíjak miatt csak nagyobb összegekkel lehet költségtakarékosan külföldi részvényeket venni.
Ha fölveszel pl. EON osztalékot, ahogy én, levonnak, de nem kapsz igazolást, így itthon is adózhatsz teljesen.
Köszönöm a beszámolót! Jó lenne, ha külföldi részvényekről is lenne előadás, de szerintem az csak évek múlva lesz, mert egyelőre nagyon kevés ügyfél köt külföldi részvényekre üzletet.
Ezzel kapcsolatban merült fel egy kérdésem:
Aki csak hazai részvényekkel kereskedik vagy csak hazai részvényekbe fektet be, az miért nem nyit a külföldi piacok irányába?
Ezen kívül nagy izgalom nem volt. A másik 3 blue chipről is esett pár szó, OTP-t három évre 10.000-re várták 2018-ra, ezt ma is elképzelhetőnek tartja Virág úr, de azért figyelembe kell venni, hogy közben volt ukrán válság, bankadó, de jelenleg az állam szereti a bankokat. A Richtert 2013-ban 8000-re várta 2018-ra, ezt most is reálisnak tartja, bár az idei profit warning kockázatot jelent. A MOL egy nagy kérdőjel, nagyjából ezen a 14.000-es áron jó helyen van, bár tegnap meglepetést okozott a 14.700-as záró.
A szünetben volt pogácsa, isler, ásványvíz (rég volt már ilyenre példa).
A szünet után jöttek a bejelentések (lásd előző hozzászólásomban), majd az FX szolgáltatókról egy elég általános tájékoztató. Végül sorsolás, a 4. sor 6. ülésen ülő idősebb úr nyerte a táblagépet.
Kérdésekre most nem volt lehetőség (úgyhogy most nem tartott kiselőadást Milán :-))
A hazai papirokrol atnyergeltem a BETa piacra.Nem nagy összeggel,de a tapasztalataim sokkal jobbak,mint a hazai papiroknäl.Likvidebb,mert a helyi piacon kivül az euro ärfolyam is mozgatja!/a billentyüzet okozza az esetleges helyesiräsi anomäliät/.
A megfelelö Portfolio kialakitäsa izgalmas feladat!/ Energia,Bank,Szolgältato szektor,nem utolsosorban kedvencem az autoipar!!BMW./
HS!!
A tegnapi konferencián elhangzott bejelentés: a Random megszünteti az együttműködését az FXCM-mel, helyette egy brit szolgáltatón keresztül lehet majd elérni az FX piacot, azonban a Random itt csak függő ügynöki szerepet fog betölteni, nem a Random Capital lesz a szolgáltató.
Egyébként a Random top tippje a Magyar Telekom vétel, 535 Ft-os célárral.
Másik nagy haszna, hogy a 90% vesztesről leveszi a felesleges (sporolt) pénzt és így fékezi az inflációt rövidtávon segítve a nagyobb tőkekoncentrációt. Mégis csak jobb magas adrealin fröccs mellett, okos és érdekes dolgokkal foglalkozva pénzt veszteni mint beleülni a Richterbe 20 évre vagy nyelvtanfolyamokra költeni az a pár ezer dollárt.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?