... és nem ott ahol eddig szokott, hanem a Vásárcsarnok melletti fő Közgáz (vagy Közgáz fő, nem emlekszem mar, hogy Andrea hogy mondta) épületben a földszinten...
Ha már hibákról írunk, meg tudnád nézni, hogy nálad az mt4 számlatörténetében hány hónapot jelenít meg ha az összes múltbéli adatot akarod megnézni? Én a teljes időszakot csak ts2-ben tudom megnézni, mt4 csak egy hónapot mutat
Szia! TS2-ben meg tudod nézni pontosan mennyi volt a tető mindkét oldalra, MT4 a lépésköz változtatás óta amúgy sem mutatja a pontos árfolyamot (legalábbis daxban van 0.5 pont, itt ha jól látom 0.00011 pont eltérés).
Ha feb. 5.-én volt a kötés, akkor 1.12532 volt a legmagasabb vételi. Valami hír miatt egy felszúrást foghattál pont ki, mert 9.5 pip volt ott a spread.
Kitartás, mert ilyennel sajnos később is fogsz találkozni, de legalább látod, hogy az elképzelésed jó volt, csak valóban akkor balszerencséd volt.
MT4-ben a vételi árfolyam maximumát láthatjuk. A shortok stopja ugye az eladási árfolyamon teljesül. Szóval ha 3.6 pip volt éppen a spread (ami egy tipikus spread EURUSD-re napközben), akkor aktiválódott a stopod (mert 1.12448 + 3.6 pip = 1.12474), de a teljesülési árad alapján éppen 7.2 pip lehetett a spread.
Mindenesetre elég szerencsétlenül jártál :(
A tavalyi CHF összeomlásnak semmi köze nem volt a robotokhoz. A probléma az volt, hogy mindenki elhitte, hogy az 1.2 örök. Közben meg kamatkülönbség volt az euró meg a chf között. Gyakorlatilag nagy tőkeáttételes pozik alakultak ki arra spekulálva, hogy ez ingyen pénz azaz 1.2 alá nem megy soha de 10-20x tőkeáttéttel a fél % kamatkülönbség is jó kis pénz.
Ez nem robotosdi volt.
Ja rosszul írtam. Igen nem tehetik meg. Tiltott a saját számlás kereskedés.
Mellesleg a forex esetén ugye tudod, hogy értelmezhetetlen a tőzsde mint fogalom. Nincs központi hely ahol kötnek sokkal inkább egy laza hálózat ahol mindenki jegyez árat és próbálnak egymáshoz igazodni.
"A tőkeáttételes spekulatív baromságok nem adnak semmi hasznosságot a társadalomnak" - ez így nem igaz. Az érték az, hogy piacot teremtenek. Gyakorlatilag a rengeteg spekuláns egyként egy nagy market maker.
Ennek pedig például egy FX piac esetén elég jelentős nemzetgazdasági haszna van.
és ha tudná, hogy mekkora elemző gárda van egy befektetési bank mögött, meg milyen hardverek akkor a tradeléstől is elmenne a kedve :)
Persze a Goldman meg az összes befektetési bank ki lett ebből zárva mivel tavaly megtiltották nekik a saját számlás kereskedést (proprietary trading). Azaz már tehetik meg azt, hogy felfogadnak egy nagyon jó tradert és adnak alá infrastruktúrát ő pedig keresi a pénzt. Volcker Rule a neve. Tavaly nyáron lépett életbe. Érdemes ránézni a GS chartjára. link
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?