Szerintem meg annak fura a lelkivilága, aki (nem rólad van szó, hanem az eredeti cikk szerzőjéről!) folyton másokkal foglalkozik, hogy azok mit hogyan csináljanak, hány gyerekük legyen, kivel izéljenek, mikor és hogyan, mikor vásároljanak és mit, kit utáljanak, satöbbi.
Sepregessen mindenki csak a maga portája előtt és NE dobja át a szemetet a szomszédba. :-)
Azé' itt szó nincs klub alakításról. Van egy klub, ahova valakik, valamilyen módon küldenek tagokat.
Macront például a franciák közvetlen választással, az angolok Teréz anyut közvetve, ahogy a németek is Angie-t. az olaszokat nem tudom. Tehát nem a gyerektelen vezetők alakítottak klubot. Mi meg rögtön alaposan megdobtuk az átlagot a szintén közvetve választott Orbánnal.
Egyébként az jutott eszembe, hogy vajon nagyot változna-e az irányvonal, ha váratlanul eldobná a kanalat valamelyik fent nevezett versenyző, és a helyére egy tizenkét gyerekes személyt választanának.
Az elmélet, mindenesetre, gyengébb lábakon állna egy pillanat alatt.
Szerintem nem ugyanúgy látják a valóságot, de a jövőt sem azok akiknek nincs gyermekük. Ez nem jó vagy rossz kérdése, hanem egyszerűen nincsenek meg azok az évtizedek a mindennapjaikban. Ettől még lehetnek jó és rossz vezetők persze, de nehezebb nekik. A probléma akkor jön talán elő, amikor klubbot alakítanak és ez a klub vezet 600 millió embert. Ekkor már lehetnek hasadékok.
Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?