"Szóval szerintem nem azon múlik egy vezető kvalitása, hogy neki magának van-e gyereke." - nem hát, de ezt nem is állított senki. Olvasd újra, ha nem értetted.
"Szóval szerintem nem azon múlik egy vezető kvalitása, hogy neki magának van-e gyereke."
Az ötgyerekes Orbán országában nem szülnek, elköltöznek a gyermektelen Merkel országába és azonnal megjön a szüléshez a kedvük.
Vajon erre milyen magyarázattal állnak elő? Melyik vezető az aki a következő nemzedékre is gondol?
Jah ez másik kérdés volt.
De leírtam azt is, hogy a politikát megelőzô gazdasági tapasztalat milyen kockázatot jelenthet.
Nomeg, van egy miniszterelnökünk, aki felnőtg életében politikus volt. Tényleg elég szar.
De nem azért.
Namost ötgyermekes miniszterelnökünk Ráchel lánya jövőjéről már gondoskodott.
A Ráchellel egykorú kb százezer gyereket leszarja.
Szóval szerintem nem azon múlik egy vezető kvalitása, hogy neki magának van-e gyereke.
"Abban egyetertunk hogy az elso gyermek megerkezesevel megvaltozik a felelosegtudat."
Valami ilyesmire gondolsz? Elmennek külföldre:((
"miközben az idei év első négy hónapjában
Magyarországon 1,4 százalékkal kevesebben születtek, addig külföldön 12
százalékkal több magyar gyermek jött világra."
link
Rábízható-e egy olyan politikusi elitre a jövőnk, amelynek krémje még életében nem csinált semmit a politikán kívül?
Szerintem simán -- a politikán kívüli tevékenység jelenthet hozzáadott értéket: egészségügyért felelős miniszternek el tudok képzelni olyan embert, aki mondjuk orvosi diploma után egészségügy finanszírozási rendszerekből írt phd-t, egészségügy menedzsment msc-t végzett és pár évet dolgozott ezena területen -- de jelenthet hátrányt is: egy infrastruktúráért felelős miniszter -- mondjuk -- matávos múlttal nehezen fog megszabadulni a matávos ismeretségi körétől, a matávos szemlélettől. Ha a mávtól érkezik, akkor a máv törzsi kultúráját fogja magán hordozni.
Egy szakminisztertől elvárok egy szakmai hátteret -- de nem feltétlenül iparban, gazdaságban eltöltött éveket.
A cikk csak a téma felvetése volt. A cikkíró azt hozta ki belőle, ami ő gondol a témáról.
Az én meglátásomat pedig a #22-ben leírtam, amit ezzel kapcsolatban fontosnak gondolok.
Meggyőzni pedig nem áll szándékomban senkit, mindenki eldönti, számára szempont-e ez az aspektus vagy sem.
"Rábízható-e egy olyan politikusi elitre a jövőnk, amelynek krémje még életében nem csinált semmit a politikán kívül?"
Ezzel egyetértek, szerintem ez is egy olyan szempont, amit célszerű figyelembe venni annak eldöntésekor, hogy kire bízzuk a hatalmunk gyakorlását.
Nem mosogatok senkit, van akinek a véleménye hasonló az enyémhez, van akié nem. Ez változó. Például a fidesz "alkotmányozását" jogosulatlannak tartottam én is meg fletó is - most mondd!
Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?