Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zborde
zborde 2004. 12. 10. 16:36
Előzmény: #1738  Törölt felhasználó
hupeti, te azóta tartod?
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 16:33
Előzmény: #1736  Törölt felhasználó
Vadkacsa!
Én őszintén örülök, hogy újra itt vagy! Csak a Rábá-t szakérted, vagy másban is utazol?
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 16:04
Előzmény: #1737  Törölt felhasználó
hát akkor tényleg drukkolok Neked és a rábádnak (1szer talán még az én 1100-1200-as vételeim is beérnek).
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 15:49
Előzmény: #1735  Törölt felhasználó
Nyakig vagyok a Rábában, már zálogosítva van mindenem:) Ma is vettem 1800db-ot 715Ft-on.
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 15:14
Valamikor október elején Én bátorkodtam 640-en vételre ajánlani, kaptam is kritikát bőségesen. Nos valami történt, de ez még nem az igazi. Amíg a nagy "AMERIKAI TESTVÉR" 700-ig önti a piacra, addig nagy durranás nem várható. Ha fordul az USD-HUF trend (ami nagyon valószínü), akkor stabilan meglehet mondjuk a 750. Lehetnek kitörések is a 800 irányába, pl. az évvégi záróár. Most az az érzésem, hogy 750 környékén már érdemes rövidtávon is kereskedni a RÁBÁ-val.
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 14:25
Előzmény: #1734  Törölt felhasználó
És mond kemeny, elzálogosítottad már a családod ingatlanjait és zaciba dobtad az aranyat? Mert ha én bennfentes lennék, akkor biztos infók birtokában nem fórumokba irogatnék, hanem hajtanám a pénzt akár uzsorakamatra is és ha jól látom felfüggesztésig párszázezer rábát még tudnál venni...
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 14:10
Előzmény: #1733  zborde
1:) A jövőhéten leszállitják a HM-nek a 93 db kész járművet.
2:) Nem mondom a másikat meg, mert nem akarom, hogy megvádoljanak b.fenntes dolgokkal.
zborde
zborde 2004. 12. 10. 13:51
Előzmény: #1732  Törölt felhasználó
1.) A mikulás lecserélte a rénszarvasokat rábára?
2.) ?
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 13:48
Előzmény: #1731  zborde
Azért már kezd körülvonalazódni a Rába árfolyama:)Ebben a hónapban még két pozitív hírt várok, ha csak az egyik jön be, az is ujabb vételeket fog generálni. December 31.-én 870Ft-on zár. Lehet a tippeket megtenni...
zborde
zborde 2004. 12. 10. 13:40
Előzmény: #1730  Törölt felhasználó
Láma!
Azért a kilábalásról még korai beszélni, de javulásról már lehet. A 700 feletti árfolyam korrekt. Sajnos én vagyok a béna, hogy nem bírtam a seggemen ülni és eladtam. Az Antennámmal kb 5hónapot tudtam várni, hogy +11%-kal zárjam, a Rábával 1hónapot sem. :(
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 13:29
Előzmény: #1729  zborde
Nem biztos, hogy most már a fundamentumok fogják irányítani a dolgokat.
Forint árfolyam …………esetleges hírek (Kina, Hm… felvásárlás…)
Eredmé ny kezd érdektelen lenni………lerágott csont Rába kilábalt nem érdekes az eredmény mennyi.
Bélák a fontosak.
Nagy a volatilitás és ez a lényeg )))))))
P.lama
zborde
zborde 2004. 12. 10. 11:59
Előzmény: #1728  zborde
Láma, az 1725-höz, azért több kell, mint 1 sikeres negyedév :(
Legalább 2-3, szerintem
zborde
zborde 2004. 12. 10. 11:57
Előzmény: #1727  Törölt felhasználó
Már késő!
Úgy gondoltam a 675 megfogja, mint oly sokszor és 660-on visszaveszem, de a dolgok másképp alakultak ... :(
(Ezekhez a finomságokhoz még zöldfülű vagyok)
Eredetileg 710-en álltam, mint eladó.
Amit írtam allergiának, hogy 700 fölött van most az árfolyama, azt most is tartom. Így most a 700-730 sáv már korrektenek tűnik, ezért adtam volna el itt.
Törölt felhasználó 2004. 12. 10. 11:32
Előzmény: #1726  zborde
720?
Ne tedd ! ))
2005 1720
zborde
zborde 2004. 12. 10. 10:56
Előzmény: #1725  Törölt felhasználó
Láma!
Egy kis Bélázás kellene, mert olcsóbban szeretnék venni! :))
(725-ön már inkább adnám.)
Üdv.:
Törölt felhasználó 2004. 12. 09. 14:42
Előzmény: #1724  Törölt felhasználó
No jó legyünk komolyak és objektívek. (ha tudunk)
Béla szerint most (egy kis eladást követően) vétel indul.
p.lama
Törölt felhasználó 2004. 12. 09. 14:39
Előzmény: #1723  zborde
Igen
A megfigyelés tényszerű.
Az ok viszont hiányos és hibás ))))))))
Nem lehet, hogy nem én vagyok a Rábára hatással, hanem a Rába van hatással rám?:))))
De lehet hogy a megállapításod a helytálló csak a következtetés rossz )))))))))
Szóval Ica (ö a csapos) és Béla mondandójának közvetítése még helytálló is lehet?! )))
P.lama
zborde
zborde 2004. 12. 09. 13:54
Előzmény: #1722  Törölt felhasználó
Kedves láma!
Szerintem nem vagy jó hatással a rábára!
Megfigyeltem, hogy amikor megemlíted Bélát és Icát azonnal esik a Rába árfolyam.
(Fundamentálisan a papír javul, viszont "mentálisan" (Ica és Béla) még nem) :))
Törölt felhasználó 2004. 12. 09. 12:58
Előzmény: #1721  matteo
No akkor újra itt.
Uraim Béla ébredezik.
Valami van a levegőben.
Ica (ö a csapos) szerint forrong a levegő, ami azt jelenti nagy durranás várható rengeteg pozitív hír jött az elmúlt időszakban a Rábával kapcsolatban.
Ennek meg kell lennie a hatásának.
Ha elszakad a cérna, akkor vagy egy nagy beszakadás vagy egy kimondottan nagy emelkedés várható.
Idézem Bélát: „a parkett kiszámíthatatlan”.
p .lama
matteo 2004. 12. 01. 20:20
Előzmény: #1720  zsosz
én múlt héten behúzogattam a rövid távú trendeket a papper-ra, és 620-at kaptam minimumként, - úgy látszik, tényleg el fogja érni, de ilyen kis forgalmú esések szerintem nem viszik lejjebb

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek