Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 14:53
14:09:46 RABA 1,885 -1.3% 23,000 db 43,355,000 a mai csucs kötés
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 14:51
Előzmény: #16878  Monster
Monster. Nekem ezzel csak egy bajom van, hogy bef. hitel miatt már így is sokat buktam, de megint sikerült belenyúlnom. Ha nem szakad tovább akkor egy év múlva is jó. De ellenkező esetben likvidálás és ugrott 12 év nyeresége+ a többi.
Monster 2007. 12. 17. 14:39
Előzmény: #16876  Törölt felhasználó
feherke, nyugi.
Mikorra kell neked a rábába fektetett pénz?
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 14:25
:-)) na 4800db. 1882-n
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 12:26
Előzmény: #16875  watson
Magyar részvények felülsúlyozásra emelve. Mi Kéne még, hogy ne csak essünk.
watson
watson 2007. 12. 17. 10:12
Előzmény: #16870  Törölt felhasználó
JP,
a forrás szerintem ott van, hogy a fos dollárból rendes pénzbe kell áttegyenek tőkét, a fos pénzt meg vonják be amíg tudják a yenkik a billdollárokat meg átváltják majd új dollárra, és indul egy új gazdaság :)))
kicsit sarkítva :)
Az euro perdig terjed és szorítja kifele a dollárt a nemzetközi devizatartalék piacról, és erősödik ahogy az államok sorra csatlakoznak az euro övezethez.
Csak gondolj arra hogy Kína devizatartalékaiban a dollár 70-ről lement 65%, ezalatt forintban a dollár 300-ról 200-ra süllyedt. Reálisan még lejjebb kell menjen hogy elegendő Euro és Yen is férjen bele a zsákba.

Az olajár pedig nagyon helyesen megy felfele dollárban és nem annyira euróban, hogy beinduljon végre a pazarló fogyasztás (6literes autók...) visszaszorítása az USA-ban.
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 10:12
Előzmény: #16873  Törölt felhasználó
Hát persze. Elvégre 1970-től csak azt halljuk folyamatosan, hogy figyeljünk mert kitörés jön. Ez látszik is csak összekeverték a betűket. "Le " törés.
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 09:43
ok ok de 1900 alá is?
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 09:03
Előzmény: #16871  sly36
USA futures a hajnali mínuszból kezd fordulni és szedi össze magát.
sly36
sly36 2007. 12. 17. 08:11
Előzmény: #16870  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2007. 12. 17. 00:23
Előzmény: #16869  Törölt felhasználó
Szia 1702 !

"Szerintem viszont ez egy kisebb visszaesésen túl nem lesz tartós, és Keletről, meg Indiából legalább akkora pótlólagos fogyasztás fog keletkezni ( pl.: az eddig felhalmozott USD tartalékaik "kényszerű" felhasználásából), mint ami az usában kiesik a jelzálog pénznyomda leállása miatt."

Jo, de link

Hat fene tudja.Bizonyara megerjuk, az az , majd meglatjuk.
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 12:56
Előzmény: #16867  Törölt felhasználó
Üdv JP,

Köszi a választ. Ebből azt szűröm le, hogy végre értjük miről beszél a másik, és látjuk miben nem értünk egyet. Ez tök jó,mert nem hiába koptattuk a biteket.
És ezzel el is érkeztünk a differenciálódás elméletemhez. Ezt a múltkor már kérdezted, de kihagytam. Most megpróbálom kifejteni. A Te érvelésd zanzásítva úgy szól (az én olvasatomban), hogy esik a világpiac, tehát (a spekuláción kimúlásán túl ezért) esik a rába is a sorvégén. Majd akkor lesz jó a rábának, ha a világpiacon újra minden rendben lesz, és eljönek a szebb napok.

Ezzel szemben én azt gondolom, hogy elég sokáig nem fognak eljönni a minden(!) részpiacra kiterjedő szebb napok. DE nem fog eljönni 1929 sem újra. Ehelyett indexileg egy széles sávot várok a következő évekre, és ezen belül jelentős bukó és jelentős emelkedő EGYEDI sztorikat. (Még csak nem is szektorokat(!!!!))
Miért is gondolom ezt? Szerintem a válasz egyszerű, és nem kell messzire menni a jelzálogparától. Mia jelzálog para lényege tőzsdeileg? A fogyasztási motor lefulladásától való félelem. Szerintem viszont ez egy kisebb visszaesésen túl nem lesz tartós, és Keletről, meg Indiából legalább akkora pótlólagos fogyasztás fog keletkezni ( pl.: az eddig felhalmozott USD tartalékaik "kényszerű" felhasználásából), mint ami az usában kiesik a jelzálog pénznyomda leállása miatt. Azaz egy átmeneti zavar után a globális fogyasztás újra visszaáll, és idővel tovább növekszik, csak más területi és szektoriális struktúrában. (Erre írtam, hogy a rába ebből a szempontból jól áll)
Véleményem szerint ez a nézőpont váltás a 2008-as évben fog végbemenni. Bonyolódni fog a helyzet, hogy nem lesz elég birka mód bambulni a NYSE-t, és kórusban bégetni, hogy bull meg bear de egyúttal fel is értéklei majd az olyan alapos elemzőmunkákat, mint ami itt a Rába elmélkedések topikban zajlik.
Monster 2007. 12. 16. 01:01
Előzmény: #16866  watson
Watson, egy szóval nem írtad, hogy a címén akadtál ki, te konkrétan a cikkről írtál.
A cím szenzációhajhász, de ezt itt már megszokthattuk, mindennek olyan címet igyekeznek adni, amire minél többen rákattintanak.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 21:59
Előzmény: #16866  watson
Watson :-) Nyugalom! ok ?

Attol fuggetlenul, hogy en, az elmult napokban egy hara-kiris szcenariot irtam le -ami meg hasonlitott a pf-s top10-es sztorijara is - ,mint mar irtam is, a raba egy egyre jobb fundakon allo ceg.Ez mindenkepp pozitiv a reszvenyarfolyamara nezve......csak jojjon el a tozsdei szebb napok. Hidd el, ez jobbara ettol fugg!! Ha rankkoszont a szebb napok, ugy a piac egeszere ertve, egy ilyen "kiados" idoszak utan, ugyis azokat kezdik el venni ami jo fundakon all.....es ebbe mar a raba is benne lesz. De mondom, ez csak - en szerintem: csak ! - , amikor rankkoszontenek a szep napok ! Hogy ez mikor lesz , nem tudom. De en a jo fundas papirok emelkedeset ettol a ponttol varom, foleg.

Szep hetveget !
watson
watson 2007. 12. 15. 21:34
Előzmény: #16865  Monster
Monster, én sem a tartalmát tettem szóvá, hanem a cikk szenzációhajhász címét.

Az hogy kicsit (20%) feljebb húzták, ami egy felvásárlás esetén teljesen indokolt lett volna, mint anélkül, szerintem egyáltalán nem analóg egy lufival.
Monster 2007. 12. 15. 21:12
Előzmény: #16864  watson
Watson, most azért meg kell, hogy védjem a portfoliot, mert ők a folyamatosan érkező megrendelések hatására pozitív dolgokat írogattak a rábáról, 2500 felett kezdtek lufiról beszélni.
Szerintem ez a legutóbbi cikkük sem volt lehúzó, tény, hogy elég lufipukkanás jellege volt a dolognak, és a végére azt is odaírják, hogy 3000 is lehet még.

Az econetet, humetet, genesist is piszkálták már sokat, emiatt ne aggódj:)
watson
watson 2007. 12. 15. 21:07
Előzmény: #16863  Törölt felhasználó
JP értjük.
1702 ifjú lelkesedését is értjük.

Amit viszont nem értek, az a Portfólió köcsögölése. Már az over the top-os cikke is gusztustalan volt felfele 2100 körül júli elején, de hogy megint bunkózik ezzel a lufi kipukkanós cikkel, illetve cikk címmel itt 1900 magasságában ez már szándékosnak tűnik.

Talán kéne egy kis fizikát is tanulni!!!
A fa golyó ugyanis nem szokott kipukkanni :)))
A lufiba pedig levegő is kell....

Azért mert nem pukkant még ki van itt lufi elég, miért pont szegény stabilan növekvő Rábát kell basztatniuk???
Amiért nem láttak benne fantáziát 1000 alatt, az azért nem indok erre.

Ennyi erővel akkor a TOPlista elejére tehetné, hogy pl Humetben a pofájába vágja Civin a népnek hogy átbaszlak öreg és mindemellett az eszközérték 5szörösén talál majmokat akik kapkodnak a hulladék papírja után :)

vagy ha már Rába, akkor a Wamsler bennfentesen kereskedhet milliárdokkal bűntetlenül, míg egy kisrészvényest 100eFt-al majdhogynem lesittelnek.
(bevallotta okt 3-án, hogy tudott a szept 27-i közgyűlésen a szándékról, okt 1-én az adásvételekről és ennek ismeretében kereskedett 1,2,3-án mielőtt ezeket közzé tették volna és keresett a piaci szereplők kárára)

vagy a Godwillből és szellemi termékből álló Econet a Buxban kész röhej...

Törölt felhasználó 2007. 12. 14. 20:13
Előzmény: #16861  Törölt felhasználó

Phuuu-ha , 1702, soha sem erunk a vegere :-)

Nezd szerintem nem is kell kuonosebben vitaznunk egymassal - meg akkor sem, ha egy nyelvet hasznalunk mas-masra :-) - ,elvegre ez egy forum, ahol mindenki leirhatja velemenyet. Hogy valamit nem ertunk a masikbol, vagy a masik nem ert belolunk valamit, az is termeszetes.Remelem ebbol senkinek , semmilyen anyagi vesztessege nem szarmazik.

A 4 honapot, a hitelpara elso pofonjara ertettem , ,amikor a bux lefordult a csucsarol....julius vege volt, nem tudom igy fejbol pontosan.

Tovabba: link

Remelem , ezennel sikerult kisimitanom, nehany felreertest.

Törölt felhasználó 2007. 12. 14. 16:32
Előzmény: #16861  Törölt felhasználó
Amcsik csak a mi zárásunkat várják, mert indultak felfelé.
Törölt felhasználó 2007. 12. 14. 15:37
Előzmény: #16860  Törölt felhasználó
Néha azt hiszem, hogy nem ugyanazt a magyar nyelvet használjuk. No akkor step by step, kezdve a könnyen tisztázhatókkal:

1. Igen poziból. (ez elég nyilvánvaló, jó régóta, ha érdekes 742-2481-ig bekerárakkal (így fejből, tévedés jogát fenntartva), további részleteket inkább melőzném.)
2. Nem írtam, hogy összehangoltan cselekdtek. Ezt Te olvasod bele, szerintem nincs benne, és nem is gondolom ezt.
(Talán az zavar meg, amit a korábban írtam a lehetséges folytatásról, de ez két különböző dolog. Megjegyzem nálam nem egyértelmű a helyzet, hogy felvásárlás van/volt-e, nincsenek ilyen infóim. De egy másodpercig sem csodálkoznék, ha lenne, mivel nagyon jó áron lehetett a papirhoz jutni az elmúlt egy évben folyamatason (a szeptemeberi 2-3 hét kivételével), és lehet most is kapni. A részelteket lásd Tigus,IP, Watson munkásságában a másik topikban)
3. Tényleg zavarosnak tartom időnként a mondataidat (bocsánat, ez nem beszólás akar lenni, csak objektív megállapítás) , és így nyílván nem értem "tökéletesen". A kommentárom arra él, amit megértek belőle.
Amire az általd visszaidézett részt írtam az ez volt:

"Nos, ha egy bikapiacon tokeeros spekulansok folvasarlasra spekulalnak, es elkezdik a kiszemelt papirt gyujteni -raadasul ezt mar szinte egymast erositve tettek is - akkor ertheto a latszat , hogy miert erte meg nekik magas, es emelkedo arfolyam mellett vasarolni raba reszvenyeket."

Erre volt a válasz, hogy "Nem csak azért veszik a nagyok, mert emelkedik az árfolyam. "
Felvásárlásra ugyanis sok féleképpen lehet spekulálni, de aki többségi (!!) részt akar kihasítani, az nem spekulálhat, neki tudnia kell miért veszi:
A) Saját maga tud valamit kezdeni a céggel/értékeivel, amitől neki többet ér,
B) Valakinek el tudja adni egyben jobb áron.
Egy BC pintér (ez áll KGT-re is) esetében nyilván(?) csak ez utóbbi jöhet szóba, és mivel ő fújta itt a passzátszelet ezért erre a változatra írtama folytatást.

A Trigonnál és az esetleg mögötte állóknál teljesen más is lehet a valódi mozgástér. Szandokánékról nincs letisztult képem.

Viszont ha már ennyit írtam, akkor még valami, amit az előbb kihagytam: A Rába szeptember végén volt a csúcson. Az általad medvepiacnak titulált rész maximum 2,5 hónap lehet, és nem 4. Mire értetted a 4-et?

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek