Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stoky 2007. 10. 10. 16:57
Előzmény: #12976  szász
nagy eladó erste volt
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:56
Előzmény: #12978  Törölt felhasználó
Tőzsdefórumos topikban írta valaki, hogy a Pszáf vizsgálja az önkoris eladást. Tud erről valaki vmit?
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:54
Előzmény: #12972  Törölt felhasználó
Aki tegnap vett, az is bízott benne, sőt aki 2800-ért vett az is bízott benne. Vajon lesz-e holnap aki bízik benne, és ha igen mennyiért?
watson
watson 2007. 10. 10. 16:53
Előzmény: #12963  Törölt felhasználó
spec, szerintem nem indokolt, de asszem nem ettől fog függeni :))
Én tartom és azon spekizek, hogy átkötök anyám NYESZ számlájára valamennyit, és bízom benne, hogy arról 1 év múlva már fel is vehetem majd a 3k-n eladott adómentes nyereséggel együtt :)
szász 2007. 10. 10. 16:53
Előzmény: #12970  stoky
"pedig "csak" az erste adott
többiek nem igen. ..."

stoky ez konkrétan nem igaz. ok, hogy szeretnéd lejjebb látni, de azért maradjunk a tényeknél.
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:53
Előzmény: #12970  stoky
Azért kell legyen itt más is a bokorban. Az ersténél nemigen volt ennyi papper. Nagyon időszerű lenne már 1-2 bejelentés, ha más nem, legalább a PSZÁF-tól...
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:51
Előzmény: #12971  csibe74
180 naposra azt kész, de az még mindig -130pont innen, hát nem igaz már 2x -7% ot ment 2nap alatt, kis korrekció kéne nem?
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:51
eyértelmü=egyértelmü
bocs
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:49
Aki ma vett,(mint jómagam + több mint 2000000000-ért /huhhh!/ néhányan) az eyértelmű hogy lát fantáziát ebben papírban.
"Lesz még szőlő lágy kenyér"
csibe74
csibe74 2007. 10. 10. 16:48
Előzmény: #12968  szász
A tisztulás az jó hír. Én sosem tőkeáttételezek mégis azokkal szívok. Na jól beragadtam én is. Tudom stop stb....
Hát felfelé nem lesz ilyen dinamikus az biztos. Lefelé hamarabb lezajlik a dolog..
stoky 2007. 10. 10. 16:48
pedig "csak" az erste adott
többiek nem igen. ...mi lesz ha
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:47
Lassan azért fordulnia kéne, tanulságos a mai nap. De azt nem értem tényleg, mindne hír csak annyit ír, "egyszerűen csak mindenki elad", ez igen.
szász 2007. 10. 10. 16:43
Előzmény: #12966  szász
hogy egy jó hírt is mondjak a megfáradt rába-tulajoknak, ütemesen csökken a tőkeáttételes pozi. megy a tisztulás.
kenyeres 2007. 10. 10. 16:42
szász 2007. 10. 10. 16:35
Előzmény: #12964  Törölt felhasználó
kösz, meglesz!

záró : 2200

Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:31
sztem 2200ft felett zár (kell itt lennie egy támasznak). Ami mostanában van egy sima korrekció ( jó beszálló pont)
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:28
Előzmény: #12962  Törölt felhasználó
további jó mulatást pár hónap múlva találkozunk! Mindenkinek jó kereskedést!
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:28
szerinted - mint egy normális topikos - indokolt további esés?
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:26
Előzmény: #12959  Törölt felhasználó
ez lemaradt "bravo"
kenyeres 2007. 10. 10. 16:25

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek