Igen, de az számviteli saját tőke. Ami azt jelenti, hogy olyan értéken tartanak nyilván eszközöket a mérlegükben. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy hazudnak, csak azt hogy az rövid távon az egyszeri kisbefektető szempontjából lényegtelen. Nem hinném, hogy felszámolnák a vállalatot (ekkor jönne be aképbe, hogy mennyi a saját tőke, mennyiért értékesíthetőek vajon azon eszkökzök), így valójában az számít, hogy az adott eszközökkel milyen nyereséget tud elérni. Ha pedig szar az eredmény és nincs osztalék, akkor egy ilyen pici és illikvid cégnek tényleg nagyon le tud menni az árfolyama, ahogyan az emberek próbálnak nem beleragadni. Azért lássuk be, hogy a legtöbb befektetőnek nincs 2-3 éves időhorizontja arra, hogy "akkor hátha minden rendbe jön".
Ettől még lehet jó a cég hosszú távon, lehet jó befektetés is hosszú távon, de én arra számítok, hogy a részévny mécéje szerinti nagyobb pakk cserélések azok már nem annyira lesznek 11000 felett. Én 8000 ezerre nem várom, de azt igen, hogy 9000-11000 lesz az új 11000-13000 azzal együtt, hogy míg korábban azt éreztem, hogy akár egy év múlva lehet 20000, ma azt gondolom, hogy alsó hangon 2, de inkább három év és csak akkor fog meindulni, ha lesz újra érdemi eredmény.
Ettől még lehet jó a cég hosszú távon, lehet jó befektetés is hosszú távon, de én arra számítok, hogy a részévny mécéje szerinti nagyobb pakk cserélések azok már nem annyira lesznek 11000 felett. Én 8000 ezerre nem várom, de azt igen, hogy 9000-11000 lesz az új 11000-13000 azzal együtt, hogy míg korábban azt éreztem, hogy akár egy év múlva lehet 20000, ma azt gondolom, hogy alsó hangon 2, de inkább három év és csak akkor fog meindulni, ha lesz újra érdemi eredmény.
POLYDUCT Nyrt.