2022. márciusban 2 milliárd készpénz szerepelt a frissen megjelent jelentésben és alig volt hitele. Ez részvényenként 20000 forint nettó kp, az árfolyam meg valamivel ez alatt volt. Aki ezt jó vételnek gondolta, az végignézte hogy azóta megfeleződött a készpénzállomány és a részvényárfolyam is.
Ja illetve igen, van ez a Dezsőné akire folyamatos panaszkodnak a fórumtársak. Ő egy értelmezhető (kb 8-9% nem emlékszem pontosan) pakkal rendelkezika cégben és minden jel szerint ezt szeretné eladni piacin. Ezt adogatja pici pakkonként mióta világ a világ. Nem olyan nagy ez az egész, dde ezen a likviditási szinten ez is lefelé nyomja az árfolyamot.
Van benne eszköz, de nagyon pici, illetve nem igazán hoz most jó eredményt. Szenved az ipar, erősen kitett a települési (közterületi) fejlesztéseknek. Mindez most nem megy nagyon. További költségnyomás lesz, hogy a debreceni óriásberuházások (CATL, BMV) egy az egyben fogják emelni jelentősen a bérköltséget, vagy elhúzni a munkavállalókat. Ja aműgy meg illikvid. Volt benne egy pakkom, de a rossz féléves jelentés után inkább az eladás mellett döntöttem. Jó lehet ez még egyszer......de nem azt látom, hogy mindez a követekző 1 év lenne.
Azért itt valaki igen csak balek, vagy ez a Dezsőné vagy akikre radobalja. A könyv alapján ez a cég a legolcsóbb, mondjuk nem néztem át a legfrissebb jelentést alaposan de ott is van majd 1 mrd bankbetét. Azért csökkent le mert kifizették a hitelüket az eximnek.
Igazad van, de itt ugye csökkenő bevétel és eredmény volt, arra meg nem figyel fel senki splitnél sem, ami kell, az a javuló eredmény és akkor split, valszeg 30k-ig el is menne úgy, de amíg Dezsőné is adta mint a bolond 12-13k körül és még van is neki egy rakat...nem hiszem hogy lesz érdemi emelkedés Kell az EUs pénz, úgy fest anélkül elég sok középvállalat lehúzná a rolót... A bérköltségek is egyre nagyobb terhet jelentenek a versenyképesség miatt meg ez nagy valószínűséggel az árrés rovására is megy
Nem követem el azt a hibát, hogy egy cégnél egyetlen adatra fókuszáljak. Amit írtam, abból inkább az eredménytartalék az érdekesebb. A mérlegben csak ingatlan+pénz 2 Mrd van 500 m kötelezettséggel szemben. 2020-2023-ig 303-438 m az éves adózott eredménye. Nem az a gondom, hogy a mostani félévesre esett valamit, hanem hogy az elmúlt 2 évben miért nem érdekelte a kutyát sem. De a választ is tudjuk: a BÉT-en az érték kevésbé számít, mint a speka, és a 10.000-es árfolyam ebben nem segít! Ezért írom le újra: SPLIT, SPLIT, SPLIT!!! Én még kitartok és várom a csodát:))))
Igen, de az számviteli saját tőke. Ami azt jelenti, hogy olyan értéken tartanak nyilván eszközöket a mérlegükben. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy hazudnak, csak azt hogy az rövid távon az egyszeri kisbefektető szempontjából lényegtelen. Nem hinném, hogy felszámolnák a vállalatot (ekkor jönne be aképbe, hogy mennyi a saját tőke, mennyiért értékesíthetőek vajon azon eszkökzök), így valójában az számít, hogy az adott eszközökkel milyen nyereséget tud elérni. Ha pedig szar az eredmény és nincs osztalék, akkor egy ilyen pici és illikvid cégnek tényleg nagyon le tud menni az árfolyama, ahogyan az emberek próbálnak nem beleragadni. Azért lássuk be, hogy a legtöbb befektetőnek nincs 2-3 éves időhorizontja arra, hogy "akkor hátha minden rendbe jön". Ettől még lehet jó a cég hosszú távon, lehet jó befektetés is hosszú távon, de én arra számítok, hogy a részévny mécéje szerinti nagyobb pakk cserélések azok már nem annyira lesznek 11000 felett. Én 8000 ezerre nem várom, de azt igen, hogy 9000-11000 lesz az új 11000-13000 azzal együtt, hogy míg korábban azt éreztem, hogy akár egy év múlva lehet 20000, ma azt gondolom, hogy alsó hangon 2, de inkább három év és csak akkor fog meindulni, ha lesz újra érdemi eredmény.
Cserébe konkrétan veszteségesen működött a cég (az év elején még voltak kamatok, amiatt van egy kis pozitív pénzügyi eredmény, de a 200 ft az nagyon sovány.
Annak ellenére, hogy most éppen egyik nagytulaj sem adja, van valaki, aki folyamatosan adogatja június 7. óta, amikor Dezsőné megpihent. Kb. 1.100 db-ot adott azóta!!!!
Úgy néz ki Dezsőné leállt, van 50 darab napok óta 11900-on és volt több kötés is 12000-nél és egyik sem Ő volt, szóval úgy fest egyelőre meglett a zsé amire szüksége volt...:) Remélhetőleg, bár már "alig" 8,88%-a van neki :)
Ezt kellene valahogy a vezetőségnek megérteni, hogy a pénzügyi adatok alapján a papír az xtend-es papírokhoz képest alul van árazva, s kellene valami lépést tenni a befektrtői bizalom építésére. Nem tudom, hogy miért nem számít ez nekik? Legalább csinálnának egy split-et vagy valamit...
Nincs az az Isten, hogy feljebb engedjék! Ha megint Dezsőné kezdte el tegnap, az legkésőbb péntekig kiderül! Csak egy gondolatkísérlet, ha párhuzamot vonnánk a Multihome jelenlegi árfolyamával és a 2023-as pénzügyi adataival, akkor: BV alapján 1.568.100 Ft-on Adózott E alapján 2.986.500 Ft-on forogna a Poly:::))))))))))
Valaki megkapta már az osztalékot? Dezsőné ha betenne 9000 papírt 10k-ra szerintem hamar elfogyna, mert mindenki tudja aki követi ezt a papírt, hogy Ő a fék
Hát tényleg furcsa, hogy itt mozgunk, ha a funda alpján nézzük a papírt. Azért az beszédes, hogy mikor Dezsőné nem adott el hosszabb ideig, akkor 10k-ról lassan, de felmentünk 12k fölé. Most megint elkezdte... modjuk kell a pénz a nyaralásra.
Éppen be akartam írni, hogy Dezsőné újra elszabadult, de már beelőztetek!!! Jót mosolyogtam, köszi! Sajnos nincs mit kezdeni ezzel a hölgyeménnyel, eltökélt szándéka, hogy BV 45%-án mindenképpen dobra veri megint a részvényei egy részét! Kedves Dezsőné(ni) és tisztelt cég, ha közkezet szeretnének növelni, azt biztosan nem így kellene, ha bármi más a cél , azt nem értem, tessék engem kiokosítani!!!!!!!!!!!!!!
Ez a Dezsőné rosszul van ha nem jut egy kis pénzhez! Biztos kevesellte az osztit,s megint szórásba kezd,tavaly is ő nyomta le az árfolyamot:( Egyszer úgy is elfogy neki!!
Szimpla részvényesi értékrombolás folyik szerintem!!!!!! Eddig legalább az eredmény 22-25%-át kifizették osztalékban, most nem éri el a 10%-ot. Évek óta gyűjtögetik eredménytartalékban a nagy semmire! Az srv inkább vicces lett, mint reménykeltő! Mind a BV, mind a stabil adózott eredmény alapján 25.000-30.000 Ft-os sávban kellene lenni, de a vezetőség kitartó munkájával sikerül elérni, hogy a felénél sincs érdeklődő! Ha pl: az eredménytartalék 20%-át kifizetnék rendkívüli osztalékként (5.000Ft/rv), bőven maradna még ET, az árfolyam meg a 40%-os osztalékhozam hírére fel is ugrana a fent említett ársávba!!! De egy split is sokat segíthetne, vagy némi pozitív kommunikáció! Vagy szándékosan radar alatt akarnak maradni, nehogy megtessenek "valakinek"!!!
Kicsi a közkéz. Valszeg összesen ilyen 3000-5000 részvény lehet valóban tőzsdei kisbefektetőknél .....és valószínűleg nagyságrendileg 50-100 kisbefektető tulajdonolhatja mindezt. Ez ezen a ponton darabszámban túl kevés a likviditáshoz.
Igen, olvastam a Bét közleményt az új indexről, de jelenleg nem értem a súlyozást, hogy miért a messze legalacsonyabb kapitalizációjú Poly a 2. legnagyobb! Elméletileg ez jó, de nem hiszem, hogy bármilyen alap követné ezt az indexet a közeljövőben!
Lesz egy új részvényindex február közepétől az X-tend piacon forgó részvények számára. Ha a Polyduct lenne a 2. legnagyobb súlyú részvény az index kosárban akkor az jó hatással lenne az árfolyamra? Vagy legalább Dezsőnéni többet el tudna adni?
Amúgy nyilván nincs benne értelmezhető mozgás, mert amíg elad, addig bármikor elkezd emelkedni a részvény, ott a kockázat, hogy leveri megint az eladásokkal.
Végeztem egy kis összegzést: Szeptember 21. és november 14. között összesen 1.389 db-ot adott el, és pont 10%+1 db-nál állt meg eddig!!! Ez idő alatt az összes forgalom 1.447 db volt, tehát 96%-ban ő adott el!!!! Ahhoz képest, hogy gazdasági vezető volt kétszer is nagyobb eladott darabszám lett lejelentve (1-1 db), mint az egész napi forgalom a BÉT szerint!!!
Elképesztő, hogy csak 1 eladó van...bár sok más papírnál is biztos ez a helyzet, csak ott nem kell jelenteni, mert nagyobb a részvényszám...vagy az a valaki nem éri el az 5%-ot Mindenesetre nekem nem tetszik, hogy a cég ez ellen nem tesz semmit...nem veszi át, vagy nem vásárolja ki...
Inkább nem fejteném ki azokat a jelzőket, amiket gondolok Dezsőnéről, de a tegnapi és mai eladásaival (gondolom ez is ő volt), már 10% alatt lesz. Remélem most már megpihen egy kicsit a keze, az a kis aranyba önteni való!!!!
Dezsőné nem tágít!!! Ha a fene fenét eszik is, beveri az árfolyamot! Tisztelettel kérném a vezetőséget szavazzanak már meg egy kis rendkívüli osztalékot az eredménytartalékból, hogy legyen már egy kis zsebpénzze !! Nem is értem minek gyűjtik évek óta, ha semmit nem kezdenek vele!!
Igen érdekes az biztos. Több éven keresztül igazgatósági tag és pénzügyi vezető volt. Lehet, hogy szeretne hozzájutni a pénzéhet, azért csinálja. Valahol érthető, de az látszik, hogy amíg nem hagy fel a részvények eladásával, addig érdemi emelkedés nem lesz. Legalább is ilyen nagyságrendű forgalom mellett.
Kezdi unni úgy látom XD Hogy került a birtokába ennyi papír? Én lehet beállok 500 darabbal 9000-re...jövőhéten meg is unja... Mondjuk a vezetőség átvehetne tőle OTC-n egy pakkot hogy megnyugodjon
Úgy látom, hogy jelenleg a legnagyobb kockázat az árfolyam szempontjából Dezsőné. Amint emelkedik picit az árfolyam, rögtön elad. Esküszöm, ha lenne ennyi pénzem 11 ezren minden részvényét megvenném, így tényleg nem lesz érdemi árfolyam emelkedés évekig, mire elad mindent.
Igazából ez a találgatás, hogy évekig fennállhat ez a visszaesés arra utalhat, hogy ha nincs EU-s pénz, kevesebb az állami megrendelés, de vannak dolgok amiket meg kell csinálni EU-s lóvé nélkül is akár...Illetve Ők sem jövőbe látók, ha elindulna a pénzcsap, hipp-hopp vissza is mondanák ezt a részt a jelentésből...de legalább látjuk miért nem ment el minimum 20k-ig, ahol eddig lennie kellett volna, hanem maradt ott ahol eddig is volt...ahol a jelenlegi helyzetben lennie "kell" Legalábbis Én így értelmezem...1600 EPS 12000 forintos árfolyamot tud és 400 forint osztalékot durván
Nagy Antal szépen teríti a csomagját.678 darabot eladott 06.30. és 09.04. között.De van még neki bőven. Vajon a tegnapi ki volt?Valóban nem olyan jó a jelentés,de azért nem is tragikus.
És? Akkor mi van? Változik valami a cég fejlődésében? Nem. Korrekt jelentés. Kockázatokra hívja fel a figyelmet a befektetők számára. Na és természetesen a térdelőkére. 18 e-benne vagyok. Csak nyugodtság van. Semmi más. Mindent is megvettek. Jól van ez. Ki-ki céljai szerint. Na és persze türelem szerint. Mert mindig ott van, hogy mi van ha ezt-vagy azt tettem volna. Ennyit vagy annyit kerestem volna. De mindig ott van az a volna. A türelmet még tanulom. Rám fér. Szép napot.
Mindenben egyetértünk, szintén gyűjtögető vagyok, csak az alábbi mondat nem nyugtatott meg a jelentésben:"Sajnos a kialakult helyzet várhatóan nemcsak az év második felében, de akár évekig is fennmaradhat."
Egy cég életében lehetnek hullámvölgyek. Ami nem a terv szerint alakul. De attól még a cég fejlődik. A számok a múltat idézik. Elmúlt. Nincs mit vele tenni. A jövő meg más. A jelen ez van. Korrekt. Felelősségteljes jelentés.Aki befektet érti. Aki gyors meggazdagodásra vágyik keressen mást. Csak az a baj a gyorssal, hogy amilyen gyorsan jön olyan gyorsan száll el. Nem azért mondom, hogy venni kell. Mindenkinek a saját döntése és pénze. Az enyém is. Mivel adták ma dögivel Én vettem dögivel. Nem vagyunk egyformák. Kinek mi.Van akinek a pillanatnyi veszteség nagyobb súlyt nyom a latba. Mások a lehetőséget látják. Igy van jól.
POLYDUCT Nyrt.