Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
A hóvégi jelentésben 101.391 db saját részvény szerepel, az utolsó közleményben meg 85.790 db, az előbbi valószínűleg elírás lehet.
Ha már új BVPS nincs:)
Az az érzése az embernek, hgy esés előtt shortra cseréli a longot. Nem tudom, hogy csinálja, illetve az lehet, hogy van rengetek pozícióflvétel és zárás, amikről utólag sem értesülünk.
Ez alapján azt mondom, hogy akár 3% feletti értékkel is nőhetett a BVPS májusban.
Ezért kár volt egész héten emelkednie...
Amúgy én már az 1. negyedéves jelentésben közöltnél kisebb poziméretre tippelek. Citadella meg mondhatjuk elszállt.
Azért azt rögzíthetjük, hogy 4300-on nagy kereslet nem volt a hónap eddig eltelt részében. Ameddig reálgazdasági hírek nem jönnek úgy néz ki, hogy akkora prémiumot mégsem hajlandóak fizetni a papírért. Ezt én azzal magyarázom, hogy a tőzsdék többsége csúcson vagy annak közelében tanyáznak, így ez zakó bármikor benne van. Amúgy is "sell in may ang go away". Másrészt a sok srv alapból nyomasztja az árfolyamot, azaz miért vennék fair értéken, amikor eladói nyomás van.
Igen, és emlékeim szerint van USD long is, ami most az elmúlt napokban inkább vitt, mint hozott. Összességében azért - reményeim szerint - ez a hónap is hozhat egy 3% körüli pluszt, amivel már maximálisan elégedettek lehetünk. Mondjuk 4 nap alatt sok minden történhet még.
Jó hírek, reméljük van még érdekeltségünk:)
Európa annyira nem szép, Ft longok sem termelik a pluszt...
Gondolom a héten már nem állnak be a könyvbe, mindenki a BVPS-t várja. Ami nyilván bőven 4000Ft felett lesz.
Azt nem tudom, ha nem állnának feljebb 4400-ra, több részvény elmenne-e júniusban. Szerintem nem. Kéne valami reál hír, akkor felpörögnének az események. Pl. akár jó hír lehetne, ha kötvények helyett a korábban említett növekedési hitelt igénybe tudnák venni az ingatlan projekthez. Szerintem olcsóbb lenne.
Igen, lehet min csámcsogni, pl mint számomra kiderült, nincs döntés még mindig a perben. Persze nem kell erre építeni, de azért csak közel 1000 Ft/részvényről beszélünk és ügye az köztudott, hogy az eg. turisztikában történtek érdekes döntéselőkészítési fordulatok. Egyébként igen sok lehetőség áll a cég előtt, mind a 14-20, mind az Növekedési hitel kapcsán. Az is látható, hogy a cégen belül van szakértelem ezen a területen is.
A Qaestor kötvényügy kisebb-nagyobb mértékben megnehezíti majd a Plotinus kötvénykibocsátását. Reméljük, csak kicsit. Én sem szoktam vállalati kötvényt vennni:) Ha már kockázat, akkor részvény.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)