Jhonny27
4
1
4
2012. augusztus 05. | 09:48
#1

PLOTINUS  

Nem találtam így újat nyitottam.

Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 17. | 12:43
előzmény: #9779  Justy
#9780
+++
február 17. | 12:37
előzmény: #9773  Simeone
#9779
Ja, hát erre mit mondjak. Valszeg így rázatják kis a kicsiket, eljön az a pont, amikor pánikeladás lesz, és amikor a kicsik 80 alatt dobálják és alig férnek ki az ajtón, a bennfentesek meg szépen visszavásárolják vissza , illetve a holdudvaruk...valahogy be kell vonni a nagybefektetőt, ki lett adva az ukász, akkor ár le. Marad ez a megoldás. Jobb lenne ha a kisbüfik is dobnák, h menjen le az ár minél hamarabb. De igazad van, kell a vevő a bennfenteseknek. Ott már csak a kivéreztetés marad egyetlen esélynek minél gyorsabban, mert lehet, hogy túl későn már olcsón sem kell.
Én nem bánom ha a Ploti nem esik, csak ne is szálljon el az árfolyam, amíg nincs meg a nagybüfi. Hát nem tudom, hogy van kisbüfi aki vesz még az EST-ben? Egy drága szellemcég. A Plotiban jobban haladnak a dolgok és EST-esek írták ezt.
Figyi, akkor egyetértünk....kb. én is így vagyok a Ploti értékelésével ahogy az utsó bekezdésben írtad. Se több se kevesebb, csak valaki nem tudom mit akar 5X-zön innen a semmire. A cég darálja le a saját részvényeit azonnal stb....nem érzékelik, hogy itt és minden rézvényben hol áll a hierchiában a kisbüfi. 
február 17. | 12:34
előzmény: #9776  Justy
#9778
Ez jó levezetés,abszolút logikus,viszont nem említetted meg BCS-t,mert valószínűleg neki is nagy szerepe lehetett abban,hogy ennyire felverték az árat.Tehát,szerintem nem volt érdeke nagybefektetőt találnia az Estnek,helyette nyerészkedett a kicsiken...,most jöhet az a verzió,hogy a milliárdos nyereség besöprése után 20-30-40Ft-os árfolyamon végre átadja a céget valakinek,de azért erre sem mernék mérget venni,mert úgy tűnik nagyon ragaszkodik a homokozójához.
február 17. | 12:25
előzmény: #9771  sylard
#9777
Szerintem kicsit forróvá vált ezen a fórumon a hangulat, azt gondolom a helyzet tőlem higgadtságot kíván. Én várakozó álláspontot fogok felvenni, aktívan nem fogok kereskedni addig amíg nem fogom látni az irányt! Az aktívaknak sikeres kereskedést kívánok!
február 17. | 12:21
előzmény: #9765  Simeone
#9776
Ha meg valaki 4-8 forinton vette, persze hogy nem akarja eladni, miért is tenné. És pont az újabb kisbüfik nyomták fel az árat 40-80 fölé, nyilván akik 4-8 forinton (vagy olcsóbban) bevásároltak azok annak örültek volna ha 35 forinton bevásárol a nagytulaj és onnan 10X, és akkor most mindenki előrébb tartana a 300+ os árral, és lenne vagyon, cég, tervek, bevétel, story. Jól járt volna mindenki...de a Pittikék minél magasabb árat akartak nem gondolva bele a következményekbe, hogy így meg nem kell a cég, és csak mindenki veszít vele. Szerintem ez logikus, mint a gravitáció.
február 17. | 12:21
előzmény: #9771  sylard
#9775
Nem azzal van gond, hanem hogy egyik polcrol a masikra... ezzel van a gondom
február 17. | 12:21
előzmény: #9767  Justy
#9774
Ráadásul ott az Ádámosi-féle Altera sztori, ott sem volt egyértelmű, hogy emelkedni fog (méghozzá nagyon nagy ütemben), mert az égvilágon semmit nem lehetett tudni akkor a cég jövőjéről. Emiatt az átlagember biztosan nem hozná ide a pénzét, mert valami alapot keres arra, hogy biztos helyen látja a pénzét. Nagyjából ugyanez a helyzet a mostani Plotinussal is, mint az Alterában, de itt nagyon kicsi a közkéz, ezért a rövidtávú elmozdulások is sokkal nagyobbak.
Ettől függetlenül valószínű, hogy találtak/találnak befektetőt, Ádámosinak a jelek szerint jó kapcsolatai vannak (nemrég felmerült a Wing, de tavaly tőzsdére akart jönni a Westend is, meg még ki tudja mi rejtőzik a kalapban). 
február 17. | 12:21
előzmény: #9767  Justy
#9773
"Ez semmi esés nem volt eddig az EST-ben. 30-40 forint körül már esetleg kívánatos lenne mondjuk.."
.
Én pontosan erre számítok Estben,mert ott már reális lehet nagykifektető érkezése.Na de nem jobb,ha addig a bennfentesek adják a kicsik helyett? Valamilyen dumával benn kell őket tartani,illetve vásárlásra ösztönözni.
.
A Plotinussal kapcsolatban: szerintem túl szaladt az ár itt is,és igaz,hogy én ide a Winget várom,de előtte lefogják neki verni az árfolyamot,hogy kedvezőbb feltételek mellett tudjon bejönni.A 11k-s áron történő vásárlás már ennek volt az előjele,de itt legalább lesz valami az Esttel ellentétben.Wallisban vagyok amúgy,más nem érdekel most.
február 17. | 12:20
előzmény: #9770  Justy
#9772
Nem azzal van baj h szignozhatta-e vagy nem... :) mondjatok hofy egyik polcrol a masikra... azert nem teljesen így van...
február 17. | 12:20
előzmény: #9766  festina88
#9771
Nem tudom miért uramistenezel:), ha hülyeséget írtam sorry!
Nem vagyok jogasz, de mindket Rt igazgatótanácsának uaz az elnöke a cegkivonat szerint, ezert írtam hogy a szerződés mindkét oldalát uaz az ember szignózhatta. Ha hülyeséget írtam szívesen várom a kiigazítást.
február 17. | 12:16
előzmény: #9766  festina88
#9770
és Prutkay mint IT-elnök szignózhatta, hisz a jogokat ő gyakorolja vagy nem? Túloldalt, ha hasonló tisztsége van, akkor szerepelhet ugyanaz a név elméletileg a két oldalon, nem? Sylard csak nem beszél a levegőbe, de korrigál is ha úgy van.
február 17. | 12:13
előzmény: #9768  Justy
#9769
Max piaci törzs, amit vett valamikor.
február 17. | 12:12
előzmény: #9766  festina88
#9768
Prutkaynak nincs is részvénye.
február 17. | 12:11
előzmény: #9765  Simeone
#9767
Csak én pontosan így is gondolom. Itt az emberek nagy részének távol kéne tartania magukat ettől/ezektől a papírtól. Tudod, én vallom az erkölcsi felelősség fogalmát. Miért nem várnak egy visszaesést az amcsi piacon, majd vásárolnak olcsón részvényeket vagy valamilyen részvényETF-et. Amúgy nem is az az érdekes, hogy mennyi az árfolyam, csak azt nem veszik észre, hogy a nagybefektetők tojnak a kisbüfikre. Ráadásul sok a kérdőjel. Amúgy miért ne lehetne igaz ez az EST-ben? Ez semmi esés nem volt eddig az EST-ben. 30-40 forint körül már esetleg kívánatos lenne mondjuk...attól hogy valamit írnak , még igaz is lehet. Látja a nagybüfi , hogy esik, majd kivéreztetik a részvényt és amikor utált lesz lehet, hogy akkor csap le rá....EST ajánlati könyvét nem követtem, de Plotinál azért voltak kemény dugók, vajon miért? Ezt mivel magyarázod? Ez is fordított pszichológia manipulálás? De lehet, azzal, hogy ezt állítod, ezzel meg te rákontrázol a vélelmezésre, hogy ne vegyenek és essen tovább, hogy vehess. Azaz igazat adsz ennek az elméletnek és kirázatsz, hogy olcsón vehess ;-)
február 17. | 12:00
előzmény: #9753  sylard
#9766
uramisten :) azért nem teljesen, mert a cég saját részvényével fizettek nem a prutkay reszvenyeivel vagy adamosieval...
február 17. | 11:59
előzmény: #9764  Justy
#9765
Estben is ezt mondják már régóta a beültetők,azért esik a papír,hogy kiábrándítsa,elriassza a kicsiket,és a nagybefektető arra vár minél olcsóbban megkaphassa a papírokat. :)) Ez a fordított pszichológia manipulálás,hogy azt sugallom add csak el a papírodat,de te pont ezért nem fogod eladni,én pedig pont ezt szerettem volna elérni. :)
február 17. | 11:40
#9764
Nem értitek, hogy itt a kisbefektető EBBEN a FÁZISBAN csak egy szükséges rossz? Pont ezt akarják, hogy bizalmatlan legyél velük kapcsolatban, hogy dobd a pakkod , de főleg ne vegyél! Ott voltatok a kgy-n? Elég fagyos volt szó szerint, ugyanakkor Korányi Úr jóvoltából jókedvű is ;-) de kabátban ültünk egy VIII. kerületi hostel fűtetlen aulájában, és érezni lehetett, hogy nem akarnak a kisbüfiknek megfelelni. Kisbüfiket, majd a nagy tulaj után akarnak látni, egyelőre kelletlen, olcsó, üres, adósság nélküli cég kell, amiben nincs beleszólásuk a törzsrészvényeseknek, de nekik is minél kevesebb legyen. Meg vannak a tájékoztatások, dolgozik az IT, ennyi, hagyjátok békén őket! Lesz ami lesz, vagy jó vagy nem jó vagy nagyon jó vagy nagyon rossz. Ez a papír egy sorsjegy papír, a gumicsont tranzakciókra aki ráugrik az pontosan úgy cselekszik, ahogy az IT akarja....
február 17. | 11:20
előzmény: #9761  Panerai
#9763
Majd nyitok egy donate-számlát! ;-)
február 17. | 11:13
#9762
Én nem értem, ha valaki ennyire következetes, mit keres ekörül a papír körül, ami körül sok a kérdőjel, pláne 5-6X áron ahhoz képest ami 2 hónapja volt. Ti felfogjátok, hogy 5-6X-ott a papír 2 hónap alatt? A nagy átlag bluechipek nem csináltak ilyet 10 éve....ti meg vennétek, meg számon kértek? A semmire? Ennyire erős a buli? Tudom innen is 2 hónap alatt 5-6X-zon , meg onnan is, meg onnan is, hogy mindenki elégedett legyen...keserű lesz ennek a vége, annyira fogalmatok nincs mennyire fájó lesz a vége. Ahelyett, hogy a pénzetekre vigyáznátok a bull piac tetején, sőt USA-ban már megindult az omladozás, mit gondoltok mi lesz itt? Örökké lesz manna? Lassan vége a bulinak, még van egy-két jó after , de el vannak túlozva a várakozások, és  az, hogy elvárjátok, hogy nektek kielégítő választ adjanak. Nagy ívben tojnak ránk, ez nem az a buli, most a nagybefektető számít senki más. Miért piszkáljátok ezt a papírt, csak sírás lesz a vége, holnap úgy is alsó limitre vágják, de annyira nem fogják oda le, ahol ti ábrándoztok, h vehessetek, na majd akkor lehet cümmögni.
február 17. | 11:10
előzmény: #9759  Justy
#9761
frankó beszéd! osztalékot Justy-nak! de legalább egy órát:)

Topik gazda

Jhonny27
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE