Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nagyon rossz előérzetem volt a Plotinus Származtatott Befektetési Alappal kapcsolatban. Arra gondoltam, hogy ez szimpla Citadella2 lesz kihasználva a Plotinus népszerűségét. Ma viszont nagyon kellemes meglepetés ért. El kell ismerni, nagyon jó ötlet.
Én azért nem mindent veszek hosszútávra. (Ahogy Keynes is mondta: hosszútávon mindeni halott). De! Ha valaki utánanézett, hogy mit csinált 10-20-25- éves időtávban Jim Rogers, Soros, Stan Druckenmiller, akoor belátja, hogy az ilyen típusú papírba vagy ne tegyél pénz, vagy tedd be 10-20 évre. Ezt nem szándékozom eladni, ahogy pl a GS Parkot sem. Majd a gyerekeim eldöntik, mit csinálnak vele.
A P/B mutató 1,22 ami nem rossz. Még a value befektetők is vesznek részvényt ilyen mutatóval. Nem spekulálnék a vételekkel, mert:
1, nem látom a jövőt,
2, nem likvid,
3, elég türelmetlen vagyok,
4, csak hosszú távra szoktam venni, és ezt a papírt csak is így szabad.
Meg azt se felejtsd el, hogy még mindig nem elég likvid a papír. Hiába emelkedik pl. egy nap 3%-ot, ha összesen csak 10 részvényt vett/adott el aznap valaki. Az más kérdés, hogy ez is mutatja, hogy mint kisrészvény (small cap) bőven van tere nőni.
Mindenki jól jár:
a Concorde Alapkezelő egyrészt jutalékot kap, másrészt egy sikeres befektető népszerű termékét kezeli.
A befektetők pedig egy magas színvonalú l.kezelőn keresztül naponta látják a tőkepiaci befektetések eredményét.
Többször leírtam, hogy az ilyen típusú befektetéseket hogy kell kezelni, hogy kell rá tekinteni.
Egy példa: cimborám, aki szintén szokott ide írni, 3 éve vett az asszonynak TBSZ-en 1800 HUF-ért. Perszer azóta se nyúlt hozzá. Felesége nem hiszi el, hogy létezik ilyen a világon.
Tegyétek a szívetekre a kezeteket: ki ért el 3 év alatt közel 300%-os hozamot?
Nyáron én is elkövettem ezt a hibát. Lett volna lehetőségem jegyezni, de végül nem tettem. Persze ezek csak utólag derülnek ki hogy hibák...
Mindenesetre portfolióm 10%-át szeretném Plotinusban tartani, és nem tudom érdemes-e várni a vásárlással:)
A bvps nyár óta stagnál. Jelenleg a tőkepiaci hangulat kaki. Az építkezés csúszik. A felár meg nőtt 200Ft-al. (ha 5150-e a cég áll) Fog ez még csökkenni? Mondjuk minek, ha viszik....
Törölt felhasználó2016. 01. 06. 16:04
Előzmény:
törölt hozzászólás
Sajnos volt amikor eladtam a részvényeimet,hogy majd később visszaveszem.
a helyette vásárolt olajpapírokon végül vesztettem.Magasabb áron kellett a Plotinust
visszavásárolnom.Ha korábban feleszmélek akkor 7000 darabom lenne.....Mindenki nagyon fontolja meg!
Én is jónak tartom a változtatásokat!
Hosszú táv befektetőként nem örülnék a részvény elszállásának a magas prémium miatt.
Rendszeres vevő vagyok,ha van fedezetem.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)