Sajnos!Ez a baj!!Mindenkinek odavert a 2022!kivéve a politikusoknak,meg a rokonaiknak,haverjaiknak!Más mindenki megszívta,akinek nem folytak a pénzek csak úgy!
A 10 órakor kezdődő kormányinfón várhatóan energetikai fejlesztési programokkal kapcsolatos bejelentések is várhatóak. Vmi pozitív hír az elmúlt napok árfolyam alakulása után már nagyon ránk férne. Amennyiben ilyen nem lesz, a hosszabbtávú trend alapján türelem és óvatos vétel lehet célszerű.
Meg az állampapirból sem!Ami kamatot kaptunk 22-ben 3x annyit elvitt a drágulás kábé,úgyhogy 30-40%-át szedték el a pénzednek úgy hogy észre sem vetted ott is!Számold ki hány zsemlét tudtál venni 21ben nyáron,meg hányat 22-ben decemberben a befektetésedből!Meg fogsz lepődni!Vagy hány EGR szelepet a kocsidba,téglát,cementet,paradicsomot,bármit!9hónap alatt 55%-ot ment fel a ragasztó házszigeteléshez,minden!Tökmindegy hogy a narancsosokra huztad,vagy a zajosmakira az X-et!Nem tudsz okos lenni,hiába akarsz!Sokan elvitték a pénzüket külföldre forgatni,nem is Európába!Nem is csodálom amúgy!
Azért én úgy vagyok vele, hogy nem árt, ha abból is van pár milláért. - Biztos, ami biztos! (Kellemetlen meglepetésből több ért tavaly, mint kellemesből: Waberers, Alteo jóárasítás, MOL, OTP, Richter extra profit adó.) Már idős vagyok, rossz a szemem biztos nem látom jól, de a megérzésem alapján mégis azt gondolom, hogy ezek a jókeresztény vezetőink nem azon vannak, hogy derék állampolgáraink a tőzsdézésből gazdagodjanak.
Én is csak kicsi pakkonként veszem 100-200 db okat szoktam köztes áron venni. A legjobb eladó és a legjobb vevő közé beállva, amit rámszórnak elrakom. A jelenlegi árfolyamon jobb mint bármelyik állampapír.
Mindig is illikvid papír volt, de most brutális a könyv. Én nem 1250-es sávot látok, hanem egy 300 forintnyi légüres teret, gyakorlatilag a könyvben 1100 és 1400 között se vevő se eladó.
Az a baj hogy nem is csorgás ez már sajna. Nagyon jól tartotta sokáig magát 1350 körül de az elmúlt 1 hétben esett vagy 100 forintot és visszaállt a korábbi 1250-es sávra. Pedig nagyon reméltem hogy ezen az 1350-en elcsordogálunk a következő ugrásig. Ha most lenne szabad tőkém lehet gondolkodnék 1250 alatti vételekben de nincs. Azért remélem ez a szint megtartja már.
PANNERGY