Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Gyulám firkászok mindent ráfognak dolgokra - utólag megmagyarázzák Varga nem beszélt semmiről, csak mint lehetőségről - amit cáfoltak De persze minden lehet, amilyen szrban van a magyar költségvetés De majd kihuzzuk azt is valahogy - a régióban egyébként nem kiugró a hiány van hagyobb is - román, szlovák pl lengyel se szép Jobb most messziről figyelni a történéseket, nálem az ide extra profit realizálva. Nem szalad el semmi
Európában nagyobb a gazdasági
lassulás kockázata, mint az Egyesült Államokban, és aggodalomra ad okot,
hogy az európai gazdaság nehezen tud megbirkózni a jelenlegi monetáris
politikai feltételekkel. A világgazdaság 2023 második
negyedévében a lehűlés jeleit mutatta, különösen az Egyesült Államokon
kívül. Európa tűnik a legveszélyeztetettebbnek a teljes zsugorodással
szemben, és a magasabb kamatlábak további hatása súlyosbítja a meglévő
gazdasági ellenszelet. Az európai beszerzési menedzserindexek
szeptemberi felmérései a feldolgozóiparban és a szolgáltatóknál újabb
egy hónapos csökkenő aktivitást jeleznek, ami az európai gazdaság
lehetséges zsugorodására utal 2023 harmadik negyedévében. A kilátások
romlottak, az új megrendelések 2020 novembere óta a leggyorsabb ütemben
csökkentek. , Stim. Erős változásban van a világ, ráadásul ezzel jár mindig egy politikai változás is Félbolond Trumpok lepik el a világot már-már Átalakulás van!
OTP 70% magyar és baráti kb 30% csak kisbefektetők (nem napizók) RG szakmai befektetőké + állam - vagyis magyar Mtel 100% német, idén +50% UP - lényegtelen, kiszívták a kicsiktől a magyar alapok MOL állam főtulaj (sicc)- magyar Ahhoz képest hogy anno 70% külföldi tulajdon Az OTP-re visszatérve kiváró az álláspontom . az extrém forgalom miatt nekem elég volt tartani az év elejétől Az állampapír a fasorban se volt, pedig nekem is van
Az ATH rejtelmeiről.Első példa egy icipici bank a nagyvilágban, egy perifáriára szorult országban, nevezzük csak Allianznak. 2000. április 2-án 427,40 EUR- zárója volt. Most így 21,5 évvel később van neki 232,15 EUR zárója, a részvényesek nagyon boldogok a mai nap, hiszen 0,96%-ot emelkedett. Erste Group, ismert régiós pénzintézet, 2000.04.22-i héten 61,18 EUR-ral érte el az ATH-t, jelenleg 32,46 EUR. A Raiffeisent kegyeleti okokból nem mutatom be. PKO, egy régiós barátunk, ATH 2007.07.22-én 55,09 PLN, jelenleg 34,59 PLN. Az OTP pedig egy másik bolygón van, talán azért, mert HUF-ban mérik az árfolyamát.
A tőzsdén nincs olyan hogy nincs. Pedig szokott ))) Tudja barátom hogy a régi és a mostani BÉT közt mi a nagy különbség? Elárulom: a részvények többsége már nem a külföldiek kezében van. Az OTP-re nézve főleg igaz, ha a "baráti kezeket" (Rahim stb) is ideszámoljiuk akkor bőven. OTP 14000, BUX 58000 ATH ATH után véletlenek nincsenek. Na szép hétvégét magának is.
A 2008-9-es időszakban emlékszem, 2990-nél szálltam be a hulló késbe (11 ezerről már lement 3000 lá, gondoltam, eljött az én időm), aztán végigremegtem az 1200 Ft-ot, majd nagy boldogságban 3654-en szálltam ki. Mostani időszakra arányosítva lefordítva ez 19000-es indulással 5200 körüli beszálló lenne, ami után végigremegném a 2100 körüli aljat, majd boldogan kiszállnék valahol 6350-nél. Ugye mennyire hihetetlennek tűnik most?
Egy teljesen új korosztály jött a tőzsdére az elmúlt években, új attitűdök, új viselkedésminták, többségüknél kicsi alázat, nagy ego. Ők azok akik könnyen szereztek nagy pénzt, mert zakatol a pénznyomda, pénzbőség van, nem csak itthon, a világban is (még). Sokan azzal sincsenek tisztában mennyire keveset tudnak! Emlékszel még a 15 évvel ezelőtti nickekre, azok között is volt hasonló mentalitás, hogy arányaiban mennyi azt nem tudom megmondani. Ők eltűntek, ledarálta őket a piac. Abban ugyanakkor biztos vagyok, hogy igazi nagy pofonba még nem szaladtak bele, tömegesen biztosan nem, a covid után is hihetetlen gyorsan felépült a piac, ez még igazából válság sem és igazi medvepiac sem volt. 2007 nyarán az OTP elérte az akkori csúcsát, majd 2009-ig tulajdonképpen csak esett és 2017-ig kellett várni, hogy ismét elérje az akkori csúcsot. Elvesztette az értéke kb 90%-át. Az akkori felfüggesztési szabályok is mások voltak, nem is éltünk meg azóta hasonlót, pici felfüggesztés és megy tovább, de ott volt -10% körüli nap is, vagy -8%-os réssel nyitás egyik napról a másikra (2008 október) vagy október második hetében az esés, előző pénteken lezárt a piac 4820-on, majd következő pénteken 2720 volt a záró árfolyam! 14 millió darab részvény cserélt gazdát egy kereskedési napon (tegnap 2,23 körül volt). Szinte minden bear gondolat az ördögtől való a fórumon, de tudod, csak azon lehet segíteni, aki hagyja! Szakmailag a HS-ről elmondtam a gondolatom, az elképzelések között ezt is evidenciában tartom, mert ha kicsi is az esélye, akkor is roppant nagy veszélyt jelent, ha bekövetkezik. Elliottilag pedig fut nálam a verziója, mint egyik alternatíva, de nem kereskedési időtáv, shortban nem.
Hétfőn 12500-as támasz meglehet? Mi történt itt, tovább adták a papírt,délelőtt még megindult 13400-ig jutott, onnan jött a 2-eladói hullám.-Nagy Márton: Nem lesz új bankadó, emelkedik az idei hiánycél,. Nem hatott Márton bejelentése? 22-milliárd ft feletti forgalom volt.
Súlyos gondok vannak szerintem a fejekben. Nem tudom mièrt kell vèrre menni egy chart miatt? Azèrt mert èn ezt gondolom, ettől csődbe megy OTP? Vagy mi? Nem a cèg irányít? Nem őket kell tapsolni, vagy szidni, ha van valami a cèg árfolyamában, cèg èletében, chartjában?
Nem biztos, hogy Varga Misi hülyeséget beszélt, csak lehet hamarabb szólta el magát! Megy most a magyarázkodás, ami viszont zicher, hogy az államháztartás zsebe lyukas. Csak tartozások vannak, mindenfelé.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!