Nagyon jó cikket találtál :)Azért lássuk be bankár barátunk más összegekkel zongorázik… ott más a befektetési stratégia. Ha milliárdokat kell mozgatni más technikát igényel, mint amikor pár misit vagy pár 10 misit.Nekem személy szerint a TA számított mindig is, belépési pontokat meghatározzam.A kereskedési módszerek kiegészítik egymást.Nézem a könyvet folyamatosan. Nézem a teljesült vételeket. Folyamatosan monitorozom a híreket, elolvasom az elemzéseket. Összefüggéseket keresek ágazatok között….Volt az a helyzet hiába hittem egy papírban láttam nagyon felrántották és eladtam. Majd sokkal olcsóbban visszavettem. Oké nem pont a csúcson … de így is egy profitális kör volt számomra. Lehet 1 milliárddal ezt nem tudtam volna megtenni, mert kis forgalmú részvényről volt szó és kiütöm a könyvet vele… így is volt már példa iceberggel szálltam ki egy papírból…Bankár esetén el tudom képzelni, h a vételét záró aukcióba berakja lesz ami lesz sacper kb… vagy ha lát egy nagy pakkot akkor azt kikapja, mert rá várt. Azért valljuk be, ha befektetési alapkezelők nem olyan szuper számokat hoznak… Nekem számít egy hullám teteje fele lépek be, vagy alján, ugyanúgy a kilépéskor is… elhiszem a privát vagyonkezeléskor sem zargatják az ügyfelet 5 percenként… megvan a megbízás jóváhagyása puff jöhet a papír. Van célár, alatta van mehet… majd eladjuk céláron…így is hozama lesz a brokinak.
OTP részvényesek ide!