A háború, amit a hagyományos eszközökkel vívnak már átment gazdasági háborúba. Nyugat megpróbálja szivatni oroszokat, ők meg majd minket a nyersanyagokkal. Bármi lehet, brutális kockázatok lettek mindenhol, ha nő a kockázat, akkor nő a hozamvárakozás is, ehhez az árfolyamoknak lefele kell mozdulniuk. DAX -4%-t csinált pénteken. Mi történt hirtelen? Kezdik felfogni, hogy itt bizony vége az elmúlt 12 évnek, új szelek fújnak. Én most kezdem bánni, hogy nem vettem dollárt, amikor nem akartam elhinni putyin invázióját. Most az olajtermelő országokban bízhatunk, hogy durván növelik a kitermelésüket és ezzel megfingatják az oroszokat. Én ebben bízok a legjobban, akkor talán újra 60 dodó alá megy, megdől az orosz rendszer és normalizálódás kezdődik, különben hosszú évekről is beszélhetünk.
Az én véleményem amig az oroszok támadnak és sajnos elöre is nyomulnak addig heti 1 esetleg 2 felpattanás. mellett a heti egyenleg minden héten csökkenést fog mutatni.
Igazad van. De most bankban lévő penz nagyon rizikós kezd lenni….lásd Sberbank. Mi van ha holnap masik bankot speciznek ki maguknak?
Törölt felhasználó2022. 03. 05. 18:33
Olvastam 5-10 bejegyzést, kb mint az orosz (!!!) rulett! Felesleges találgatni! Idő kérdése, és duplazni fog ez az árfolyam. Szerintem most bármilyen chart értelmetlen...egy biztos, vita nélkül elfogadható, hogy bármilyen szörnyű is a háború, akinek van pénze, az most nyerni fog...az a kérdés, hogy 1 hónap v 1 év vagy X+1 lesz a távlat... akinek remeg a keze, maradjon otthon, aránylag """"""kis pénzzel"""""" (20 Milla)több milliót is lehet fogni hetente.. amennyiben vmelyik őrült megnyomja a piros gombot... akkor meg tök mindegy... repülünk... szóval, így is úgyis repülni "fogunk"! Hajrá Magyarország! Hajrá Otp!
Hiába csinál(na) belőle Putyin presztízskérdést, ha összeomlik a hátországa, vagy ha egyszerűen csak kap egy golyót a hátába (vagy stílszerűen polóniumot a teájába). Erős és megdönthetetlen vezetőnek látjátok, de ez szerintem tévedés. Kétségbeesett, átgondolatlan, és főleg nagyon népszerűtlen intézkedések jellemzik most, amik ráadásul egyre inkább érintik a fontosabb támaszait is.
A jövöbe nem lát senki .Sennki nem tudja meddig tart és mi lesz a háború kimenetele, de azt mindenki tudja hogy putyin nem normális és szerintem mindent be fog vetni a gyözelemért. Sajnos. . + hiperinfláció, energia árak nyersanyag hiány ellátasi láncok. kereslet csökkenés, csödök, szankciók hatása stb
Törölt felhasználó2022. 03. 05. 16:53
Viszont ha megnyitják az orosz tőzsdét az mit okozhat a otp-nél?
Ezt a háborút csak az Oroszok nyerhetik meg. Presztizs kérdés.A nyugat előtt nem csinálhat magából bohócot. Ez nem igen fog az árfolyamnak sem kedvezni.
Hát ha sikerül vele gyorsan megroppantani az ország gazdaságát, így kénytelen lesz Putyin lemondani (elmenekülni, kinyiffanni), akkor éppenhogy jó. Még az egyszerű emberek számára is ez a legjobb forgatókönyv, mert amíg a gazdaság alapvető eszközei (termelőeszközök, humánerőforrás, logisztika, stb.) nem sérülnek, aránylag gyors lehet a helyreállítás.
OTP részvényesek ide!