Az nagy baj, hogy minimis forgalommal húzzák majd fel szvsz, ami csak egy fátyol.ű S fúj a szél s megyünk le a mélybe, nagyon félő így játszani, de bátraké a jövő. Ma lehet, hogy lesz nagy felrántás pillanatnyi, de aztán évvégi kifutó, de hullámlovasok a hullámokat lovagolják meg. Ez is lehet a siker kovácsa !
Valóban nem árt ha tudatosul ez a szabadság és táppénz költség a cégek részéről. Tudtam, tudtam, csak nem gondoltam ez mit is jelent ... :) . Az egyénhez viszont akkor húzzuk be az ÁFÁ-t. Azt a cégek nem fizetnek ... . Egyébként el lehetne lamentálni ezen az adó és járulék fizetésen. Úgy filozofikusan.
Kösz! Az tök jogos megjegyzésed, hogy a moratórium2 miatt nem nő a fedezetigény. A bedőlő hitelek száma emiatt nem fog nőni. Az elnyúló pandémia miatt viszont igen. A kérdést tehát valahogy úgy lehetne feltenni, hogy félretették-e már a várható veszteségre a pénzt? Fedezi-e a hitelbedőlésekből adódó veszteséget az eddigi 135 Mrd forintos céltartalék? Gondolom erre nem tudják a konkrét választ még a bankoknál sem. . Az eddig közölt adatokból az egyértelműen látszik, hogy a nyereségtermelő képessége nem csökkent a cégnek. Továbbra is hozza a 100 Mrd fölötti nyereséget negyedévente. Egyszer csak véget ér ez a COVID mizéria és akkor nagyon gyorsan meg fognak jelenni a 450-500 Mrd-os év/év alapú nyereségek. Nem jövőre az biztos (talán Q4 lehet ilyen), de 2022-től már várható. Az pedig az eddigi árazást tekintve 16k fölötti célárat jelent. Ahhoz viszont lehet közel vagyunk 14 ezren, bő egy évvel korábban ...
Azok a fránya időtávok ...Azt azért nem ártana tisztázni, hogy melyik beírásunkkal milyen időtávra gondolunk. Csak skicc szerűen https://invst.ly/t76ca Arról beszélgetünk-e, hogyan fog mozogni a fekete körben, vagy arról hova várjuk márciusra (piros-kék), vagy netán hol lehet a nyáron vagy, az ősszel. Mert csak érdekesség képpen: Engem nagyon nem érdekel a "stratégiai" pakkomat tekintve meddig megy le, ha jövő ősszel 15k környékén, vagy fölötte lesz. A játszós pakkomat tekintve viszont nagyos is érdekel, hogy a következő 10 napban valamikor csinálhat-e egy 6-800 forintos lekört. Mert azt szeretném elkapni és megjátszani.
hol van még a vége, 3. hullám...........https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-covid-19-fertozes-jarvany-betegseg-oltas-vakcina-vedooltas.719999.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign
Úgy - úgy. Csak az a bibi, hogy aki szűkölködik az csak rövid távra tud gondolkodni. A nyugdíj mértéke egy jövőbeni probléma számára. Viszont a kisvállalkozásoknak dolgozók vidéken tényleg minimálbért kapnak, ennyire is vannak bejelentve. Persze itt is van kivétel. Viszont ezzel rendesen rontják a KSH átlagbér statisztikákat, ezért nincs nincs benne a Kisvallalkozoi szektor és abban dolgozók. Így van ma Magyarországon 400eft átlagbér.
Nem akarok annyira beleszólni ebbe ,de szerintem az otp-t nem kell félteni 2021-ben sem.Más most a szituáció a moratórium2 ide vagy oda ez a lakossági hitel csak egy dolog.Azóta az mnb kihelyezett egy csomó hitelt 3 évre cégeknek(NHP Hajrá pl.) aminek a 95% még ott a bankban és az OTP volt ebben a legtöbbet kihelyező úgy tudom 60%-t.-Ott is marad egy jó ideig, mert a cégek is tartalékot képeznek már akinek van esze és nem azonnal elköltik valami hülyeségre.Szóval meglepne ha nagyot esne otika .Esni azt fog persze benne a korrekciós 5-7% jövő év elején benne van a pakliban.De többet aligha ettől a moratóriumosditól. Kár ezen annyit spekulálni...Angol vírusra meg állítólag jó ez az oltás-ha nem lesz jó abból nagy gond lehet majd ismét viszont 2021 egész évre.Ezt még nem látni előre...
és hol van még a hard brexit amit múlt vasárnapra ígértek de még mindig tart a politikai hülyülés, pedig csak a tényeket kellene elfogadni szavaztak kilépnek minden negatív következményével nem alkudozni a bentmaradó 27-el
OTP részvényesek ide!