Azert ha ranezel BET-re, ott csupa pirosat latsz. Ha ranezel a vilag Indexekre, 90%ban pirosat latsz. Ha ranezel HUFra devizak elleneben, ott csupa pirosat latsz.
Nem lehet, hogy a kitartasodert kap a poziciod is egy pirosat a szeme ala?
;-)
@fulton: Örülök a lelkesedésednek, de nem szeretném teljesen elvinni a topikot, majd lehet egyszer másik téma alatt írogatok, hogy rám mint pszichológusra hogyan hat a saját munkája.
A tőzsdén pedig most éppen a long-os csapatot erősítem, de ez változhat :-)
Nem hiszek a BÉT-DAX együtt futásában. Természetesen vannak időszakok, amikor egész magas korrelációs együttható van közöttük, de nem ez a jellemző.
Ha az OTP-ről kérdezel az más tészta.
Még mindig várom az MA 200 törését mielőtt komolyabb emelkedésbe kezdene. Nem a most péntekig vártra gondolok, hanem a "7k-s" csúcsra futásra. Ennek a törésnek a jeleit majd látni fogjuk. Akkor majd annak megfelelően lépünk, addig max képzelgés. El is maradhat.
Pillanatnyilag van két potenciális üzemanyaga az OTP emelkedésének.
1, Felminősítés. Külföldi tőke megjelenése. Vagy bejön, vagy nem, de ott van a lehetőség.
2, 5300-ra menet hihetetlen mennyiségű shortot nyitottak. (Benézték, szó se róla.) Ennek nagy része még mindig nyitva van és nem nyerőben. Ha azokat zárják ...
2/a, Ezen nyitott shortok viszont azt is jelentik, hogy a gazdáik nem szeretnének nagyot bukni rajta, és mindent el fognak követni azok nyereségessé tétele érdekében. Csak várnak. Várnak egy lokális csúcsra, amikor már a többség longban csücsül és elegendő haszonnal kecsegtet a realizálás. Várnak a megfelelő hírre. Robban, törik, szakad, csődbe megy... Mit tom mi lesz az. Majd ráfogjuk.
Ezek együttállása esetén valószínűsíthető egy újabb shortos támadás. Ezt a csatát "Egy_kezdőékkel" fogják megvívni.
No ez a 2/a pont az ami miatt nem felhőtlen a longos várakozásom.
Ennek a "csatának" semmi köze sem lesz a hírekhez, a fundás elemzésekhez, a TA-hoz. Illetve benne lesz mindegyik. Ki tudja mivel átverni a másikat. Ez erről fog szólni. Mi pedig csak nézünk ki a szemünkből, aztán pedig megmagyarázzuk ... :)
Nem is tudom Maci. En szivesen latnek ujra 3-4k otit. Bar oti meg sántít nalam nem erzem befejezettnek ezt a nagy Up-ot. innen csinálnánk e meg...hát... 100-200 pontot gondolok max. Ha tovabb megy, akkor utana ha szakadunk abban a dax is benne lesz akkor viszont nem hiszek ujabb csúcsban. De ha mondjuk dax szakadna, akkor otikat is levinne magával es varnam az up-ot utana:)
Kb egy éve beszélgettem Kontrával arról, hogy minden rv az ötödik hullámát csinálja, ebből nagy beesésnek kellene jönni a nyáron. Csak azt nem tudtuk mi lesz az a hír, indok ami ezt a mozgást megmagyarázná. Augusztusban szépen aljat is fogott a DAX. Rá lett fogva Kínára.
Most megint pengeélen táncol valamennyi komponense a DAX-nak. Ha tovább folytatjuk a lejtmenetet és a következő két három hétben 10k alá megyünk, akkor valaminek történnie kell a világban. Akkor még 9k-n sem fogunk megállni.
Nem kívánom, hogy ez legyen. Inkább pattanjunk innen fölfele, de félek, hogy nem fogunk. Ideig óráig megyünk még fel, de szerintem csak azért, hogy nekifussunk annak a vonalnak és lendületből vigyük át.
Megjátszom-e? Persze, ha elérkezik az ideje. Most azért nem veszek fel erre pozit.
A "főtengelyen" volt egy "távtartó" alátét valamiféle bakelitszerű anyagból, ami széttörött. Azóta a tengely a tűvel együtt ide-oda jár. Próbáltam én szétszedni, de inkább nem okoznék további kárt... :)
Maci, dax-ról mi a véleményed? Most nem napra értem hanem..
Ahogy nézegetem, ha ütünk egy új aljt (10000 alá) akkor az irány korrekció alapjaiban. (de egyébként is annak gondolom)
Nem rögtön hanem alapvető irányként. Neked milyen benyomást sugal (tudom nem szoktál távolba, de biztos van elképzelés)
OTP részvényesek ide!