Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 21:26
Előzmény: #644979  Törölt felhasználó
link

ilyen szakadás lesz!!!!

készüljetek gyerekek!!!
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 21:24
Előzmény: #644978  Törölt felhasználó
685 milliárd forintot utalt át az otp

konyec van gyerekek
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 21:23
Előzmény: #644977  Törölt felhasználó
látom sokan nem hallgattak rám a tőzsdegurura

most stoky val az élen jól be vannak ragadva
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 21:20
Előzmény: #644975  stoky
hülyeséget beszélsz megint!!!

mint mindig

usa bankok össze fognak omlani
lásd citi már nulla alatt
ponocli
ponocli 2011. 06. 10. 21:02
Előzmény: #644974  Törölt felhasználó
Ez így, már nekem is belefér a "tőzsdeszemléletem"-be....

Bevallottan, én is csak pénzt szeretnék csinálni a folyamatokból, tudva, hogy végképp nem az én véleményem irányítja azt.....
De mégis, én egy nagyobb lejtmenetet sejtek, mivel nincs sok érv ennek ellenkezőjére...
Beszállásra 4500-5000 között számítanék, féléves távon...
stoky 2011. 06. 10. 20:59
Előzmény: #644974  Törölt felhasználó
Az USA bankok el fognak szállni a jövőhéten.
Csak szóltam. OTP-re nem biztos hogy igaz lesz.
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 20:49
Előzmény: #644972  ponocli
Mondtam, mindenki magad dönt, én csak megfontolásra érdemeset írhatok.
50-100-200 Ft esés "semmi".

Jelenleg 5750 a lehetséges megálló, ha az nem fogja meg, akkor 5500 lehet belőle.
De hangsúlyozom, hogy ezek csak elméleti spekulációk.
Mint ahogy alatta 0-ig van tér, felette oo-ig.

A hangulat órák alatt fordulhat bármelyik irányba, ill. most nyár van, relatíve kevés részvénnyel játszhat egy-két vigéc.
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 20:45
Előzmény: #644971  Törölt felhasználó
Igen, vagyis nem. Én választási lehetőséget fontoltatok meg azokkal, akik "rossz" döntést hoztak.
Vagy megtörténhet velük az is, hogy az állandóan rosszul megválaszott pozíció, és a brókerek által tutira levadászott stopook "segítségével" elérik azt az állapotot, hogy nem hogy nyereségesek lesznek, de a tőkéjüket is szépen komótosan lemorzsolják róluk.
A forex piacon épp ez a jelenség sokakkal, csak sokkal gyorsabban (1 hét, 1 hónap).

Ez még nem zárja ki azt a lehetőséget, ha úgymond beragatál, hogy amikor úgy "érzed" srv. shortot indíts.

Én a héten is több* alkalmaztam ezt, persze ez bizonyos fokú elidegenedést kíván a pozíciótól.
ponocli
ponocli 2011. 06. 10. 20:43
Előzmény: #644970  Törölt felhasználó
Megtisztelő vélemény, elolvastam..
A hajamat semmiképp nem tépném, de továbbra is fenntartom, hogy nagy űrt látok a jelenlegi árfolyam alatt..
Persze shortolhatnám is, de nem vagyok guru, és ez már így van legalább 11 éve...
Az "elefántok táncát" pedig továbbra is be fogom kalkulálni...
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 20:39
Előzmény: #644970  Törölt felhasználó
Ez így van, vagyis hogy te azt mondod, a majd a piac megmondja, hogy te swing trader vagy, vagy pedig befektető. Mert ha épp esik, akkor befektető leszel (ami esetleg 10 éves tranzakció is lehet), ha meg kedvez, akkor meg tőzsdézel. Nos én meg meghatároztam, hogy én tőzsdézni szeretnék, és nem ücsörögni fél, esetleg másfél éveket egy balul sikerült trade-ben.
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 20:28
Előzmény: #644968  ponocli
Mert szerinted, mint komoly pénzügyi benfentes szakember, hol a "helye"?
Jelenleg P/E alapon alulárazott a rv.

Nem tünt fel, hogy gyakorlatilag MOL (érthető az olaj esés tükrében), OTP pároson kívül minden más rv. (MTEL,RÁBA,FHB!,CIG,ESTAR,RICHTER) vagy ua. vagy magasabb szinten zárt, mint tegnap?
Csak nehogy Kedden észveszejtő SQ legyen!

Egyébként, itt többeknél az a kérdés, hogy REALIZÁLJÁK-e a bukót (azt egyből kiveszik a zsebedből), vagy tartsák x hónapig, és virtuális bukó marad. Persze ez nagy lelki teher, nekem is 1,5 év kellett még megtanultam leküzdeni ezeket.
Tapasztalataim szerint ez úgy szokott működni, hogy addig idegeled magad, amíg PONT az alján adod el, aztán meg téped a hajad.
Amilyen pozikkal anno 2008. okt.-ben beragadtam, a legutolsót 1 év után 17%-os éves nyerővel adtam el, sajnos egy kicsit korán (még volt benne 2 eFt/ev.!), a többi olyan 6 hónap után ment el, persze ha tartom tovább, akkor volt olyan, amit kb. 300%-al adhattam volna el.
Kb. 1 mFt-ot nyertem, olyan 16 mFt helyett (kiszámoltam, csak azért, hogy legyen mi miatt felvágni az ereimet :))

Itt egyébként a DT,swing, és befektetői szemlélet ütközik. Mint ahogy életbiztosítás, stb. esetén sem napok alatt akarsz meggazdagodni.
Mindenki maga szűrje le a tanulságot a fent leírtakból.

Félre ne értsétek, mindenki maga dönt, én csak a saját tapasztalataimat/gondolataima tudom megosztani, amiket kiérleltem az idők során. És ingyen adom, nem tanfolyamon tanítom.

Persze mindjárt nekem támadnak az okosok, és el fogják pufogtatni a szokásos szövegeket (mi spekik vagyunk [a tőkénket kell védeni], nem befektetők, marinéni, beragadt, hulló kés, esésbe ne vegyél, emelkedésben kell venni, leesik 800-ra,ha eldobod, majd lejjebb visszaveszel ua.-nyit, vagy még többet, stb.), amik a könyökömön jönnek ki, és már 3 éves tapasztalat után, nem tudnak újat mondani, ill. majd Ti is átértékelitek később, ha vezettek egy nyilvántartást, amiben historikusan meg tudjátok nézni az "élettörténeteteket".
Nem véletlen, hogy az alapok sem DT-znek. Ez a brókercégek világméretű átverése. Egy DT ügylet során általában 50-50%-ban oszlik meg a kölség, és a nyereséged. Egy swing esetén 30%-70%, egy hosszab táv esetén 1-5%,99-95% az arány.
Amúgy van is egy jó kis ábra erről, de most az istennek sem találom.
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 20:20
Előzmény: #644965  Törölt felhasználó
Én is csináltam már ilyeneket, ne aggódj.. Arra jó, hogy megvilágít, hogy a tőzsde nem egy egyszerű játék! Gyakran azt hisszük, hogy mi már tudjuk az irányt, oszt sajnos soxor visszaüt. Nekem ezek után kevesebb tradem lett, mert több esetben kivártam, viszont jobb lett a win/loss tradek aránya.

Nehéz tanácsot adni.. Valahol írtam is, hogy a 5910 környéki long jó lehet, de 5880 alá stoppot kell tenni. Ebben az esetben ez a long nem sült volna el plusszban, de hát veszteséges tradek is vannak, sztem 50%-osan biztos bejön. Az meg bőven jó egy 5980as célár esetén.

De ebben a helyzetben a chart lefele áll. Letört egy hosszabb ideje épülő oldalazásból. Ha rövid időn belül visszajön 5970 környékére, akkor ez fals letörés, és akkor viszont el ne add, mert akkor tovább is megy az. Ha elmolyol itt 5840 körül, akkor kialakít egy aljat, alá húzzál stoppot. Ha meg esik, akkor meg gyorsan add el (ne az első 5 percben!). De ez csak vélemény, ha értelmesnek látod, akkor fogadd el..
ponocli
ponocli 2011. 06. 10. 20:03
Előzmény: #644966  Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek!!
Ugyanezt pedzegettem néhány hete, de a lelkes "profik" lemínuszoltak...
Túl szembetűnő, hogy az otp-t, a semmi megfoghatóra - Szélkálmán? na ne röhögtess, chf 220 huf - felszippantották 1000 ponttal...
Azóta támasztgatják, támasztgatják, de ennek az árfolyamnak most nem itt a helye.
Csak addig tartson ki, amíg az "azemberek pénzét eltőzsdéző" - idézet: a profi pénzügyi szakasszony... - állampárt nem kapja meg azemberek pénztárpénzét...
Nem mindegy, hogy milyen - mesterséges - árfolyamon tőzsdézi el az állampárt....

Kint meg jön a méretes korrekció....

Én semmi esetre nem szállnék most be.
Ha az emeleten elefántok táncolnak, azt te is megérzed majd-elv miatt...

Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 19:50
Előzmény: #644966  Törölt felhasználó

teszerinted érdemes bukóban eladni egy 5970-es pakkot, hogy olcsóbban visszavegyem, vagy várjam meg, míg visszamegyünk??
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 19:45
Előzmény: #644962  Törölt felhasználó
Elnézve az elmúlt 2-3 hét, és az utolsó 2 óra történéseit, az motoszkál a fejemben, hogy azért nem esett eddig az OTP, mert az MNYP-k átadása miatt szép számokat, és jól csengő megtakarításokat akartak mutatni az alapok.

Most, hogy átkerül Vikiékhez a csomag, most lehet majd igazán bezúzni, és mondani, hogy az állam nem tud a pénzzel bánni, és mit csinál a Zemberek pénzével :::)))

Kíváncsi leszek a jövő hetekre...
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 19:25

egyszerűen annyi hibát elkövettem 1 hónap alatt, h hihetetlen.

először is egy többszázezres nyerő után belevettem 6400 felett ahol beragadtam, de ez még hagyjám, mert utána kapkodva szerettem volna gyorsan visszanyerni az elbukott pár 10 ezres veszteséget, és folyamatosan vettem alatta, amely ha lejjebb ment kis veszteséggel megint eladtam.

szerinted érdemes pl az 5970 körüli pakkomat eladni, vagy még visszajöhet oda a jövő héten, ahol dobhatom 0 közelében.

vagy most már szabadesés lesz??

tanácstalan vagyok és marha ideges magamra.
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 18:38
Előzmény: #644948  Törölt felhasználó
Majd a holnap nyitás után írj egy Realt!
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 18:33
Ráadásul 5900on van egy fej-váll is, amit letört. (korábban az abandoned baby is letörte ezt a nyakvonalat). De ha ezt te nem látod bele, akkor meg egy csökkenő háromszöget tört le, relative forgalommal, és nem lekötés eredményeképpen, hanem már két órával a kereskedés vége előtt.. Szal jelenlegi jelek szerint technikailag tényleg esésre van ítélve..
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 18:23
Előzmény: #644944  Törölt felhasználó
Én eldobnám a helyedben.. Ha lejjebb jön, majd visszaveszed olcsóbban és nyertél vele (legalább is nem vesztettél akkorát), ha meg újra visszakapaszkodik 5900 fölé, akkor szintén visszavenném, mert akkor fals letörésnek bizonyul. De jelen állapotban nagyon erősen lefele áll! Ha mégis 5900 fölé menne, akkor meg erősen felfele áll..
Törölt felhasználó 2011. 06. 10. 18:22
Nem oszlanak a gazdasági kilátásokkal kapcsolatos félelmek, ráadásul a hétvége előtt az európai adósságproblémák miatt többen jónak látják értékesíteni részvényeiket. Így bár fontos makroadat nem látott ma napvilágot, a kedvezőtlen hangulattól vezérelve jelentősebb, 1% feletti eséssel kezdték a napot az amerikai indexek.

Biztos feltűnt másnak is hogy usa 7napja esik nekünk ez az ELSŐ!!!de nem az utolsó!!!!!!!!!!!!!!!!

Remek program aki szereti én nem mert keserű :-)))))))))))))

link

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek