Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 23:44
Előzmény: #1453  Törölt felhasználó
"Szép játék a pippes forduló"

OTP az elmúlt 1 hónapban 5 nagy fordulónál 3 forintos sávban találtam... volt, hogy 1 pippel lemaradtam, volt, hogy teljesültem pont, és volt olyan, hogy tickre megvolt, de már nem keltem el... a pontvadászat nálam már szenvedély... :D
A 400 feletti Oti shortok 4132-n zárultak... 126-on álltam long nyitra... 127-ig jött... ez benne van a játékban...
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:44
Előzmény: #1447  macibear
Érdemes lenne megnézned havin :) van valami érdekes rajta :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:43
Előzmény: #1456  Kontraindikator
akkor jó :D
kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 23:42
Előzmény: #1447  macibear
na, tudtam, h még vissza kell néznem ide...
sokat kellett várni, de most már "látom"...
sokan írtak itt 5-ös impulsivról, aminek ABC korrekciója zajlik, de ezt én nem láttam bele, joggal...thx
hetes chartot láttam eddig is, megerősítésnek jó...thx
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 23:40
Előzmény: #1455  Törölt felhasználó
"Megtisztelő, de h tanár úr?!"

Áhhhhhhh... A tanár Úr megszólítás Pomperjnek szólt... ;-)
De abból, hogy mennyit lestem el tőletek, mennyi mindent tanultam, nem von le semmit az érdemetekből!
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:37
Előzmény: #1452  Kontraindikator
Megtisztelő, de h tanár úr?! lelkes amatőr, aki évekig napi 10 órát foglalkozott a piaccal és Elliottal, ragadt rám vmi...

Elliottal kereskedni nehéz? Nem lehet, kell hozzá más, de a ker rendszer alapeleme

A nagy guruk 6-8 év után lettek teljesen nyereségesek, csak óvatosan! :D

Én csak kis lakást toltam bele, idejében levettem a kontiban hatiban is 50-ről, OTP-ben is néhány ezerről, drasztikusan, amíg tanulok...
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:34
Előzmény: #1453  Törölt felhasználó
A zárójelek, brrr, szóval a linkek

bemondás:
link

eredmény:
link
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:32
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
Elliott röviden az amatörök szerint 5-3, de aki egy kicsit elkezd belemélyedni eljut odáig, hogy

5=1
3=2
és
5-3=2

Majd néhány év tanulás és elemzés után rájön az ember fia, hogy semmit nem adnak ingyen és meglehetősen bonyolult tud lenne ez a képlet...

Szép játék a pippes forduló, amikor az ember saját maga eljut odáig, hát az igazi sikerélmény...

Nekem van egy-két emlékem, bár nem ez a legnagyobb és elég durva kijelentést tettem 2011 október közepén, mégis az egyik legkedvesebb emlékem 2011 október 16-án bemondtam egy OTP felfüggesztést (link ami ugyan nem jött be, de ez lett (link november 2-ára. Sajnos a chartok elvesztek, arra emlékszem, hogy volt egy felrántás (1 perc erejéig, egy tétel), ami a céláram fölé vitte a piacot 6 forinttal, ha levonom, még mindig hiányzott 1 forint, no de kezdő elemzőként ez nagyon nagy élmény volt. Krivánok hasonlókat mindenkinek :)
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 23:31
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
"nevezzük pl Kontrának"

Őrület...:D Elérzékenyültem kicsit :D
Szó mi szó... én egy erősen vegyesfelvágottat használok... Mindenkitől ellestem egy kicsit, (többek között, Maci, Onnan_Toltam_Pozit (OTP :DDDDDD ), Nyomi, Ad, és még Pomperj tanár Úrtól is :D ) majd ezeket vegyítettem saját észrevételekkel, és gondolatokkal... Önmagában Ellivel kereskedni nehéz... kellenek hozzá a fibok, gyertyák, legyezők, vonalak, és a piaci ismeret, na meg a GBL :D A tanfolyam ára egy kis családiház volt... Meg napi 10 óra tanulás 3 éven keresztül...
Már csak pár év, pár családi ház, és menni fog érzem... :D
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:22
Előzmény: #1445  palierv
Éreztem- jeleztem hard core, pedig nem lendültem bele. Csináltam egy kis tudásbázist a blogon (link de lehet ehhez is érdemes kézbe venni Cimballi 70 oldalas füzetét.

Elliott lehetőségeket mond, utólag le lehet írni a piac működését, a teljeset, mindig. Mi arra szeretjük használni, hogy

1) megpróbáljuk előrejelezni a piac lehetséges mozgását (több lehetőség van, akár egymással szembe menő)
2) a kereskedelmi rendszer részeként támogassa a kereskedési döntést (belépés, kilépés, tartás, növelés, csökkentés stb.)

Több lehetőség van egy trendelő mozgásban, az impulse hullám az egyik alapvető hullámalakzat (13 van). Van egy nagyon gyakori hullám, ami úgy néz ki, hogy az első hullám 61,8%-át veszi vissza a piac második hullámban, a 3. hullám hossza 161,8%-a az első hullámnak, a 4. a 3. emelkedését 38,2%-ban veszi vissza, az 5. hullám pedig az első hullám nagyságával egyezik meg. Ezen felül több jellegzetes hullámforma van fibo korrekcióra vetítve, ott más célárat adhat.

Ha 1000 forint az első hullám, akkor 2400 (240%) környékére lehet várni az impulse végét, kb.

Célzónákban gondolkozunk, tf függvénye, h ez 100 Ft eltérés, vagy 50 Ft fér bele
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:14
Előzmény: #1439  Törölt felhasználó
Uhum, régen, pár éve még, aki Elliottal foglalkozott kapott hideget/meleget, azóta eltelt egy kis idő és lám érdekes eredmények születtek, ezek a lelkes amatőrök, beleértve magamat is, elkezdték eltalálni a piaci mozgásokat. Tekintettel arra, hogy blogot írtam a kezdetek óta, jó néhány olyan elemzésem volt, ami igencsak betalált (persze olyan is, ami nem), hogy működik-e, íme a leggyorsabban megtalált példáim:

Nagyobb tf:

MTEL - 2014 : link

USD/HUF -2014 július? link

"Csak" egy bux chart: link

Tedd mellé és nézz össze: link

De ezen kívül számtalan elemzést tudok mutatni, ami mind mind Elliottra épül és valahogy ezek a vidám emberek röhögése között elment a piac a várt szintekre....

Egyébként ha tudnák rángatni, akkor nem lennének találataim 3 perces chartokon...

De itt van egy ügylet, 3 perces charton, YMH5 azaz emini dow, tőkeáttét kb 180x, a mentett chartból a jegyzeteimet kitakartam. Egy pont 5 usd per db:

link
tberki 2015. 03. 05. 22:41
Előzmény: #1443  macibear
olyan szepen es visszafogottan irsz maci hogy elsirom magam. pedig nem mindenki erdemli am meg.
tberki 2015. 03. 05. 22:39
Előzmény: #1445  palierv
az elso hullam 240%os magassaganal. Ad a leggyakoribb hullamhosszokat adogatta ossze es ez jon ki legjellemzobb 5. hullam tetonek ha 100% az elso hullam.

tehat 240, az az elso hullam vegenel a te peldadban 1400 ponttal van feljebb.
macibear
macibear 2015. 03. 05. 22:09
Előzmény: #1433  kexelo
Tessék Ricsike!

m30 link

és hetes link

Ezen van egy inverz fejváll is az alakzatokat szeretőknek. :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 21:35
Előzmény: #1441  Törölt felhasználó
Az Elliot lehetőségekre és vélhető kimenetelekre mutat rá, szabályrendszere segít döntést hozni. Én ugyan más TA eszközöket alkalmazok a kereskedésemben, de nem tagadom, közben Elliot szempontból is figyelem a grafikont.

S hogy mennyire hasznos az Elliot? Egy kedves ismerősöm -nevezzük pl Kontrának, csak hogy neve is legyen- egy este online tolta daxra az elliotot, és konkrétan pipes fordulókat nyögött be.

Szóval, Mr. Elliot, nem is annyira szánalmas az Elliot elmélet, csak tudni kell alkalmazni.
palierv 2015. 03. 05. 21:33
Előzmény: #1429  Törölt felhasználó
Mondom teljes kezdő vagyok, de lelkes! :)
Na ezt se értem! :(

"első hullámra ráhúzol egy fibot és megnézed 240 környékén mit mutat, ha ott ellenállás/támasz van, nagyobb tf fiboja oda mutat, akkor lehetséges célár"

ha feltételezem, hogy az első hullám 1000 ft volt akkor mi az a 240 környéke?
macibear
macibear 2015. 03. 05. 21:19
Előzmény: #1435  Törölt felhasználó
No igen ... a legnehezebb ... megállni, hogy nincs pozíciód. Fejben eldönteni. Nem tuti, nem lépek.

Egyik barátom panaszkodott a múltkoriban, hogy a bankbetét már 2% alatt van. Akkor jártunk 3800-on. Mondtam neki vegyen OTP-t. Egy darabig tuti longos a papír, többet tud vele keresni mint azon a betéti kamaton. No persze ő nem tőzsdézik! Azért nem bírtam, ki hogy 4400 fölött ne hívjam fel színi egy kicsit a vérét. :)

Másik barátommal most demózunk. Először kíváncsi a teljesítményemre. A megtakarítását alapkezelőkre bízza. 10-16%-os éves hozamot mutatnak ki neki. (BC után ki meri elhinni, hogy valós a kimutatás. :)) Én azt ígértem neki, hogy évente kb 6-8 alkalommal szólok csak, mikor tradeljünk. Ezekben az esetekben 10-40%-os hozamot fogunk csinálni. Most volt az első trédünk. Tutira játszható C hullám. 4395 környékén "vetettem" vele 523-ért short certit. 585-ön eladattam vele, mondván megcsinálta a minimális 61%-os mozgást, tegye el a nettó 10%-ot. Azóta nem merem neki megmondani, hogy már 40%-ot is kivehettünk volna. :) Még szerencse, hogy csak demó.

Mindezt azért írtam le, hogy felvessem. Nem biztos, hogy a sűrű tréd a legjobb kereskedési stratégia. Sűrű fillér vagy ritka forint? Örök dilemma. A fent vázolt módszerrel, tuti belépési pontok keresésével évi 60-70%-os hozam biztosan elérhető. Tőkeáttétel kérdése, hogy annak esetleg többszöröse.

Érdemes megvizsgálni kinek, kinek saját eredményét. Nem akarok én rábeszélni senkit egyetlen kereskedési taktikára, stratégiára. Csak és egyedül annyit javaslok, amit Ad röviden megfogalmazott: Gondúkodj!
macibear
macibear 2015. 03. 05. 20:59
Nos kedves kolléga Úr!

Kb két hete tettem fel rajzot (igaz nem hangsúlyoztam ki nevét) a csészealjról, annak céláráról valamint annak viselkedéséről.

link

No és meddig is mentünk fel? Fene a hülye csészealját! Az ár 12 forinttal túllőtt a célján. Ejnye bejnye! :)

Egyébként tévedsz, ha úgy gondolod nem figyeljük az alakzatokat. Csak azt is tudjuk, hogy a fejváll pld a 3-4-5-a-b-c hullám megjelenése. Az inverz fejváll az a-b-c-1-2-3-é. Nevezhetjük tehát fejvállnak is az alakzatot, meg hívhatjuk a hullámok nevével is, attól az még ugyan az marad.
Kezdőként én is a csatornákat, az alakzatokat a gyertyamintákat ismertem meg először. A hullámelmélet megismerését követően meg láttam, hogy ugyanarról beszélünk csak más fogalmakat használunk. A klasszikus TA könnyebben olvasható. Bizonyos esetekben....

Az meg, hogy ki mozgatja a piacot? Röhög a markába? No ez jó felvetés. De ez a fülescsészével, a hanging man-nel és az összes többi TA-val kapcsolatos várakozással kapcsolatban is felvethető.

Utoljára pedig csak annyit szeretnék hozzátenni. Ha valami nem tetszik, azt nem olvasom. :) És különösen nem szólom meg azokat, akik jól láthatóan, kölcsönösen elismerve egymást élik boldogan életüket saját kis világukban.
De sok szeretettel látunk Téged is. Beszélj "fülescsészéül" és mond el Te hogyan gondolod a várható mozgást.

kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 20:10
akkor sanszos, h néha 1 film játszódik fejedben valahol gotham city-ben... ;)
amúgy Elliott (kéttével) :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 19:59
Előzmény: #1440  kexelo
Igazábol nem neked szántam,de már szánalmas,hogy mindenki Elliot-hullámot lát,csak nem tudja,mi-hol van...Mert nics is.régebben a csészealj,meg fej-vál alakzat volt divatban!Néha én is látok Bat-man alakzatot.

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek