Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
palierv 2015. 03. 06. 09:22
Előzmény: #1475  Törölt felhasználó
Te Kanadában élsz?
kexelo
kexelo 2015. 03. 06. 09:17
Előzmény: #1477  Törölt felhasználó
pedig forgalommal megy...
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 09:14
Előzmény: #1477  Törölt felhasználó
De ki tudja...
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 09:12
Na hát ez nekem nem meggyőző emelkedés!
Észrevételem szerint nem ma fogjuk elérni a céláratokat (4400-4500)
tberki 2015. 03. 06. 08:40
Előzmény: #1475  Törölt felhasználó
ez hogy jon ide?
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 08:35
Előzmény: #1474  palierv
Akkor csak jövő hét, Kanadában éjszaka van.

Sok sikert!
palierv 2015. 03. 06. 08:21
Előzmény: #1473  Törölt felhasználó
Küldtem a megrendelést! Nem pesti vagyok, úgyhogy majd külditek postán!
Köszi!
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 07:54
Előzmény: #1470  palierv
Www.buxellitt.blogspot.com jobb oldalon a link építőelemk, bocsötelon vagyok az pedig nem jön fel telóról, mert az oldalsávban van. Korlátozott számban van még, ha sietsz hozzájuthatsz, ha pesti vagy és összeegyeztetsz, már a hétvégén akár
tberki 2015. 03. 06. 07:51
Előzmény: #1471  Törölt felhasználó
bizony egyezunk. ennek orulok. raadasul a kicsi minusz helyett kicsi plusszal lehet magyarazni majd elli 5.-et ha jol gondolkodtunk :))

pf meg longban szeretne lenni :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 07:45
Előzmény: #1466  pomperj
Azt látom, h a portfolio nagyon le akarja. A gyorsjelentés olyan amilyen. A sulykolt nagy veszteség nincs meg, még akkor sem, ha nem rózsáa a helyzet és volt egyszeri tétel. Az OTP eddig is ügyesen csinálta az egyszeri tételekkel, grafikon szempontjából ez egy nagyon beleillő kép a jelenlegi helyzetbe, én nemölátom a nagy shortosok hetét, de majd a piac eldönti
palierv 2015. 03. 06. 07:41
Előzmény: #1451  Törölt felhasználó
Na így már tisztul, nagyjából én is így értettem a dolgokat, persze, hogy melyik hullám melyik fiboig megy/mehet az még nem tiszta teljesen, de ahogy pomperj is írta itt is több jellemző fibo szintet és azokkal számított intervallumokat/árfolyam szinteket érdemes inkább figyelni!
Még egy kérdés ezt a Cimballi 70 oldalasát megtalálom valahol a neten esetleg, vagy hogy tudnék hozzájutni?
És nagyon köszönöm a segítségeteket! Engem kezdetek megfertőzni ezzel az Ellivel! :)
Eddig szinte csak érzésből kereskedtem, buy and hold stratégia lényegében, jónak ítélt szinteken vettem, magasabban eladtam! Így se volatak azért rossz éveim, kis fizukiegészítésnek mindenképp jó volt! Azért most már rájöttem 20 évnyi trade után és nagyobb összeg kockáztatása után, hogy érdemes azért a TA-t is figyelgetni, jól kiegészíti a megérzéseimet! Remélem nem csak megzavarja! :D
pomperj
pomperj 2015. 03. 06. 07:20
Előzmény: #1468  tberki
2015 tavaszan Fundamax, berlini es masokkal nagy "veszteseg becslesi" erofeszitesben voltuk, amikor mar latszott a Krim, orosz-ukran haboru es a devizahiteles mentesi veszteseg, es a varhato kovetkezmenye.

Akkor 300-350Mrdra becsultuk a szamot, 3 ev alatt, ami nagyjabol logaritmus fuggveny gorbet fog leirni, es elso evben a veszteseg 2/3 reszet lesz muszaj leirni.

Nagyjabol ez is tortent. A jo hir, hogy az OTP az operativ nyeresegebol gesz jol fekezni tudta a toke veszteset, hiszen az a becsult -25% koruli szam helyett -16% lett. Ez pozitivum a varakozashoz kepest.

A kerdes persze a jovo. Az orosz ukran vesztesegekre eddig megvan kepezve a tartalek; de a 2014 szamokbol eleg vilagos, hogy 2015ben ujra le kell irni 80-100Mrd korul, tehat az operativ nyereseget ebben az evben is nagyjabol nullara viszi le.
tberki 2015. 03. 06. 07:07
azok a franya egyszeri tetelek. Nem okozott nagy meglepetest a gyj. Addig huztak a szamokat az egyszeri tetelekkel ameg a vegen plusz nem lett. Az eves veszteseg a mertekevel egyutt a dev hiteles torveny ota benne van.
takika200 2015. 03. 06. 07:04
úgy érted likvidálódni fognak a shortok ?
pomperj
pomperj 2015. 03. 06. 06:42
Előzmény: #1465  Törölt felhasználó
AZ a gyorsjelentes pocsek.

2013ban a nyereseg +69Mrd,
2014ben -102Mrd.

A hitel allomany -7% eses.
Sajat toke -16% eses.
Marzs 8.4%rol esett 7.7%-ra.

Nagy hetuk lesz a short pozicioknak.

Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 06:24
Előzmény: #1464  Kontraindikator
Iron fx esetében is írtsk vmit tegnap, persze, lehet számítani rá, de minden bull, mi lrsz, hs bear, akkor szoktak feküdni?

Otp gyj hol van, link esetleg?
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 06. 00:39
Előzmény: #1463  Törölt felhasználó
Várható volt, hogy lesz még... de ez a kicsinél is kisebb.. így ebben a formában hatása nem lesz szerintem...

Viszont az OTP gyj nem lett rossz... holnap meglátjuk a reakciókat...
Kicsit zavar a képben, hogy a nagyok tovább nyitogatták az elmúlt napokban a shortokat...
Vagy tudnak valamit, vagy nagyon benézték... valahol 3900 körül lehet az átlaga a kb 15m db shortnak... hogy ezt lezárják pluszban valami nagyon nagy szakadásnak kellene jönnie... mindenesetre fura...
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 00:31
Előzmény: #1462  Törölt felhasználó
újabb bróker botrány?

link
Törölt felhasználó 2015. 03. 06. 00:00
Előzmény: #1460  Kontraindikator
Ez tetszik,a nno én is játszottam, de most már elemzés oldalról a ker oldalra mentem,nem az alj a fontos, hanem a jó trade
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 23:55
Előzmény: #1452  Kontraindikator
Mindezt értem, de mi az a GBL? :)

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek