Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
macibear
macibear 2015. 03. 02. 10:33
Előzmény: #1197  Törölt felhasználó
"dZZ= a-b-y(c)-x a-b-w(c)"
dZZ= a-b-w(c)-x-a-b-y(c)

Nem kötözködni akarok, de csak hogy egy nyelven beszéljünk, azért írtam ezt le. Előbb van a W és utolsó az Y. De ha nem így van javíts ki.

Most akkor melyik c nem lehet hármas? Elmélet szerint az y(c). A w(c) viszont lehet hármas szerkezetű. (Saját jelölésemet használtam.)
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 09:59
Előzmény: #1198  Kontraindikator
szerintem arra refrektáltam és csatoltam be az egyik korábbi ábrám
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 02. 09:53
Előzmény: #1197  Törölt felhasználó
Megnézted azt az ábrát amiről beszélek?
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 09:47
Előzmény: #1196  macibear
dZZ= a-b-y(c)-x a-b-w(c)
c nem lehet 3-as ... vagy nincs kész és c ED lesz és 1. hulláma áll 3 hullámból
macibear
macibear 2015. 03. 02. 09:44
Előzmény: #1194  Törölt felhasználó
dZZ esetén mi a helyzet? Elméletileg!
tberki 2015. 03. 02. 09:41
Előzmény: #1194  Törölt felhasználó
ez jo :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 09:39
Előzmény: #1192  Kontraindikator
C akkor áll három hullámból:

- ha hsz 3. hulláma
- ha az elemző téved

- más nem jut eszembe
macibear
macibear 2015. 03. 02. 09:26
Előzmény: #1191  Törölt felhasználó
Két dologról beszélünk Ad.

Az egyik egy tisztán elméleti kérdés. Erről írtam az imént.

A másik János számozása a 4480-3390 hullámra vonatkozóan.

Bár nem teljesen független a két dolog, de abszolúte szétválasztható.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 02. 09:23
Előzmény: #1191  Törölt felhasználó
Felejtsük el a chartot, amit otp rajzolt...
Elméleti kérdés. A Pomperj által fekete elméleti hullámzási módon ott van egy 3-as hullámból álló C. Lehet C 3, és akkor hiba van a rendszerben, vagy nem jó az elméleti rajz? Ez a fő kérdés... utána lehet számozgatni az oti chartot...
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 09:19
Előzmény: #1189  Kontraindikator
december, karácsony, szünet, mi maradt ki, ami nem látszik a charton? .)
macibear
macibear 2015. 03. 02. 09:02
Előzmény: #1185  Törölt felhasználó
Ezzel a megállapítással semmi gond. :) Szerintem is. Sőt igazándiból dZZ. Az is igaz, hogy a második ZZ c tagja (4122-3390) ötös belső szerkezetű. A probléma nem itt van.

Én állítottam egy dolgot, miszerint a kialakulóban lévő C hullámról nem lehet eldönteni milyen belső szerkezetű lesz. Erre jött a válasz, hogy
"a C hullám mindig ötös szerkezetű". Kőkemény elméleti szabályként.

No ez az az állítás amivel én nem tudok egyetérteni. Tisztán elméleti alapon. És nem érdekel ki mondja, vagy ki írja. Így ebben az egyszerű formában ezt nem lehet kijelenteni. Ez a megállapítás mindenképpen pontosításra szorul, akárcsak a "negyedik nem érhet a második hullámterébe" szabály. Az is úgy hangzik, hogy a "negyedik VÉGE nem érhet a második hullámterébe".

Tiszta elméleti megfontolás. Egy Elliott hullám (fraktál) 8 hullámból áll. Az első öt tagját számokkal (1-5) az utolsó hármat pedig betűvel (a-b-c) jelöljük. Ez ugye egy hullámszintre igaz.

Azon egyszerűsített állítás, hogy a c mindig öt hullámból áll elvileg azt jelenti, hogy a 8., azaz a c hullám belső szerkezete az eggyel alacsonyabb hullámszintet vizsgálva ötös impulzív hullám. Ez ugye máris ugrik, ha a jól ismert és az elméletben szintén elismerten jelenlévő dZZ-ből jön ki az a-b-c szerkezet. Ez esetben ugyanis a c hullám belső szerkezete az eggyel alacsonyabb hullámszinten hármas szerkezetű. Az igaz, hogy a még eggyel alacsonyabb szintű hullám, vagyis a második ZZ utolsó tagja valóba ötös szerkezetű. Vagyis a vizsgált hullámnál KÉT szinttel lejjebb lévő utolsó tag tényleg ötös.

Az állítás tehát, hogy a c mindig ötös szerkezetű, kicsit elnagyolt. Én csak ennyit mondok.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 02. 08:58
Előzmény: #1188  Törölt felhasználó
És erről mi a véleményed? 3 hullámos C? Igazából a kérdés innen adódik. Az elméleti rajz szerint az bizony ott egy 3 hullámból álló C. Na de azt mondjátok, hogy C nem állhat 3 hullámból. (kivéve ha hsz, de a rajzon az ott nem hsz...)
link
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:45
Előzmény: #1186  Kontraindikator
Továbbra is a legesélyesebb verzió, amit leírtam az OTP gondolatok bejegyzésben, többet nem csatolom be ide :)

Van egy december végi időszak, amikor a piac nem működik rendesen, hardcore rész, ha esetleg más lesz, mint a nagy várakozásom, akkor, de amíg nem töri a "tervet" nem foglalkozom vele, kicsi az esélye
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:41
...és ez igaz a b hullámra (ZZ) és a hullámok belső szerkezetére is

"Általánosságban elmondható, hogy részvények esetében a korrekció szintje második hullám esetében 61,8%, indexek esetében 78,6%, ez nálam a fő szabály. Néha olyannyira erős ez a szabály, hogy például az OTP esetében a szint validált átlépése után azonnal más formációban, más hullámban kezdek el gondolkozni. Az OTP esetében az évtized elejéig visszatekintve nem találkoztam olyan esettel az elemzéseimben, amikor 2. hullám mélyebb szintre korrekciózott vissza, azaz a matematikai esélye minimális. "

link
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 02. 08:37
Előzmény: #1185  Törölt felhasználó
Na hát ez az... ott vagy egy nagy hsz, vagy egy ötös impulzívval kellett volna lezárni az esést... de semmi ilyen nincs...
Ráadásul a zz második z-je meg 3 hullámból áll? És mivel zz, akkor ABC, és ez által a C 3 hullámos? De nem lehet C 3 hullám? Hol van a kutya elásva???
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:34
Előzmény: #1182  macibear
az az egész egy ZZ :)

link
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:28
Előzmény: #1183  Törölt felhasználó
Különvélemény (én másképpen látom) :

OTP nem tudja átvinni 4200-t, tartósan most nem, pattanni fog, még akkor sem,ha most nagyon rossz hírek érkeztek a bankszektorból

Lefordulás: lehet w1 is :)

Bux: 4/a szsvsz, hsz - veszélyes és nem az .)

Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 23:23
Előzmény: #730  Törölt felhasználó
BudaCrash.

Mivel nem tortent emlitesre melto dolog a heten, ezert rovidre fogom.

OTP elerte EMA(13)-at, es tesztelni keszul az EMA(20)-szal megerositett rovidtavu emelkedo trendvonalat. Ha a trendvonal kitart, akkor rally johet 4400-4600 savba, ha leszakad, akkor mar A hullamban vagyunk lefele, es 4050 korul van a kovetkezo megallo. 4200-rol meg lehet egy longot probalni, de ha tovabb esik, akkor a B hullamban ki kell OTPbol menekulni.

OTP napos: link

BUX minden jel szerint befejezte az elso ciklus-hullamat, es most A hullamban van lefele. Egy B hullam visszahozhatja 18300-ig (tetoepites), de harom het eses, es 17500-as szintek elerese a kozeptavu kep. BUX havi charton jol kiveheto egy nagy haromszog. A haromszogbol iden kilephet folfele.

BUX: link

Stooq-rol lehet 5 perces OTP idosort letolteni, de csak az elmult 12 nap van fent, szoval sokaig kell gyujtogetni, mire hasznalhato chart lesz belole. Az Amibrokerbe az ASCII adat belemegy (van egy legordulo menu kb. a Window menu alatt kozepen; itt lehet az idotavot valtoztatni, es 5m-re atallitani). Stooq: link

Kivetelesen erdemes lesz OTP mozgasat realtime, 30 perces charton kovetni: link
macibear
macibear 2015. 03. 01. 23:21
Előzmény: #1179  Törölt felhasználó
Oksa! Elfogadom. Azért még egy rajzot felteszek.

link

A vita lényege viszont tényleg nem csak ennek az egy hullámnak a konkrét számozása. A figyelmemet eddig tényleg nem keltette fele a "C csak ötből állhat" szabály. Nem mert rengetegszer találkoztam az ellenkezőjével. Persze lehet, hogy azokat is felületesen számoztam.

Fogadjuk el Pomperj számozását. Rendben.

Ha viszont igaza van az elméletnek és az adott hullám számozásában nekünk lesz igazunk, akkor ahogy Kontra is írta, itt "BULL LESZ A SHORTOSOKNAK!" :) Kb három hónapig.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 01. 23:11
Előzmény: #1179  Törölt felhasználó
"rendben van minden, jól számozható és világosan látható"

Nana... megkérdőjelezheti az egész bull verziót! Nem véletlenül hőköltünk fel...
Mert a 3-as C ami ha W, és nem ötös, akkor X jön utána... és ha ez x volt, akkor itt olyan bull lesz a shortosoknak, hogy ihajj... :D

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek