Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 14:43
Előzmény: #678  Hathor
ennek a verziónak a törésére figyelek:

link
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 14:40
Előzmény: #678  Hathor
Szabály szerint vszinu nem zárja ki semmi...

De nem tartom elsődlegesnek.
Hathor
Hathor 2015. 02. 22. 14:36
Előzmény: #677  Törölt felhasználó
Ad megtaláltam ezt János féle elképzelést.
Te Elliottos vagy, ezzel nem érthetsz egyet Te sem:
link

Ennek ellenére én tiszteletben tartom, hogy Ő ezt gondolja. Örülök, ha leírja mindenki mit gondol.

szerintem két hónapos emelkedésre ne várjunk 1-2éves Beart, főleg ha Bull trendet feltételezünk.
Nekem ez a hozzáfűznivalóm.
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 14:29
Előzmény: #676  Hathor
Érdekesek szoktak lenni a viták, amik arról szólnak, h bull v bear a piac. Tf nélkül elég nehéz beszélni, arról, hogy milyen állapotban van a piac.

OTP, naposon mehet fel egy c hullám, ami azt jelentené, hogy bár meredeken emelkedett mégsem bull a piac, hanem bear.

SP két elképzelés van, a célzónát, amit a hét elején írtam ticckre hozta a határidős piac (2105-2110) pénteken, innen lehet egy lefelé kör, amire két elképzelés él, egy komolyabb,és egy rövid oldalazó, mindkét esetben benne van egy felkör utána 2140-50 környékére. Én a mélynek örülnék, mert akkor nagyon érdekes kontextust hozna utána a felfelé kör, de ezt majd a piac eldönti
Hathor
Hathor 2015. 02. 22. 13:14
Előzmény: #675  Törölt felhasználó
Én is még mindig azon a véleményen vagyok, hogy még van egy le hullám, kint meg tetőzés van. A kettő együtt leviheti a piacokat.

A jövőhét legfontosabb eseménye a péntek estére kialakuló árfolyam. Én addig semmit nem fogok csinálni, ahogy ezen a héten sem csináltam. nem is volt baj. Egy hét teőzés volt itthon, és BUXban kialakult a hetes doji!
Ezért is várom meg a jövőhét végi gyertyát.

Mivel most először kezemben az S&P chart, így azzal kezdem:

Ez a pénteki nap jó volt a stopok kiszedésére, és egy jó nagy le fel szúrás a tetőn ahogy kell, akár egy gyémánt alakzat közepét kijelö9lve naposon:

link

(lehet nem ez lesz, de én ezt figyelem.

BUXban meg meg tudjátok nézni hetes dojit, most arra nincs már időm, ebédelünk.

Üdv.
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 13:07
Előzmény: #674  Hathor
Nem tisztem, hogy más nevében írjak, így nem is teszem! Viszont az én véleményem az, hogy János okkal, joggal hűti a kedélyeket és a várakozásokat! A bux örül , hogy él, köszöni jól van de nincs benne annyi erő, mint amennyi látszik szerintem, és ha valamikor akkor most nagyon gondolkozik, hogy merre is az arra!
Hathor
Hathor 2015. 02. 22. 12:57
Előzmény: #667  pomperj
Sziasztok!

Én sajnos nem értek egyet Jánossal ebben a formában.

Minek lesz Bear piaci korrekciója 1-2évig márciustól?? Ennek a másfél hónapos emelkedésnek?
nem értem.

Azon felül azért sem értem, mert eddig János azt mondtad elindult a BULL piac és már Bull piac van, erre a tényre 1-2hónapja jöttél rá. Abból hogy lehet 1-2éves korrekció pár hét emelkedés után, amiben ez a hét oldalazás volt?

Azért vagyunk, hogy megbeszéljük.

Írd meg légyszíves minek várod márciustól az 1-2éves bear piaci korrekcióját.
Időben biztosan el vagy veszve

Köszi.
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 12:00
Előzmény: #666  Nicsak
Valóban szépen hozza a piac, majdhogy nem tökéles, ez egy picit zavar.

Miért van ott a negyedik vége, ahová rajzoltam?

1) OTP tökéletes, szokásos 38-s fibo szint
2) megegyezik az első hullám térbeli nagyságával (téglalap - doboz a képen)
3) 4a=4c (szintén egy doboz az ábrán)
4) erről nem írtam a tudásbázisban, a báziscsatorna tetején van sokszor a tipikus szerkezet (néha a trendcsatorna dupláján ér véget, főleg, ha nagyon elhúzódik)
5) az előző negyedik (3/4) alászúrásával

Megjegyzés 3/4 nagysága megfelel 3/2 nagyságával

Ezen a képen vannak a jelölések
link

Ami zavar, az a hétvége, erről már szóltam, boríthatja ezt a szinte tökéletes hullámot, mert nem tudhatjuk, hogyan változik a tömeg "érzelme", korrekció van és órás ábra, ezért gyanús, h még kitart, de ez csak hétfő délelőtt derül ki
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 11:51
Egy kis szakmai vita:

Az első hullám karakterjegye nem felel meg annak amit írsz. Az első hullámban a piaci szereplők még kételkednek a fordulatban, abban, hogy fordul a piac. Sok a kétség, a bizonytalanság. Ezért van első hullám után a mély retrace a legtöbb esetben. Lásd Cimballi jegyzetét.

Ha az első ciklushullám vége felé bull lenne a hangulat, akkor hogyan lesz mély a retrace?
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 11:36
Előzmény: #669  pomperj
Nem értem, h lehet bennragadni egy rossz pozícióban?

Ha valaki veszi a fáradságot és tanul, márpedig van pár alapvető dolog, amit vita nélkül el kell fogadni, annak, aki tőzsdére adja a fejét. Az egyik az MM.
A pozícióba történő belépésnél pár dolgot mindenképpen el kell döntenie, többek között:

- belépés árszintje
- belépés darabszám
- stop loss szint!!!!!

Ha ezt nem teszi, akkor nem nevezhető tradernek, csak baleknak, akitől biztosan elveszik a pénzét.

Stop loss és nem kézi, hanem betett, elhelyezett megbízással!!!!!
Törölt felhasználó 2015. 02. 22. 11:31
Jaj, de jó h feltetted!

A kép alapján sokan behúznak egy hszt. B-b és A-a pontokat összekötve. Ez az az alakzat, amit már a héten egy '15 perces alakzatnál mondtam, h először kitör az egyik irányba, majd nincs follow through és a másik irányba elmegy a piac. A nagy tf miatt azt feltételezem, hogy a fals kitörés most zajlik naposon, majd utána korrekció helyett lefordul a piac. Ilyen tf-n logaritmukus chartot kellene használni, ami némiképpen megváltoztathatja a képet, de majd ha grafikon közelében leszek megnézem.

Szerintem egy elképzelés működhet long gondolat mellett c,C helyére kerül a B, ez a long verzió, amit el tudok képzelni, ami kikerekíthetné a történetet (legkésőbb 2016-ban USA elég komoly esés elé néz, 401(k) nyugdíjtörvény miatt, funda alapon, addigra várom C/3/3-at)

Persze ez csak elképzelés,az én '10-'3 kereskedési tf-mnek ez totálisan mindegy.
pomperj
pomperj 2015. 02. 22. 10:48
Előzmény: #668  macibear
Abszolut egyetertek.

A kicsik szokasosan mind 1-2 hetre gondolkodnak, es abban valo segitseg mindig aktualis. De mivel most megint jol el lehet szurni 1.5 evre is, mondjuk egy beragadassal a csucs korul, szoval azert a kitekintes se art.

Nem vad, folyamatosan emelkedo, 3 of 3 tipusu bull piac all elottunk. Eppenseggel most vegkepp nagyon nem, Es ezt akartam erzekeltetni.
macibear
macibear 2015. 02. 22. 07:27
Nincs is ezzel a várakozással semmi gond János. Úgy korrekt, ahogy van szerintem.

Az olvasók többségét viszont többnyire a "Hogyan mozog holnap?" kérdés izgatja. Mintha bárkinek kezében lenne a következő napi kötéslista... :)

Valszín nagyon sokan most azt kérdezik: Hol zárjam a beragadt short, illetve a nyerő long pakkomat? Nem három, kilenc hónap múlva, hanem egy héten belül. Mert lejár a határidő, mert elfogy a fedezetre szánt pénz.

Ezért tartom most nagyon fontosnak a mikro tf-en való vizsgálódást. Lemegyünk-e 4200 alá a következő héten? És meddig? Megyünk-e még feljebb a következő három hétben? És meddig? Szépek még tán hasznosak is a hosszútávú elemzések de kit izgat ez perpill? Az alapokat? Vannak nekik jól megfizetett elemzőik, jól kidolgozott kereskedési taktikájuk. Persze szórakozásból én is nézegetem a hosszú távú várható mozgást. Mert az is fraktál.

A fő kérdés tehát most az: Hol lehet a csúcs? Láttuk már 4438-on, vagy felmegyünk .... öööö ... meddig is?

Mert az mindenki előtt világos: Három héten belül csúcsot fogunk. Ott el kell adni majd keresni kell a következő vételi lehetőséget.

Mert azt nem kell elfeledni. Az olvasók többsége időben rövid (napos esetleg néhány hetes), térben néhány száz forintos trédet keres. Nekünk pedig ebben kellene segítenünk. A baj ezzel csak annyi, hogy ilyen szinten és ilyen időtávon nagyon könnyű kirázni a kicsiket. Bizonytalankodó helyzet esetén nagyon könnyű elhitetni egy irányt majd a másikba elvinni az árfolyamot. Ezért nem is lehet ilyen időtávon korrekt elemzést csinálni és megosztani a közösséggel.

Mert hiába írom, hogy a kialakulni látszó alakzat (hullám) max egy 4250-es aljat enged meg, vagy még annyit sem, és innen felfele kell menjen legalább 4415-ig, de a csúcs akár 4800 is lehet, ez a várakozás nagyon könnyen kijátszható a kicsik ellen.
pomperj
pomperj 2015. 02. 22. 06:02
Előzmény: #662  ohnetatto
1)Pontosan ez az a hangulat (nagyon eros bull!),

ami az (1) ciklushullam vege fele meg szokott jelenni. Ennek pontosan igy kell lennie. Kulonben nem ragadnanak bent olyan sokan a kovetkezo masfel evre!

2)Drasztikusan elter a velemenyem.

Feltettem 2 abrat a blogba, ami szemlelteti, hogy szerintem hogyan fog kinezni OTP bull piaca a kovetkezo 4-7 evben, es azon belul hogyan a kovetkezo 2-3 evben.

link

3)A rovid lenyeg az, hogy hamarosan kezdodik egy elhuzodo, tehat legalabb 6 honapos, de inkabb 10-18 honapos BEAR korrekcios idoszak.

Akkor kezdodik, amint keszen lesz az (1) hullam (iv) es (v) subhullama. A rovidtavu csucspontot valamikor 2015marciusra varom, a 4600-4800 savba.

Utana gyotrelmes, nagyon sok veszteseggel jaro, bear piacnak erzodo, a-b-c formaju korrekcio indul. Mint a chartom, legalul van a blogban. Annak vegpontjat Fibo 62%-76% merettel 3900-3600 Ft tartomanyba kellene essen. Az less a (2) hullam vege. Na, akkor kezdodik majd az igazi, a (3) hullamos BULL.

Summary: NEM lesz erdemes beragadni a csucs kornyeken most.
Nicsak 2015. 02. 21. 20:19
Ad Tudásbázisában jelen esetre következtetni lehet hol fordul az árfolyam.
link
Törölt felhasználó 2015. 02. 21. 19:01
Előzmény: #653  tberki
eszem ágában sincs megjegyzést tenni a pozidra, de szerintem vedd meg...jobb a békesség
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 21. 17:58
Előzmény: #659  macibear
Ühüm... :D

Annyira várja mindenki a 4100-at, ami valójában 4190, ami 100 pontra van innen, hogy azért a 100 pontért már lehet nincs is aki eladja...
Mi fájna a népnek? Ha bazira elindulnánk fel... a kis longosok kiszálltak, rohanhatnak majd utána... a shortosok meg meglepetésszerű menekülésbe kezdhetnek majd...mert hát mindenki lefele várja hogy újra beszállhasson.
Ne felejtsétek el, hogy a nagyok sose fogják megadni a lehetőséget a kicsiknek a kényelmes és biztos beszállókért! ;-)
Törölt felhasználó 2015. 02. 21. 17:05
Előzmény: #662  ohnetatto
4500-600 masszív plafon 261,8.... józan belátás szerint mindenképp érdemes a kasszához fáradni, ha egyáltalán elmegy addig!!!!
ohnetatto
ohnetatto 2015. 02. 21. 16:55
Előzmény: #661  Törölt felhasználó
Nemrég az is vágyálom volt 3600 szintrol egyaltalán elerjük a 4-esessel kezdődő otp-t . Es tessek hol vagyunk. Ha jovo heten attudnank törni 4440-es ellenallast akkot mehetunk 4900-ig onnan meg tovabb.
Törölt felhasználó 2015. 02. 21. 16:39
Előzmény: #659  macibear
de szerintem most , hogy így jobban megnézem csak vágyálom az egész , kár vele foglalkozni

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek