Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 02. 21. 16:00
Előzmény: #659  macibear
Az oldalazás akár három hónapig is eltathat
macibear
macibear 2015. 02. 21. 13:00
Előzmény: #658  Törölt felhasználó
Ahogy Kontra mondaná: Ühüm!...

Ez közöttünk az igencsak megfontolandó dolgot jelenti.

Értem én azt az 5700-et is, no de mégis mikorra? És nagyjából milyen út vezet odáig? Mert gondolom nem rakéta, ami napról napra csak felfele megy, egyre magasabb napi maximumokat és minimumokat csinálva.
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 22:42
Előzmény: #657  Törölt felhasználó
Sajnos most mondok egy vadat megint...nem nagyon fogom magyarázni, de ez nagyon keményen benne van! Szóval, ha 4400 főlé megy akkor én úgy látom, hogy fura módon utána nem lesz esés, hanem egy szinuszjel... csak oldalra egy nagyon szük sávban, nem lesz esés, hanem utána egy brutális bull 5700-ig...
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 21:21
Előzmény: #656  Törölt felhasználó
csak az usdhuf chartot nem tudom illeszteni, a dollár nagyon bull (indikátor kép alapján)
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 21:13
Előzmény: #655  Törölt felhasználó
NQ havi és EEM havi, de az EEM a mérvadó
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 21:11
Előzmény: #654  Törölt felhasználó
hm.... és milyen csártok voltak azok, ha nem titok
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 20:55
Előzmény: #653  tberki
Ricsiben tényleg benne lehet nagyobb tf-n 2000 pont...

OTP friss chart: link

Láttam most este néhány chartot, nagy eséllyel újra kell gondolnom a bearish várakozást, olyan chartokat láttam, ami alapján nem elvetendő, hanem lehet kifejezetten bullish gondolatokat kell támogatnom, no ezt át kell gondolni részletesen.
tberki 2015. 02. 20. 18:31
Előzmény: #652  Törölt felhasználó
bux shortra jelenleg egyedul ricsi veszelyes, nagyon jo funda hirek jonnek toluk, meg a tragyadomb jelentesre se tudott esni sot. Attol felek egyedul, a tobbi bluet kifulladni erzem (18.120rol van shortom buxban)
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 18:25
Előzmény: #650  Hathor
Bux nem tudom, lehet meg nem, egy új csúcs jobb lett volna, akkor lenne setup

Mtel a mai eséssel és a tegnapi csúccsal viszont érdekes lehet 373 short jelzés kontrába. 356-57 célárral, persze 380 erös támasz

Otpben 4200 benne van, teját a kettő együtt hozhat esés buxban is
-Feri
-Feri 2015. 02. 20. 18:19
Előzmény: #650  Hathor
Hathor, te szoktad nézegetni a németeket (is). Te is követed a DAX-ban ezt az ékelődést?

link
Hathor
Hathor 2015. 02. 20. 17:56
Előzmény: #649  Törölt felhasználó
Bux hetes DOJI!
Bux napos kettős topból doji után ma eső gyertya!
Jövőhéten jöhet a folytatás le
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 17:02
Előzmény: #648  Hathor
Elég komoly munkát végeztem tavaly, nem elképzelések szerint döntök, hanem elég határozott kritériumok szerint, a ym nem is engedné meg ezt, 200x tőkeáttét, 12-13 pontos stopszintek, fontos az időzítés meg persze sok minden más is..
Hathor
Hathor 2015. 02. 20. 16:52
Előzmény: #634  Törölt felhasználó
A nagy nyakvonaláról tickre visszapattant. Azért figyeld a háttérben!

link

De minden esetre fontos, hogy saját elképzelésed szerint dönts! Ezt mára már megtanultad Te is helyesen!

Napos:

link

Hetes:

link

Üdv.
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 16:48
Előzmény: #646  Törölt felhasználó
a mai mozgásnak egyetlen egy eredménye van, a 3/4 verzió esélye konvergál 0-hoz
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 16:44
Előzmény: #645  Törölt felhasználó
Mtel záró lehet érdekes, 372-es árral :)

bár a mostani szintektől messze van
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 16:38
Előzmény: #641  Hathor
Van bull verzió, egyenlőre a kamrában, 5 hullám ment el napos OTP (még nincs kész), ha ez egy első hullám, akkor lehet itt még nagy felkör

SP-ben naposon egy vagy két új csúcs van, szvsz, de a következő csúcs utáni shortot ütni fogom, majd kiderül, h korrekció vagy sem és ha igen, milyen tf-n, mert az előző mélypontig visszamehet, ami 1900 alatti szintet jelent
tberki 2015. 02. 20. 16:38
Előzmény: #643  tberki
vagy jonnek valami idiota hirrel lasd pf 16:18
tberki 2015. 02. 20. 16:37
Előzmény: #639  Törölt felhasználó
amit most csinal az alacsony tfen valami haromszogfele, 90es cellal. Abbol eshetne az 5. hullam, de szerintem az mar nem ma lesz.
Hathor
Hathor 2015. 02. 20. 16:36
Előzmény: #634  Törölt felhasználó
Meglátjuk..
Hathor
Hathor 2015. 02. 20. 16:33
Előzmény: #638  Törölt felhasználó
Jó tudni, hogy Te továbbra sem vársz nagy bullt!
Én mondjuk várok, de szerintem még van egy le kör az OTP gyorssal addig elgyengül HUF euróval szemben 313-316os zónába napos fej-váll szerint. Eközben ebből a nagy SP fej vállból lejön nyugat is. Majd nyár körül lehet egy bull, vagy más előrejelzésem szerint szept-okt körül.

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók