Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2022. 05. 13. 22:34
Előzmény: #979  Istvan78
a videófelvételek alapján nincs jó bőrben a legfőbb ruszki náci.
Istvan78 2022. 05. 13. 22:30
Most lenne jó tudni, mennyi igaz Putyin betegségéből, és főképp, milyen stádiumban van, ha igaz egyáltalán. Mert például, erre hivatkozva még "méltósággal" lemondhatna és máris új irányt vehetne a háború. Ha ez még nem merült fel Putyinban, kérem továbbítsa valaki neki az ötletet!:)
Istvan78 2022. 05. 13. 22:24
Előzmény: #977  euler
Nem tudom, milyen érzelmekről és elvárásokról beszélsz! De hagyjuk! Már nem látom, milyen nyomvonalon folyik a társalgásumk..
euler 2022. 05. 13. 22:14
Előzmény: #968  Istvan78
Érzelmi alapon érvelsz ami elfogadható, csak így nem jutunk közös nevezőre.
Mert értem én, hogy ez a normális elvárás, de mi volt Zelinszki pár héttel ezelőtti ajánlata? Az, hogy állítsák vissza a háború előtti helyzetet. (Krím orosz, Donbasz orosz fennhatóság). Erre írtam akkor, hogy ennél jobb ajánlatot nem fognak kapni az oroszok.
Abból indultam ki, hogy az ukránok fognak győzni, tehát ez egy igen méltányos ajánlat a részükről.
Közben a hadihelyzet már azt mondatja Zelinszkivel, hogy "semmit vissza". Ez is érthető, sőt méltánylandó, jogosan jött meg az étvágyuk.
Viszont itt kezd veszélyes irányt venni a végkifejlet, bejön néhány nagy kockázatú bizonytalanság a képbe. A megoldás szerintem valahol Zekinszki két állítása között lesz, talán közelebb az elsőhöz. De ez csak egy laikus találgatás.
Törölt felhasználó 2022. 05. 13. 22:00
Előzmény: #975  badsector1

persze, ezek teljesen ugyanezek a moslékok, azoknak a gyerekei unokái ebben nőttek fel.
csak pár agyat teljesen elhomályosít, hogy régen volt, meg a nyelvtörvény az ukránok részéről. szvsz nem egykategória a kettő
badsector1
badsector1 2022. 05. 13. 21:55
"Ukrajna pénteken közölte, hogy Oroszország a február 24-i invázió óta több mint 210 ezer gyermeket toloncolt ki erőszakkal
Ljudmjla Deniszova emberi jogi ombudsman szerint a gyerekek azon 1,2 millió ukrán közé tartoznak, akiket Kijev szerint akaratuk ellenére deportáltak. A Reuters nem tudta független forrásból ellenőrizni a Denisova által megadott számot vagy állításait, amelyeket nem támasztott alá bizonyítékokkal. A Kreml nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.Moszkva tagadja, hogy szándékosan civileket deportálna, mióta elindította az általuk különleges katonai műveletnek nevezett háborút Ukrajnában, és azt állítja, hogy humanitárius segítséget nyújt azoknak, akik el akarják hagyni Oroszországot.Az 1949-es genfi egyezmény, amelyek meghatározza a háborús konfliktusok során alkalmazott humanitárius bánásmód nemzetközi jogi normáit, tiltja a konfliktus során a civilek tömeges erőszakos áthelyezését a megszálló hatalom területére, háborús bűncselekménynek minősítve azt."

ruszkik ugyan ilyen deportálást csinálták a magyarokkal is a múltszázad 40-es 50-es éveiben, a ruszkibérencek ezért is hazaárulók.
LBalaton
LBalaton 2022. 05. 13. 21:53
Előzmény: #970  Metwolf
Csak EU töketlenkedik!
Tisztelet a kivételeknek!
Istvan78 2022. 05. 13. 21:53
Előzmény: #972  Istvan78
A szakadár területeket és a Krímet tulajdonképpen többé-kevésbé tűrte a nyugat, Amerika is, de ezzel betelt a pohár, meg kell állítsák az oroszokat.
Istvan78 2022. 05. 13. 21:51
Előzmény: #970  Metwolf
Ha korábban nem is voltak komoly tervei az USÁnak Ukrajnával  (akármit is mondanak a moszkoviták), ilyen brutális orosz agresszió után most már tényleg geopolitikai kérdésnek fogja fel a dolgot, amire sok pénzt is hajlandó áldozni.
Istvan78 2022. 05. 13. 21:45
Előzmény: #969  euler
Ezt én is elmondhatom viszont.
Metwolf
Metwolf 2022. 05. 13. 21:39
Előzmény: #968  Istvan78
Az a terv, vélhetően. USA nem viccel a támogatás mértékével.
euler 2022. 05. 13. 21:36
Előzmény: #966  Istvan78
Erre nincsenek érveim. :)
Az eddigiek se mentek át, pedig elég racionálisak voltak szerintem, így feladom.
Istvan78 2022. 05. 13. 21:26
Előzmény: #966  Istvan78
Keleten és délen kihasítottak egy sávot az oroszok, de ne felejtsük el, nincs még vége a háborúnak, könnyen lehet az a vége, hogy teljesen ki kell vonulniuk Ukrajnából.
Istvan78 2022. 05. 13. 21:22
Előzmény: #962  euler
Nem volt racionális a döntése, mert téves, felszínes ismeretek birtokában hozott döntést. Mint a sakkban, ha te két lépésre látod előre az állást és az alapján vezért nyersz, de kiderül, hogy az ellenfél négy lépésben látott előre és a vezérnyerés valójában áldozat volt részéről és a negyedik lépésben mattot kapsz, akkor hol volt racionális a döntésed?
badsector1
badsector1 2022. 05. 13. 21:13
"Mivel Oroszország hivatalosan nem háborúzik, katonái sorra tagadják meg az ukrajnai szolgálatot"
"Ezért ugyanis legfeljebb kirúghatják őket a seregből. Más lenne a helyzet, ha Putyin hivatalosan is háborúvá minősítené "különleges katonai műveletét"."

újabb öntökiböki putyinnak.
Törölt felhasználó 2022. 05. 13. 21:10
euler 2022. 05. 13. 20:10
Előzmény: #959  Istvan78
Senki nem gondolkodott Putyin fejével, aki a cikkben felsorolt 5 szempont szerint a maga szempontjából racionális döntést hozott. Az írás pont ezt bírálja, mert lehetnek hasonló döntési mechanizmusok, akár Putyin utódja fejében a Balti államok felé, de máshol is (Kína, É-Korea). Jó lenne ezeket előre felismerni.
.
Nem utólag, hanem akkor, ez nagyon fontos! Nagyon kevesen fogadtak volna az ukránokra a háború első hetében, ez is ezt igazolja. És ebben az sem játszik, hogy nyilvánosan mivel indokolták a háborút, mert azt ritkán indítják ideológiai okokból, valaminek a védelméért (mint orosz kisebbség és haragszunk a nácikra), hanem többnyire gazdasági haszonszerzés az igazi motiváció - tehát ez tudható volt, a propaganda valóságtartalmát nem érdemes mérlegelni. 
Az 5 szempont az érdekes szerintem is, az alapján pedig orosz győzelem volt várható. A totális siker nem jött össze, de viszonylag racionálisan alkalmazkodnak az oroszok az új helyzethez és rugalmasan alakítják az új cél(oka)t. 
Amikben megint előjön a józan, (persze attól még aljas!) gazdasági cél: a Fekete-, de legalább az Azovi-tenger uralása a Krímmel, de ha lehet Odessza is jól jönne, meg Herszon is. 
Hol itt az irracionalitás? És hol jön képbe a totális atomháború? Taktikai esetleg, mert Putyin megint "jól" mérheti fel a helyzetet, hogy nem lesz aki Ukrajna helyett megnyomja a válaszgombot.
Shortelek 2022. 05. 13. 20:03
Előzmény: #960  Törölt felhasználó
Inkább többször, mint egyszer sem.:))

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek