Ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy látszanak az elmúlt napokban, a nyár végéig a ZSU feltörli a padlót a ruszkikkal. A muszkák lépéskényszerben vannak Bahmutnál. Nem vették be, és helyi ukrán ellentámadás esetén mindeképpen át kell csoportosítaniuk harcképes alakulatokat, mert politikailag óriási blamázs lenne, ha egy átkaroló ukrán művelet miatt fel kéne harc nélkül adniuk a romvárost és visszavonulniuk. Most már nem merek mondani, mert még kitiltanak innen mindörökre. 😁
a németek is kezdik már sejteni, hogyan lehet lerövidíteni a háborút: Németország 1000 milliárd forint értékben küld katonai felszerelést Ukrajnának Volodimir Zelenszkij ukrán elnök németországi útja előtt a német kormány bejelentette, hogy 2,7 milliárd euró (több mint 1000 milliárd forint) értékű katonai felszereléscsomagot küld Ukrajnának – jelentette a Sky News.A támogatásban szerepel többek között:
20 Marder gyalogsági harcjármű,
30 Leopard–1 harckocsi,
15 Gepard légvédelmi harckocsi,
200 felderítő drón,
4 további Iris–T légvédelmi rendszer, lőszerekkel együtt,
tüzérségi lőszerek,
több mint 200 páncélozott harcjármű és logisztikai jármű.
A tegnapi napon 27 tüzérségi eszközt vesztettek az oroszok. Ebben biztosan benne vannak a Bahmutnál elfoglalt területeken hagyottak is, de akkor is durva szám egy nap...
kindzsal vs patriot 0:1 :-))) Russia tried to destroy a US-made Patriot air defense system in Ukraine last week with a hypersonic missile, two US officials told CNN.The attack failed, and the Ukrainian military instead intercepted the missile using the Patriot system, the officials said, marking their first known successful Ukrainian use of the advanced air defense system only weeks after it arrived in country.The Ukrainian air defenders fired multiple missiles from the Patriot at different angles to intercept the Russian missile, demonstrating how quickly they have become adept at using the powerful system, one official said. Russia tried to destroy US-made Patriot system in Ukraine, officials say | CNN Politics
ezek a tervek, RÖHEJ, van aki még elhisz ezeket a hazugságokat? Lelőhetetlen Kinzsal Elsülyezthetetlen Moszkva Kilőhetetlen Armata Legyőzhetetlen orosz hadsereg :D
A Storm Shadow-kat megkapták, reméljük megfelelő mennyiségben, megérkeztek a MIG-ek is a lengyelektől, a kettővel már az egész elfoglalt terület elérhető, a kercsi híd is. https://www.youtube.com/watch?v=PD-ODf5vkSY Van egy új EW rendszerük is, a Lancetek potyognak, úgy látszik nem mindent jelentettek be vagy nem minden fejlesztéssel találkoztak eddig a moszkoviták, jönnek a meglepetések. Egy kis tavaszi futás jót tesz minden muszka egészségének :D
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik