Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkpp 2023. 02. 26. 15:31
Előzmény: #8177  totoro
Káncz napi összefoglalójában olvastam ezt az utalást, de szerintem ez így baromság. Chasiv Yar felé van egy alacsonyabbrendű út és a T-0504-es főutat sem ellenőrzik az oroszok. Az tény, hogy érlelődik keményen a kiürítés, de hogy be lennének kerítve, azért ez erős túlzás. Bízzunk benne, hogy jó lesz az ukrán hadvezetés ütemérzéke a visszavonulásra. Semmi szükség egy Mariopul 2.0-ra.
kkpp 2023. 02. 26. 15:27
Előzmény: #8176  totoro
A Cseszkó Kém csávó engem is figyelmeztetett, hogy ha még egyszer az ukránokat "ukiknak" hívom, akkor kidob, mert milyen hangnem ez! A ruszkizás meg a dögöljenek meg persze rendben van, ha beírom, sőt még lájkolja is a csávó. 🤷‍♂️ Én amiatt nem csipázom annyira, mert elvakult balos (?) a csóka, és ennek megfelelően néha hülyeséget ír. A DMM azért próbál adni a tárgyilagosságra, nem feltétlenül indulatból ír meg egy posztot.
totoro
totoro 2023. 02. 26. 15:11
"• Az ukrán hadsereg mintegy 10 - 20 ezer katonája csapdába került Bahmutban. A jelentések szerint a várost https://www.youtube.com/watch?v=msCdfk2JZFM a Wagner zsoldosai körülvették, a kitörés esélye csökken."
totoro
totoro 2023. 02. 26. 14:29
Előzmény: #8175  kkpp
Ha jól emlékszem filmes téma volt, arról, hogy helyes -e fekete színészekre meg nőkre cserélni az egykori fehér/férfi karaktereket. Ha történelmi, valós eseményt bemutató filmről van szó, akkor szerintem megengedhetetlen történelemhamisítás, ezt írtam le személyeskedés nélkül, egyből repültem is, mint rasszista. Tudom, hogy indulatos vagyok, és néha megérdemlem, hogy valaki helyre tegyen, de ez szerintem nem az a pillanat volt :)  A másik meg a csehszlovák kém, az a srác főleg a háború elején írt jókat, de kicsit ideggyenge, ő is kirakott valami kritika után :)
kkpp 2023. 02. 26. 14:06
Előzmény: #8173  totoro
Nem hülyézted le, belemagyarázta. Miért vagy kitiltva a DMM-ről? Én vitatkoztam már a DMM-sekkel, amikor hülyeséget írtak le, és némi személyeskedésig fajult, de nem tiltottak ki. Az itteni fórum uk PFs moderálása sokkal picsogósabb.
vigkrisz 2023. 02. 26. 12:51
Putyin háborúja – az elmúlt 365 nap eseményei
"2022. február 24.-e. A nap, amikor újra háború tört ki az európai kontinensen. A nap, ami minden egyes ukrán és szerte a világon, sok-sok ember elméjébe örökre bevésődött. Putyin elnök elrendelt Ukrajna lerohanását. Összefoglaljuk az elmúlt 365 nap eseményeit! Eperjesi Ildikó filmje."
videó (atv.hu)
totoro
totoro 2023. 02. 26. 11:45
Előzmény: #8170  euler
ŐŐ, ha úgy érzed lehülyéztelek elnézést kérek, nem neked szántam, én azokra a Fidesz károsultakra gondoltam, akik valóban elhiszik, hogy az Orbán rendszer a lehető legjobb. A kilépéses posztokat nem olvastam, de majd előveszem, és igen DMM-ről ki vagyok tiltva.
LBalaton
LBalaton 2023. 02. 26. 11:36
Előzmény: #8169  LBalaton
Már megint lemaradt a link! :-))https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/11cakzg/the_strategic_goal_of_the_counteroffensive_of_the/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
euler 2023. 02. 26. 11:32
Előzmény: #8168  totoro
Kissé leegyszerűsíted a dolgokat, nem a lényeget ragadtad meg, viszont finoman lehülyéztél. :)
Gondolom még mindig ki vagy tiltva a DMM-ről..., de részemről béke.
LBalaton
LBalaton 2023. 02. 26. 11:29
Már kezdik a terelést!
Tehát,nem ott lesz a fő ellentámadás mint a beharangozott herszoninál is Harkov volt az 1. főcsapás.
Remélem ezt is jól beszopják az orkok,ha ez a célja az ukiknak!!
totoro
totoro 2023. 02. 26. 11:23
Előzmény: #8166  euler
És szerinted ebben az országban nem lehetne egy nyílt diktatúrát bevezetni? A kétharmad tapsolna neki, ahogy most is teszi, most is nyílt diktatúra van, csak a hülye nem látja.
LBalaton
LBalaton 2023. 02. 26. 11:23
Előzmény: #8163  totoro
Hamarosan beköszönt a sáros időszak!
Akkor jön el az ukrán drónkezelők kánaánja!!!
Nem véletlenül küldenek az amik is drónokat!!!
A vadászgépeket nagyon jól helyettesíthetők a különféle precíziós lövedékekkel.
Elkerülvén a lelövésük kockázatát/ruzzi kézrekerülésüket.
Vadászpilóta kiképzés a legidőigényesebb!!
Én nem vagyok ennyire pesszimista!!!
euler 2023. 02. 26. 10:23
Előzmény: #8162  totoro
Gondolom olvastad a KARD huxitos posztját is. Ez is hasonlóan pesszimista mint a bahmuti helyzetről szóló.
Ha azt is elolvastad amire reagáltak (Múzsa - Huxit vagy nem huxit?), különösen amit Ésik ír a második részében, már erősen árnyalt a kép.
Többször írtam már a kilépés folyamatáról, nem olyan egyszerű az, és nem biztos, hogy túlélné a rezsim. Leegyszerűsítve: Unió nélkül csak egy nyílt orosz/belorusz típusú diktatúrát bevezetve tudnák fenntartani a hatalmukat.
Mcemru 2023. 02. 26. 10:19
azért ha másra nem, de a kilépésre lesznek szerintem forrongások, lázadások Mo-n is, Pesten tuti, Karmelita begyulladna
LVN 2023. 02. 26. 10:05
10 éve erre készülnek. A pengősmalac tudja, hogy az ilyen bűnöző diktátorokat nem látják szívesen "nyugaton", csak "keleten".
totoro
totoro 2023. 02. 26. 09:54
A kard nem túl optimista:
"A jövő héten, de legkésőbb két héten belül kivonulhat az ukrán hadsereg Bakhmutból, miután a várostól északra nem sikerült stabilizálni a védelmi vonalakat Szoledar elvesztése után. Az utóbbi napokban felgyorsult az oroszok térnyerése ezen a területen ami kritikus helyzetet teremt az ukrán utánpótlási vonalak fenntarthatóságával kapcsolatban."
.
.
.
Az szinte biztosnak tűnik, hogy nagymértékű csapatösszevonást az oroszok nem képesek végrehajtani az ukrán rakétatüzérség fenyegetése miatt. Azonban, ha a frontvonal teljes szélességében folyamatosan az erőforrások égetésére és lassú hátrálásra tudják kényszeríteni az ukrán felet, akkor a tavaszi, nyári ukrán offenzíva még az előtt kifulladhat, hogy el tudna kezdődni, mert a beérkező nyugati szállítmányok csak a veszteségek pótlására lesznek elegendőek és túl nagy lesz az elfoglalt területek mélysége.
A bejelentett fegyverszállítások mennyisége ugyanis továbbra is kevés.Kis túlzással március végére eldőlhet a háború további menete. Ha az oroszok az időjárás és a lehetőségeik kimerülése miatt lassítani fognak, akkor az ukránok tavasszal kaphatnak egy lehetőséget a visszavágásra. Ellenkező esetben a nyár eleje már a tárgyalásokról fog szólni, Ukrajnának pedig bele kell törődnie a területi veszteségbe."
totoro
totoro 2023. 02. 26. 09:52
Előzmény: #8156  janosvitez
Nekem most nyílt fel a szemem, miért a nagy orosz barátság, meg Kína barátság, és Szijjártó miért nyalja körbe közép-ázsiai országokat. Egyszerűen az van, hogy ki fogunk lépni az EU-ból, és próbálják megalapozni gazdaságilag az irányváltást, hogy ne essünk egyből a pincébe. Ez kb. mindent megmagyaráz, amit eddig teljes döbbenettel néztünk a Fidesztől.
Shortelek 2023. 02. 26. 09:47
Előzmény: #8158  badsector1
Jó hír, de nagyon kellene a légierö, a túlerőben lévő muszkákat, légierővel lehetne a leghatékonyabban felőrölni, a nyugat nem érti meg, légierő nélkül nincs uki győzelem.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek