A következõ hetekben tervezi budapesti és varsói bevezetését az Orco Property Group. A jelenleg Prágában és Párizsban jegyzett ingatlanfejlesztõt párhuzamosan vezetik be a BÉT-re és Varsóba. Az Orco reményét fejezte ki, hogy bizonyos idõ eltelte után BUX, illetve WIG komponensek lesz a társaság papírja.
Severine Farjon, az Orco befektetési kapcsolatokért felelõs vezetõje és pénzügyi igazgatóhelyettese korábban a Portfolio-nak elmondta, hogy a 100 millió eurósra tervezett tõkeemelés Varsó és Budapest között oszlik majd meg, attól függõen, hogy milyen mértékû intézményi keresletet tapasztalnak a két városban két naposra tervezett road show-kon.
Ami biztos már, hogy magánszemélyek közvetlenül nem jegyezhetnek majd Orco részvényt, kizárólag intézményi ügyfelek vehetnek majd részt a budapesti bevezetésben.
Hiresztelésre venni, hírre eladni működhet napi spekulatív szinten.
A bika piac nem így áll be - és ezt a fajta kockázatot, amiről beszélsz nagyon nehéz kezelni.
Ez ilyen hol sikerül, hol nem kategória.
Én valóban inkább már egy meglévő trendbe állok be, vagy nagy ritkán agressziv esésekbe (mint ahogy a Matáv csinálta 640-ről 530-ig) ahol vélhető egy erős korrekció.
Az Orco nem ez a kategória.
A másik indikátorom az olaj lesz, ha majd szignifikánsan elkezd emelkedni.
+++
Abban egyébként igazad van, hogy a tőzsde elöbb kezd talpra állni, mint a gazdaság egésze.
De amíg csak rossza makrók jönnek, addig ez egy vágyálom.
Figyelj.. Szerintem elég egyszerű dolog lenne, ha a tőzsde úgy működne, hogy jó adatokra eladni... Nézd meg meddíg ment újabb és újabb csúcsokra a világ valamely tőzsdéje, mikor már az amerikai makrók förtelmesen rosszak kezdtek el lenni...
A fordulat is ilyen módon fog lezajlani.. a tőzsde mindíg előre áraz... A rossz makrókra már venni kell... csak sokan rosszul teszik ezt, és azért buknak... Nem figyelnek a kockázatkezelésre ...
De nem kötelező egyetérteni természetesen. Amikor már jó adatokra veszel, szerintem az rég rossz... Persze Te Trendman vagy ... az árral úszol ezek szerint ... :) .. én kicsit szembe megyek vele, az értelmes kockázatot felvállalva.. De mindenki máképp csinálja...
---Orco----
2007.03.30 13:49
A következõ hetekben tervezi budapesti és varsói bevezetését az Orco Property Group. A jelenleg Prágában és Párizsban jegyzett ingatlanfejlesztõt párhuzamosan vezetik be a BÉT-re és Varsóba. Az Orco reményét fejezte ki, hogy bizonyos idõ eltelte után BUX, illetve WIG komponensek lesz a társaság papírja.
Severine Farjon, az Orco befektetési kapcsolatokért felelõs vezetõje és pénzügyi igazgatóhelyettese korábban a Portfolio-nak elmondta, hogy a 100 millió eurósra tervezett tõkeemelés Varsó és Budapest között oszlik majd meg, attól függõen, hogy milyen mértékû intézményi keresletet tapasztalnak a két városban két naposra tervezett road show-kon.
Ami biztos már, hogy magánszemélyek közvetlenül nem jegyezhetnek majd Orco részvényt, kizárólag intézményi ügyfelek vehetnek majd részt a budapesti bevezetésben.