Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 05. 03. 14:24
Előzmény: #839  badsector1
Árulók minden pártban (bűnszövetkezetben?) voltak, vannak és lesznek.
badsector1
badsector1 2020. 05. 03. 14:11
Előzmény: #838  Dehogynincs
Botka már szólt az mszp-ben levő árulókról.
Nem is tudom, hogy melyikről jutott eszembe.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 05. 03. 14:09
Előzmény: #825  euler
Az én olvasatomban az történt, hogy Orbán doktor (nemzetközi nyomásra is) kénytelen az általa felépített féldiktatúra keretei között a demokratát játszani. Mondhatta volna azt is, hogy "Boldog Karácsonyt kívánok".
A bizottság jól hangzik mindaddig, amíg el nem gondolkodunk azon, hogy állítottak-e valaha is szoborcsoportot egy bizottságnak.
Hatalomtechnikailag pedig Orbán rutinosan ékeket vert Mesterházy, az mszp és az ellenzék közé és kifelé őrizgette a fidesz állítólagos egységének látszatát.
Az mszp káderei siralmasak. Mesterházyn kívül Tóbiás és Tóth Bertalan is elnök lehetett abban a középpárttá töpörödött alakzatban.
Törölt felhasználó 2020. 05. 03. 14:04
Előzmény: #834  Törölt felhasználó
badsector1
badsector1 2020. 05. 03. 13:52
De a mostani rendszerben, ha orbán lenne ellenzékben, akkor sehova nem jutna. A korábbi rendszer adott esélyt minden pártnak.
euler 2020. 05. 03. 13:44
Ja a fidesz "szeplőtelen fogantatása", a székházpénzből létrehozott vállalkozások, a papabánya tőkeemelése, miközben a fiúk "tokaj hímvesszeje"-ként ügyködnek.
Kaya Ibrahimok és Josip Tot-ok segítségével alanyi jogon lehetnek hülyék, hogy aztán a "hosszú bájtok éjszakáján" tüntessék el a terhelő bizonyítékokat. Mikor is voltak ezek? 
Törölt felhasználó 2020. 05. 03. 13:34
Előzmény: #830  badsector1
viszont Orbánék kifejezetten hátrányból indultak pld z MSZMP utódpártjához és a rendszerváltás előtti gazdasági hatalmi elithez képest,akik képesek voltak átmenteni a vagyonaikat, vagy akik akkor hazsnálták ki a zűrzvaros állapotokat és az állami vagyont privatizálták.
Ha ezt nézzük Orbán helyzeti előnye nem az égből pottyant, hanem kökemény "munkával" szerezte meg azt 30 év alatt, miközben az ellenfelei szépen átaludták ezt az időt és hagyták,hogy mindent elvegyenek tőlük, még a média nagy részét is.
Sztem a felelős demokrata politikusok nem hagyják magukat és az országot így "kifosztani" ,átalakítani pedig valójában épp ez történt, aminek ők is a bűnrészesei annyiban,hogy nem cselekedtek proaktívan, csak a szájuk járt 2010ig és ültek a biztosnak hitt szavazóbázisukon, ami aztán el is fordult tőlük.
euler 2020. 05. 03. 13:28
Előzmény: #827  signal2
Nem fidesszel szemben álló EGY pártról beszéltem (kicsit sértő ha ezt tételezed fel rólam :), hanem a nem fidesz szavazatok többségéről.
Ez már a 2018-as országgyűlési választásoknál is igaz volt, erre emlékszem, azóta szerintem a fidesz tábora csak csökkent, de a többi választásnál most nem néztem utána.
badsector1
badsector1 2020. 05. 03. 13:27
Előzmény: #831  Törölt felhasználó
Azt hiszem félreértettél.
Arra gondoltam, hogy a a közmédiában 4 évig nem az ellenzék gyalázása, a fidesz fényezése folyna, ha nem állna rendelkezésére évi 100,200,akárhányszáz milliárd propagandára, akkor a fidesz nem 50 %küröl lenne, hanem kb 25%-on.
Törölt felhasználó 2020. 05. 03. 13:22
Előzmény: #830  badsector1
Mindenki valós szavazó. Mindegy, hogy érdekből, meggyőződésből, vagy jobb híján teszi.
Vagy mit értesz valós szavazón? 
badsector1
badsector1 2020. 05. 03. 13:18
Előzmény: #827  signal2
Azt ne felejtsd el, mivel sokkkal nagyobb előnnyel indul (szinte az egész állami aparátus a fidesznek dolgozik) a fidesz egy szavazáson, az összes többi párthoz képest, nem tudhatod, hogy mennyi a valós szavazója. Éppen ezért nem demokrtaikus Magyarországon a választás.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 03. 13:17
Előzmény: #828  badsector1
Igen, értelmezés kérdése az egész. Hitler nálam tehetséges bűnöző. Annak Orbán is az, vitán kívül.
badsector1
badsector1 2020. 05. 03. 13:14
Előzmény: #826  gombócból_is_sok
Hitler is egy tehetséges politikus volt sajnos, de még sem számít dícséretnek.
signal2
signal2 2020. 05. 03. 13:08
Előzmény: #824  euler
Hogyne szabadna bírálni, én is szoktam. Csak szerintem dicsérni is szabad, és együttműködni is szabad. 
Érdeklődve várom, hogy melyik pártnak van a legtöbb szavazója, ha nem a fidesznek.
Szerintem sosem késő, és főleg sosem rossz jobbot nyújtani, bárkinek is.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 03. 13:00
Előzmény: #824  euler
Az Orbán egy tehetséges politikus című kijelentés mindig káros érzelmeket kelt bennem. Mint amikor a seftes átkúrós gengszterre azt mondják hogy ügyes üzletember.
euler 2020. 05. 03. 12:58
Előzmény: #822  Törölt felhasználó
Ha már ennyi energiát szánsz rá, akkor érdemesebb élőben meghallgatni:
https://youtu.be/fbECBN5-2FQ 
.
Részemről letudom Mesterházy egyéni túlélési kísérleteként (ki ő az mszp-ben, ha utólag még a pártja is elhatárolódik tőle?)
Másrészt az mszp se érdemel sok szót, csodálkoznék ha megérnék a 2022-es választásokat.
euler 2020. 05. 03. 12:45
Előzmény: #819  signal2
"tudomásul kell venni, hogy a fidesz vezeti az országot, a fidesznek van a legtöbb szavazója, a fidesz és a szavazói is a nemzet része."
1. tudomásul veszem, hogy a fidesz vezeti az országot - bírálni se szabad? Szerintem meg egyenesen kötelező, még haraggal is.
2. nem a fidesznek van a legtöbb szavazója, ebbe ne menjünk már bele!
3. a fidesz szavazói a nemzet része - természetesen így van. (lásd ellenben Kövér)
.
Nincs helye kísérletezgetésnek, mert rámegy az ország.
Le kellene szállni a földre. Nekem nem fér bele, hogy Orbán egy "tehetséges" politikus.
(Tudom nehéz túllépni a Schiffer-féle ha akarom vemhes, ha akarom nem okoskodáson).
Törölt felhasználó 2020. 05. 03. 12:45
Előzmény: #821  signal2
Az autonómiatörekvés is támogatható mindenki által. A formája lehet kérdéses csak.
Törölt felhasználó 2020. 05. 03. 12:35
Előzmény: #818  euler
olvasom Mesterházy felszólalását és ebben nem azt mondja,hogy a fidesszel szeretné ezt a jövőképet kialakítani,hanem széles körben. ennek a "felajánlkozásnak" a leegyszerűsítése, amit a kritizálók mondanak.
idézem
" a tudományos élet, a politikai élet, az érdekképviseletek bevonásával egy 20-30 éves távlatban, a kockázatokat is elemezve esetleg egy ilyen bizottság keretein belül lehetne talán konszenzusra is jutni."
arról lehet vitatkozni,hogy ez mennyiben reális. Semennyire sem. De ezt Mesterházy is tudja. Akkor mi lehet a célja?  A cél az, hogy konstruktívabb az ország érdekeit aktívan támogató ,önálló gondolkodású párt képét alakítsa ki, kezdje el.

signal2
signal2 2020. 05. 03. 12:25
Előzmény: #820  Törölt felhasználó
Ha az erdélyi autonómiatörekvés alatt ezt a mostani aláírást érted, amit a határon túliak többsége sem ír alá, akkor szerintem tisztázzuk, higy az miről szól. Szerintem arról, pályázhassanak ezek a kulturális régiók önállóan eu-s pénzekre. Szerintem ez nem autonómiatörekvés, így bátran támogatható bárki által.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek