Köszönöm a választ! Igen elég bonyolult. A sorozat jelleg fog gondot okozni, mert tavaly kettőt értékesitettem, idén is van eddig két vásárlásom amikből egyet eladok. Szóval eladási céllal többet nem is vehetek. Ezt a két év alatt 4 értékesitést hogy kell érteni? Ha idén eladom a 3.at, akkor mennyit kell várnom hogy újra eladhassak?
Ha csak vásárolsz, akkor biztos nem lesz áfás, szja sem lesz szerintem, csak illeték lesz rajta. Az áfa akkor jöhet be magánszemélynek (nem adóalanynak) ha új ingatlan (áfában röviden azaz új ingatlan ami nincs még 2 éves, ami 2 éves elmúlt az már használt) értékesítése történik sorozat jelleggel (sorozat jelleg röviden az áfában az amikor 2 év alatt legalább 4 ingatlant értékesítesz).
A kérdésre a válasz röviden ennyi lenne, de a téma elég összetett, jól beletenyereltél :)
Magánszemélyként árveréseken vásárolok használt lakásokat. Ha két éven belül 4 adásvételnél több van akkor elvileg ÁFA körösnek kell lennem? Vagy mint magánszemély elég ha fizetem az illetéket és a nyereségre az SZJA-t? Fél éve próbálok érthető választ találni :/
kösz.. nem is tudom mi van e-körül MINDENT EGYKOSÁRBA HOZNAK LE. (szociba láttam ilyet, azé ma már
másképp van... Olvasom mindég a cégfelsorolásokat..) Bonyolultabb ez ettől..
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.