Üdv a Klubban Miluna! Napi limitet úgy számold, hogy az előző napi záróárat osztod 0.85-tel és megkapod az aznapi felső limites árfolyamot. Ha ugyanezt szorzod megkapod a negatív esés maximumát. Opi esetében limit+- 15%.
sziasztok! elég kezdő vagyok tőzsdézésben, na persze, hogy ma vettem Opimust első nap, ami jó mozgalmas lett :-D, na de egy kis nyereség lett belőle. Bár ez most eléggé megérzésre ment.Szóval ezért is szeretnék kérdezni, hogy az ilyen tőzsdei elemzéseket/kereskedéssel kapcsolatos dolgokat hol érdemes nézegetni, vagy tudtok ajánlani oldalakat, ahol lehet ebben a témában tanulni. Ilyenek érdekelnének,hogy hogyan számolják ki a napi limitet, ami felé/alá(?), ha jól értelmezem nem tud menni adott részvényárfolyam. Mit jelent pontosan, hogy öntés van? A töltés? Úgy kb. kilogikáztam, hogy mik, de jó lenne tudni, hogy tényleg-e.Rengeteg kérdésem merült fel. köszi előre is :-)
Nem zavar, mert nem limites eséssel zárt, mindent megvettek. Így a chart is jó. Ha lehetett volna nyilván lejjebb szúr, de azt is megvették volna, így is erősen túladott kategória volt rövidtávon, más is látta, aki nézte. Mikor ott volt a több mint 1 milla eladó 197-en, Konzum elindult, ezt is úgy felszívták, mint ha ott se lett volna.
Erre van magyarázat...nézd meg szépen melyikből mennyi részvény van forgalomban, Konzum a nagyobb és mégis durván 18 szor kevesebb részvény van forgalomba...Tehát, ha Opi 200, konzum minimum 4000
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.