a betett tőke kb. 1,5x-esét már teljesen kivettem, kockázatokat is vállaltam, személyi kölcsönt is vettem fel hitelfedezeti biztosítással inkább, hogy a legalján is tudjak vásárolni. Megszívhattam volna, de azóta már azok is vissza vannak fizetve. Ez a cucc egyébként egyre kevésbé kockázatos, ez most a lényeg. :)
Bizony, nagyon igazad van. Tibi blogját meg mindenkinek ajánlom, sokaknak egyszerűen fogalma sincs, hogy Tibi milyen széles látókörű, magasan képzett value invesztor. Mondom ezt paradox módon a mi kis kaszinónkban. :D
Ha találomra kiválasztunk 30 vállalatot, és simán tartjuk, annak hozamát hosszútávon a profi alapkezelők nagy része sem képes felülmúlni. Ez tény.
Ennek alapján azokra, akik a bóvlipapírokkal pénzt keresnek, statisztikailag jóval többen jutnak olyanok, akiknek hozama nem éri el a passzív hozamot sem, vagy jelentős veszteséget érnek el.
Szóval nem olyan egyszerű ez.
Valaki csak az oszti miatt veszi kifizetés előtt, aztán eladja. Stabil cég és felfelé megy. Van ott még potenciál, és az osztalék is évről-évre magasabb. Nekem is volt régen 5-6 éven keresztül. 8- évig dolgoztam ANY- ban, jó cég.
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.