ad egy kis erőt, amit írtál, viszont a kétségbeesésem hatalmas, be kell, hogy ismerjem, mert nem kockázat van, hanem Opec miatt hatalmas és biztos bukta
OK,hogy fáj,de ennyitől még nem kell megijedni.A kockázatot tudnod kell kezelni.Nekem több mint 3 milla bukó a tanulópénzem.Mindenki megfizeti a maga mohóságának és pánikolásának az árát.Én a magyar tőzsdén jó kiképzést kaptam.Saját magamnak én voltam a legnagyobb kockázata.Buktam is mint a katona tiszt.Aztán a tolvaj részvényekből átmentem a blue chipekhez.Nem voltak nagy nyerőim,de nagy bukóim se.Elkezdtem érezni és megszeretni a traderkedést.A MOL fórumon nagyon sok jó gondolatot és tanácsot kaptam.Kezdtem nyeregetni és közben én is változtam.Hideg fejjel és a kis bukókat realizálva a nagyobb nyerők reményében amik néha össze is jöttek kezdtem daytraderré válni,de a swing tradben még van hova fejlődnöm.És az idén ősszel rátaláltam a certikre és nem hazudok neked októbertől ez idáig fél milla nyerőm lett tisztán.Nekem!Érted?Úgy hogy azt mondom Neked is sikerülhet.Csak önfegyelem és alázat kérdése az egész!
Hát az olajban megy a kavarás ezerrel,jelenleg bizonytalan lett a megállapodás és nézd meg azonnal gyengülni kezdett,jelenleg 46.78.Geci az olajos banda,vigyázz,hogy most mit csinálsz.
Hát megint bealudtam napira volt egy long megbízásom 173 -ra de túl későn tettem be,így nem teljesült.Egyébként én up-nak látom egyenlőre.Kár volt a 40 alatti vételeimet eladni a daytraderkedés miatt,de már mindegy.Hosszútávra én shortolnám a gázt,de van még tér felfelé,így még várok.
Sztem Putyin és Trump megtalálja majd a közös hangot,Szaúd-Arábia és most már úgy tűnik Irak is megegyezés párti.Különben USA ugye Irak katonai partnere is,egy kis dá-dá és mindjárt megjön az irakiak esze is.Nekem a sötét ló Irán,főleg ha Trump felrúgná az Iránnal kötött atommegállapodást.Na akkor lenne az,hogy Irán a nemet támogatná.És akkor a fanatizmus és nem a józan ész győzne.Mert ugye azért a kevesebb kitermelés magasabb árakon ugyanazt a bevételt eredményezné jóval hosszabb ideig.De ha a hajatollahok beintenek akkor annyi az egésznek.Ezt gondolom józan paraszt ésszel.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.