Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Tudtommal csak a kétfarkúak érveltek a szándékosan érvénytelen szavazatok mellett.
Az Orbán-Vona-Szili-Thürmer-Gyenesei tengely a nemek mellett volt, az exfideszes Fodor doktor az igent tolta, Gyurcsány kalandorpolitikájába belefért a bojkott, az mszp összevissza beszélt és végül a távolmaradás mellett döntött (azzal a kiegészítéssel, ha valaki fél attól, hogy a hatalom kiszúrja, hogy el sem ment szavazni, akkor inkább szavazzon érvénytelenül), az lmp pedig a választóira bízta.
A politikában igenis van helyük viccpártoknak. Ha nem lennél pártkatona vagy magad is gondolkodál, akkor te is tudnál rá külföldi példákat hozni. A gugli a barátod. Én nem fogok különösebb energiát ölni a felhomályosításodba.
Utólag mindkét oldal másképp látja. Mi ebben a meglepő?
Indítottam egy kis tippjátékot a szavazás előtt. A nemek többségét mindenki eltalálta. Az érvényességet sokkal kevésbé.
Most viszont 3.4 milliós mintánk van a választókról.
Számomra legmeglepőbb a szándékosan érvénytelen szavazatok magas aránya volt, különösen Budapesten.
Ebből sokat tanulhat a hatalom is, az ellenzék is sőt még a választópolgárok is.
Majd meglátjuk, ki mit hüvelyez ki az adatokból. Nem hiszem, hogy ebben a fórumhomokozóban dőlnének el a fontos kérdések.
A topic olvasója mindegyik szekértáborban talál olyan elvakult és taszító hozzászólásokat, hogy esze ágában sem lesz ahhoz a táborhoz tartozni.
A küszöb szerintem fontos. A demokráciánk olyan, amilyen. Most 3.3 millió szavazót köptek szembe azzal a hatalom törvényei, hogy az elsöprő többségük csak egy satnya érvénytelenséget vajúdott ki magából.
Egy bölcsebb hatalom 40%-nál vagy alatta húzta volna meg az érvényességi határt. Egyébként az 50% sem megugorhatatlan. Tíz évvel ezelőtt, amikor az öregecskedő Orbán doktor is fiatalabb volt, akkor ellenzékből is átvitte a küszöböt. Akkor még nem okozott neki annyira egyértelműen bugyuta kérdést föltenni, mint most és az akkori kampány is ügyesebb volt.
Itt a fórumon a pártkatonák lökik pártjuk pillanatnyi üzeneteit.
Engem sokkal jobban érdekel a pártkötődés nélküliek illetve a pártot választók, de ennek ellenére gondolkodásra képes fórumozók véleménye.
Szerintem ez a választás is Brexit-féle "repül a nehéz kő" volt. Nem tudjuk előre, hol áll meg s kit hogyan talál meg.
Ezt jóval a választások előtt beírtam. Ha tetszik, megjósoltam, megéreztem és előre láttam, hogy lesz valami nem várt hatása. Ha okosabb lennék, akkor azt is megmondtam volna, mi lesz ez a nem várt hatás.
Gazdasági portálon vagyunk. A tőzsdézésben nem meglepők a váratlan hírek események.
Most úgy látom, hogy az érvénytelenség beleszállt a hatalom ikertornyaiba. Majd elválik, mit lépnek erre a szereplők.
A hatalom egyelőre nem tud mit kezdeni azzal, hogy a viccpárt beleköpött a levesébe. Pedig ez a 6% szándékosan érvénytelen szavazat önmagában kevés volt a népszavazás érvénytelenségéhez. "
akkor most a kutyásoké a 6% vagy a többi párté amelyik az érvénytelen szavazat mellett érvelt? :)
a másik pedig az, hogy a politikában nincsen helye VICC pátnak! :(
remélem ezt te is megérted!
aki "viccelni" akar az menjen a "bulvárba" pénzt keresni!
" ha mi is elkölthettünk volna 15 MRD-t kampányra, 85 millió nemet kaptunk volna"
Ezt hívják humornak. Viccpárttól nem is meglepő.
A kampányköltések aránytalanságát figurázza ki.
A humorérzék nélküli választóknak ott van az összes többi parlamenti párt.
A hatalom egyelőre nem tud mit kezdeni azzal, hogy a viccpárt beleköpött a levesébe. Pedig ez a 6% szándékosan érvénytelen szavazat önmagában kevés volt a népszavazás érvénytelenségéhez.
Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.
Azt nem értem, hogy a választás előtti hetekben tele volt a fórum a "Semmi hatása, semmi értelme, tök mindegy, véleménynyilvánítás, a "kvótát úgy sem írhatja felül" és hasonló dolgokkal. Most mégis nagyon fontos, hogy mivel nem csökkentették le a küszöböt, ezért érvénytelen lett. Az lett, és? Nem mindegy, úgysincs semmi hatása nem? :)
Ezek szerint: mivel az érvényes leadott szavazatok száma kevesebb,mint az érvényességhez szükséges szavazatok száma,ezért a népszavazás ÉRVÉNYTELEN.
csendben
látod, látod! :)))
ezt kellene naponta legalább 50x bemásolni ide, és az ellenzéki médiában bemondatni. :)
ÉRVÉNYTELEN!
ÉRVÉNYTELEN!
ÉRVÉNYTELEN!
Így a fidesz hátradőlve várhatná a 2018-at mint ahogyan 2010-ben is tette.
Ezért fog veszíteni nagy valószínűséggel az ellenzék megint.... ebből a szavazásból sem tudja leszűrni azt az információt amire szüksége lenne egy sikeres 2018-ra!
nem a saját maga "felépítésével" foglakozik hanem az "orbán" lerombolásával....
a fidesz-jobbik 43% vészvételnél hozott annyi szavazatot mint 2014-ben 61 % -nál!
tudom, majd a kutyák megmutatják....
matekból már megmutatták mire képesek.... :)))
" ha mi is elkölthettünk volna 15 MRD-t kampányra, 85 millió nemet kaptunk volna"
Ezért kellett kitalálni egy új kategóriát, a "jogilag érvényes" eredményt.
Olyan ezt, mint amikor az asztalos elkeféli az asztalt, ferde lesz, és minden lecsúszik róla. Ekkor kell kitalálni a "hegyi asztalt". Hegyoldalon tökéletes, tehát nem az asztal rossz, a megrendelő használja rossz helyen:))).
Csak így lehetett a népszavazás hatalmas siker. A nemgondolkodó híveknek ez pont elég is volt.
"Ez a népszavazás jogilag érvényes, de eredménytelen volt!"
A választási iroda adatai szerint!:
"Az országos népszavazás érvényességéhez szükséges érvényes szavazatok száma
A névjegyzékek zárásakor a választópolgárok száma
Belföldi szavazóköri névjegyzéken: 7 986 767
Külképviseleti névjegyzéken: 11 231
Levélben szavazók névjegyzékén: 274 627
Összesen: 8 272 625
A népszavazás érvényességéhez szükséges érvényes szavazatok száma: 4 136 313
Az érvényes szavazatok száma az összesítés jelenlegi állása mellett 3 418 387 "
Ellentámadásból vezettek a svájciak. Lang lyukat rúgott egy előrevágott labdánál, a migráns Shaqiri megtolta és kilépett, Gulácsi a kísérletét védte, de a migráns Seferovic ismétlésével szemben viszont tehetetlen volt.
A 66. percben Dzsudzsák 30 méterről vállalt egy szabadrúgást, de fölé lőtte, rögtön az ellentámadásból a migráns Behrami nagyszerűen fordította ki középről a labdát a bal oldalra, ahol a migráns Rodriguez éles szögből, kapásból lőtt.
A 81. percben a csapatkapitány lőtt újra szabadot, 25 méterről kevéssel lőtt fölé, ez volt a harmadik kísérlete, ez volt a legígéretesebb, de ez sem volt igazán gólveszélyes.
A 89. percben jött a harmadik svájci gól, amire már nem volt válasz. A becserélt Valentin Stocker - Dárdai játékosa a Herthában - lecsapott egy beadás után kétszer is megcsúsztatott labdára.
A szövetségi kapitány gólokat ígért, össze is jött kettő, de ettől még mindenki nagyon csalódott volt.
Magyarországra Lettország vár hétfőn idegenben. A lettek 2-0-ra kaptak ki hazai pályán Feröertől, A kapitány csapatának nyernie kell, hogy minél tovább versenyben tudjon maradni a második, pótselejtezőt jelentő helyért.
"Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Emelt fővel távozhatunk, hiszen jól játszottunk - fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
Brüsszel is nyilatkozott:
"Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a csapatomnak, de a magyaroknak is, hiszen nagyszerűen futballoztak, nyomás alatt tudtak tartani minket és egy pillanatig sem adták fel."
Bocs hogy megvárakoztattalak! Rohanásban voltam!
//Érvényes a népszavazás, ha az összes választópolgár legalább fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazók több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott. [4]//
Amiben tévedtem:
Milyen jogilag érvényes? Ez a népszavazás jogilag érvényes, de eredménytelen volt!
Tehát: elnézést hogy sietségemben a két feltételt egymás elé helyeztem, nem szándékosan!
(((Amit szerettem volna mondani: jogilag a népszavazás érvénytelen volt, de eredményes volt!)))
A két szót nem nem gondoltam át a sietségemben!
Most érkeztem vissza! Várom a reakciót a beismerésem tárgyában!
Pont most írtam a másik topicban, hogy mekkorát hazudott ma Juncker. Szerintem egyszerűen szarkavarás megy. Értelmes ember, ha megnézi, hogy tavaly Szeptember óta, amikor is megszavazták, mennyi ország mennyi embert vett át a szétosztandók közül, akkor kiderül, hogy senkit sem érdekel a "minőségileg" megszavazott ökörség.
Nekik ez valamire jó. Hetente hazudnak egyet és közben minden megy tovább. Áramlanak befelé. Hogy ez mire jó, azt szerintem sosem fogjuk megtudni. :)
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319