Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
A demokratikus országokban nem rendeztek népszavazást erről a kérdésről. Ott a vezetők pontosan tudták, hogy a választók üdvözlik az aktuális országok migránspolitikáját és ezért nincs rá szükség.
Nálunk a kormány elbizonytalanodott, hogy valóban tetszik-e ez a magyar lakosságnak, ezért megkérdezi őket. A kérdés egyértelmű, kampányra nincs szükség, csak annyira, hogy ez egy fontos kérdés és aki teheti vegye komolyan, most lehet rá szavazni, később már nem. Most még el lehet mondani a véleményt.
Semmmi köze ennek semmiféle világpolitikai elfogadottsághoz, vagy ilyesmihez. Ez a véleményünk. A magyar lakosság ezt akarja.
Szerintem arra gondolt, hogy befogadunk néhány német meg svájci gépészmérnoköt meg amerikai informatikust, aztán ha bizonyítanak akkor jöhet a többi is!
De nem ám! Egyrészt nem demokratikus, mert olyan elképesztő véleménytorzító hazugságkampányon alapuló agymosás előzi meg, ami teljesen kizárja azt, hogy a nép valódi véleményének a megnyilvánulásának tekintsük.
Másrészt demokratikus országokban az a szokás, hogy a választott vezetés olyan komoly érdmi politikai munkát végez az országon belül és kívül, olyan átgondolt és koltúrált módon nyilvánul meg általában, hogy rendelkezik azzal a tekintéllyel ami elegendő ahhoz, hogy a partnerei elfogadják őt az ország képviselőjének.
Azért kell ez a népsavazás, hogy mozgósítson, hogy a fidesz talpasai újra fontosnak érezzék magukat, érezzék a harc ízét. Hadgyakorlat ez kérem, semmi más. Csak nézzétek meg azt a két-három aktivistát, akik itt tartják a frontot a józan ész ellen. Igazán elemükben vannak. Élvezik nagyon.
A népszavazás az egyetlen módja, hogy kifejezzük,hogy ez a migránspolitika bizony alapvető hiba. Figyelik hidd el. Ennél demokratikusabb dolog nincs. Majd leglátod. Szerintem változtatni fognak. Legalább is remélem, mert az amit most csinálnak sehova sem vezet.
Hát valamennyire bizonyára elfogult vagyok, de nem a mindenkori kormányt gondolom különálló "egység"-nek, hanem csak a fideszt tekintem egy, a saját érdekei mentén, (többnyire az ország érdekeivel szemben) működő organizmusnak. Az ellenzék a magyarság része, pártjainak silánysága a nép érdek érvényesítésre való képtelenségét testesíti meg.
Söpörjünk, csak a magunk portáján: Miért nem írtak ki népszavazást a választási törvényről, az alkotmányról, a stadionokról stb.
Itthon nem kell demokrácia?
Söpörjünk, csak a magunk portáján: Miért nem írtak ki népszavazást a választási törvényről, az alkotmányról, a stadionokról stb.
Itthon nem kell demokrácia?
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319