miért ne lehetne területi ügyvezetéssel megbízott, akkor nem magánszemély hanem cégképviselö.
más
pami használd a fejed játsz a gondolattal.
egy o. cég nem olyan mint a macska,hogy jó ha van a háznál...
ha felépíted az életed akkor finanszírozni kell az igényeidet a jövedelmeid viszont adóznak,
magánszemélyként elöször adózol utána költesz cégesen elöször csökkented az adóalapod utána adózol.
Az o. nem cél hanem eszköz mint maga a pénz.
A pénz is ahhoz kell kiteljessedj megvalósítsd álmaid terveid,szabad lehess.
Ha nem fizetsz adót nem járhat a szád miért ilyenek az utak miért síbol a kormány miért sz@r az egészségügy...
Nem férhet hozzá senki csak Te.
Ők nagyon sok cégnek a névleges tulajdonosai, ők abból kaszálnak. Ha visszaélnének, akkor rögtön sitre vágnák őket és a alapítói jogosultságukat is elveszítenék. Hidd el nekik abból sokkal nagyobb boltjuk van, mint más számláját lecsapolni.
És még egy biztosíték a céged alapításakor ők áláírnak egy nyilatkozatot, hogy te vagy a tulaj és ők csak a te irányításodra járnak el.
(Ezt a papírt nem kells senkinek se mutogatni.)
drop!
"nem feltétlen te vagy a tulaj vagy ügyvezető. Ők is nyithtják a számlát. "
de ha az életem abba a cégbe van és akkor idegen a tulaj a világ másik végéből akkor én hogy vagyok bebiztositva?más is hozzá fér a zséhez?
Az o. nem ilegális, de ha van a tulajdonodban o. cég, akkor azt be kell elméletileg jelenteni itthon. Pénzfelvétel belőle viszont nem legális, mert adóznod kellene utána.
és akkor a gyakorlatban hogy néz ki ha tegyük fel csak tőzsdéhez kell a cég mert mást nem csinálok.
megalapitják a céget,a cégpapirokkal bemeegyek az erstehez tőkeszámlát nyitni?hááát ott megint én kerülök a képbe,az nem buli.
"aki nem szeretné, hogy az ex felesége rátegye a felére a kezét "
:)
Ja, még fel is nyom az APEH-nél, hogy o. céged van, ha nem tejelsz: neki)
Egyébként jogos.
Törölt felhasználó2007. 09. 25. 22:19
Elvileg az OTC-n deviza kereskedése után a bevétel 36% befizeted és nem tudsz összevonni.
Példa van 20 milla. Keresel 10et és buksz 10et. Kijönnél 0ra, de a nyert miatt 3,6 millát be kell tolnod. -elvileg ez a törvény.Ez csak magán személyre vonatkozik.
Ezek után ma az a 5-10 % ha a pénzt ki tudod venni az offshorból.
"ez annyira nem tiszta....
hát igen de ha nem egy ipari ingatlanrol van szo ki a fene veszi meg tőlem egy évi 200000 ft költségű céggel együtt? "
ha céget veszel akié az ingatlan akkor nem kell fizetni tulajdonszerzési illetéket.
egy kb50milkás lakásnál ez majdenem 3millió forint ami 15 évi cégköltség
offshore