Topiknyitó: pami2 2007. 09. 25. 17:58

offshore  

lehet naiv a kérdésem ,de ha külföldi offshore cég kereskedik a bét-en ,az árfolyam ny. adot neki is lekell adozni?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:18
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Tulajdonképpen egyelőre nem gondolom, hogy o. céget alapítok újra, inkább befizetem a 20% adót és nem kell vele foglalkoznom, adót elkerülnöm.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:17
Előzmény: #35  pami2
az vesz, így ingatlant:
aki nem szeretné, hogy háborgassák
aki nem szeretne illetéket fizetni az eladás után
aki az örökösnek illeték nélkül kivánja tovább adni
aki nem szeretné, hogy az ex felesége rátegye a felére a kezét

de biztos van még......
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:14
a kormány pont fordítva síbol, o. cégek adnak tanácsot készít tanulmányt ,amiknek az értéke megfoghatatlan.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:13
ez nagyon jó ez az offshore cég téma! én egy kicsit túlkombináltam magam és egy szlovák céget hoztam létre és az ügyvezető pedig nem én vagyok:)))
mostmár jobb lenne az offshore, sokkal egyszerübb. és nem értem mi a baj azzal,ha a cég veszi a házat, az autot..stb ami nem a tied azt tőled nem is tudják elvenni!
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:12
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
gabor, ja, értem, szerencsére nem OTC-zem.
pami2 2007. 09. 25. 22:11
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
"Felmerült már Önben, hogy ne saját nevére vagy magyar cégére vásárolja meg az ingatlanát, hanem offshore céget alapítson erre a célra? Az offshore cég tulajdonosa lehet Ön, lehetnek családtagjai vagy az Ön meghatalmazottja. Az offshore cég megvásárolhatja az ingatlant, így az ingatlan az Ön offshore cégének tulajdonába, áttételesen az Ön tulajdonába kerül. Ha később el kívánja adni az ingatlant, akkor a céget adja el és azzal együtt, annak részeként értékesíti az ingatlanát. Mivel nem kell befizetnie a nyereség forrásadóját, ezzel a módszerrel a lehető legnagyobb hozamot érheti el ingatlan befektetésén! De a vásárló is jól jár, mert a szokásosnál olcsóbban jut a megvásárolt ingatlanhoz... Nézzük, hogyan lehetséges ez! "

ez annyira nem tiszta....
hát igen de ha nem egy ipari ingatlanrol van szo ki a fene veszi meg tőlem egy évi 200000 ft költségű céggel együtt?
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:10
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
ha fontos a saját vásárlásod akkor az o. cég vesz töled olyat aminek az adózása alacsonnyabb mint az áfonya.
-valami jogdíjasat,szoftvert,zenemüvet alkotást ...
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:09
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
36% az adó, kapásból levonják a számládról, és a veszteségedet nem írhatod le a nyerőkből.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:06
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Mi az ált. helyzet most Mo-on?
Azt nyúzzák akinek van valamilye.
Szerinted jó érzés állandó fenyegetteségben élni, hogy manapság a besúgás a nyerő?
Én azért is alapítottam o. céget, hogy a nagy bizonytalanság közepette legyen biztos pont, egy meneklő az életemben.
A cég fenttartása évi 135e Ft-ba kerül, ennél jóval többet befizettem már az OTC-s nyereségek után (eddig).
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:03
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
olvass hvg-t figyelöt és figyeld a nagyokat
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:02
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
- nem zsákban,kártyán hozod haza a zsetont
- alapitasz egy céget akinek egyik tulaja maga az o.cég. majd ez a cég egy harmadikban is tulaj és akár egy negyediknek ad kölcsönt a nyereség nagyrésze meg az o. cégé a tökéjével arányosan a lehetöségek végtelenek.

mondtam szvsz ez párszáz milliós forgalmú cégnél éri meg.
10milliónál egyszerübb ha kft-ként kereskedsz és minden költséget elszámolsz a nyeresággel szemben.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 22:01
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Hogy van ez az OTC-s dolog, nem értem. Egy példával lécci. Köszi.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:59
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Idézem a lent linkelt könyvet:
"Offshore cég magyarországi banknál vezetett számlájába betekintést nyerhet-e valamelyik magyar hivatal?

Csak bûncselekmény alapos gyanúja esetén speciális engedéllyel. "
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:58
Egy OTC 36% bevétel után a 10% "nyereség adó" már nem sok és akinek fontos hogy ne a cég vegye az ingatlant autót stb annak ez sem rossz megoldás.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:57
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Na éppen ez az, amit az o. céggel el akarok kerülni. Ne a cég vegyen valamit, hanem én. Ne lehessen engem összefüggésbe hozni az o. céggel. Az o. céget sem akarom normál esetben örökké fenntartani. szvsz nem jó ötlet, amit írsz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:56
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Ez a leg lényegesebb, amit mondasz, addig megfoghatalan vagy amíg mindened a cégre megy. Elvileg nincs kivét mert a vásárló a cég.
Pl. a ház amiben laksz, az a cég tuéajdona, attól bérled. :)
Persze ha már nagyon nagyban megy a játék akkor jobb bonyolultabbá tenni a témát :)
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:54
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
ibiza,
1. van 10m nyereséged, ebből 2-t kellene leadózni itthon, 8 legális, igazolt lenne. Offshore cég esetén nem lesz legális vagyonod. Nyersz 2m-t, de 10m-t nem tudsz legálisan használni. Mondjuk ez nekem nem jelentene gondot.
2. Hazahozni a pénzt már kicsit kényelmetlenebb. Utalni nem életbiztosítás, zsebben meg nem lehet nagy lóvét cipelni. De megoldás azért mindig születik :) Persze ha csak a kinti számlán akarod tartani, akkor nincsen gond, azt az APEH sohasem tudja meg.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:53
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:51
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Szerintem ha o.céged nyereséget termel, nem tudom miét gond a kp-vel való bánás.
A cég alapítása után bárhol nyithatsz bankszámlát, ahol bankkártyát is hozzávágnak az emberhez. Én nyitnék Mo-on is számlát ahonnan felveheted a kp-t vagy utalhatsz, v. kártyával vásárolhatsz.
Ne feledd nem Te költesz, hanem az o. cég. Nem Te veszel autót, házat, egyebet, hanem a céged!!!
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 21:50
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
akkor már is adóztál plusz 10%ot

Topik gazda

pami2
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek