Az o. cégnek lehet magyar bankszámlája is, a betekintés csak nyomozati esetben lehetséges.
Ha tehát abefektetésből kivett pénzét erre utalja elvileg az APEH-nak semmi belelátása nem lehet.
De ezt neg fogom kérdezni egy szakembertől.
Azt olvastam erről, hogy sokan alkalmaznak O. céget nálunk is, de nem tudják kihasználni az előnyeit. Mint mindenben itt is fontos a tudatosság, a tervezés és következetesség.
A kivett nyereséget nem szabad magánemberként elkölteni, mindent a cég nevében kell vásárolni. :)
1400 Usd, az ár tartalmazza a névleges igazgató és részvényes költségét is. Második évtől majdnem fele az ára (750 Usd)
helyszín: Seychelles vagy Delaware, akinek amelyik szimpatikusabb
Nekem Seychelles-i van.
Tapasztalataim pozitvak. Korábban 5 éven keresztül volt o. cégem. A Calderánt tudom ajánlani mindenkinek, a tulajdonosa Tarnóczai Zoltán tapasztalt és megbízható, nekem is ő alapította az o. céget. Bár akkor még nem önálló cége volt, hanem egy angol cég magyar leánya nevében tevékenykedett. Gondolom azóta önállósodott. Ő (vagy alkalmazottja) elmond mindent, én nem szeretnék kontárkodni a témában.
A határidős átjátszásról nem tudok sokat, a brokim mondta, hogyha megvan az o. cég, térjünk vissza rá, megoldható. De még nem döntöttem az alapítás kérdésében, úgyhogy nem is érdekel a dolog egyelőre.
A hátrányok:
1. Már írtam, hogy a nyereséged legalitása elveszik.
2. Meg kell oldani a külföldi bankszámláról a pénz hazajuttatását
Igen őket mondtam a Calderant. link
A honlapjuk nagyon jól fel van építve, szerintem minden lényeges rajta van.
Viszont szerintem drágák. Vagyis abban az esetben nem, ha egy bonyolult többrésztvevős csoport kiépítése szükséges. Itt a profizmus, tapasztalat megfizethetetlen.
Ha egyszerűbb ügylatakre kell a cég, mint például befektetések tulajdonosának, vagy vagyon eltüntetésére akkor van olcsobb is. Pl: link
Nagyon baráti az 1300 Euro alapítás, és az éves 500 fenntartási dij.
Ráadásul nem egy Kajmán, vagy Bahama, ami elég cikiül hangzik :) Egy USA-bél cég nevében fellépni azárt jobban hatást kelt.
Erősen gondolkozok egy ilyen cég létrehozásában, megmondom nem akarom a myereségem 20%-át elveszíteni, valamint aez abbóll vett értéktárgyakat, ingatlant, autót is biztonságosabb helyen tudnám egy ilyen helyzetben.
magyar cég is csak nyereségadót fizet, áfonyát nem.
az áfonya az szja tipus és lineális tehát nem összevonható más veszteséggel (cégnél bármilyen veszteséggel,költséggel szemben beállítható) és csak a tözsdei költságeek vonhatóak le.
offshore nagyforgalmú cégnél érdekes molnak a coca colanak is van ilyen.
q.feriék azért nyomatják,hogy a kisíbolt pénzek igy nyomonkövethetetlenek és az bejöhet külföldi befektetöként cégrésztulajként párttámogatóként....
ha beeírod a googleba offshore ezer helyet találhatsz, ilshungar,hu crwgroup.net valamelyiken táblázat is van elönyökkel költtségekkel....
Törölt felhasználó2007. 09. 25. 21:32
Gabormusicnak: a vonzo ár mit jelent és hol van a cég helyileg?
Üdv: JB
Törölt felhasználó2007. 09. 25. 21:28
Sziasztok
Ahogy az előttem szóló írta, érdemes körülnézni az árakban. DE előtte el kell dönteni miért szeretnénk offshore céget alapítani. Számos lehetőség van számos problémára és nem csupán a tőzsdei kereskedésre. Én abban sem vagyok biztos, hogy a pénzt olyan egyszerű lenne hazahozni.
Holnap beszélek egy haverommal, ők adótanácsadással, többek között ezzel is foglalkoznak.
drop!
erről a határidős átjátszásrol irnál kicsit bővebben?szerintetek ennek az offshornak az évi magas fentartásidijján kivül van hátulütője erre amire az 1, kérdés szolt?
Gudakes!
Egy normális o. alapító cégnél egy megbeszélés ingyenes.
Persze ha egy multinak tanácsot adnak, annak nyilván megvan az óradíja, de az átlagembernek nem egy céghálózatot kell felépíteni.
Egyszerű esetben el kell dönteni az országot, ahol be lesz jegyezve, a bankot kiválsztani és esetleg egy telephelyet. Aztán leveszik a polcról a céget és eladják neked.
Ha nem akarod, hogy a te neveden legyen a cég, akkor kicsit többe kerül és egy másik céget vesznek le a polcról.
Az idei nyereségedet is át lehet játszani határidős ügylettel egy ilyen cégbe. Gondolkoztam már korábban az o. cégen a nyereségadó miatt, de még nem döntöttem véglegesen. A hátránya az, hogy a nyereség 20%-kért lemondasz a vagyongyarapodásod legalitásáról.
vhogy én is igy okoskodtam hogy ha adoparadicsomba van a céged akkor adomentességed van ,addig amig önbevallos a buli addig elvileg szerintem is jo.és ugye van mégegy haszna a dolognak amiota gyurci ennyire erölteti ezeket a kinos kérdéseket :D
Én erre rákérdeztem, és azt mondta egy offshore cég alapító iroda, hogy megoldható.
Persze ingyen nem mondtak sokat, az egy órás konzultáció náluk 100e Ft fölött van, de ezért megoldást adnak a problémára. Ha a konzultáció befejeztével úgy érzed, nem kaptál kielégítő megoldást, visszaadják a pénzt, ha viszont igen, akkor a tanácsadás díját beszámolják a cégalapítás költségeibe.
A legtöbb befektetési alap ilyen helyeken van bejegyezve, nem véletlen. :)
offshore