ahhoz hogy a 10millio 46ftos papirjait legalabb 0ban eltudja adni elotte minimum 50ftal fel kell tornazzak az arfolyamot kulonben nagy buko lehet belole ! Geza ezt nem akarja megérteni !
Te nem erted,h ehhez tul szuk a marzs,foleg ekkora mennyiseghez. Vagy nem tud eladni ennyit szamara elfogadhato veszteseggel,v csak oriasi veszteseggel,amit a masik oldalon mar nem tudna ellensulyozni. Senki sem jatszik fel milliarddal ilyen veszelyes jatekot. Fel kell ahhoz spekiznie,h legyen honnan onteni,es akkor esetleg a vegevel atcsuszhat vesztesegbe amit kompenzal,de agymenes a teljes osszeggel erre jatszani,olyat csak elmebeteg unatkozo milliardos tenne.
Geza szerint azért rakták át eredmenytartalekba a penzt, hogy azt kilopjak maguknak, masok szerint meg akviziciokra fogjak kolteni. mondtam ezzel ujat ? Aligha ! arra viszont még egyszer sem tudott válaszolni minek emelnek tőkét 460 millioert ? mert ha az eredmenytartalekot akarjak lenyulni ahhoz total ertelmetlen elotte ennyi penzt betolni !
Az elejen volt, jottek szepen a vevok aztan valaki szepen meglocsolta oket 100k-val,azota mint ha jeget ontott volna rajuk,all minden,csend van. r:38,5
Idézem a a magyarázatot a közgyűlési előterjesztésből . "8. napirendi pont:
Döntés az alaptőke leszállításáról. " Annak
érdekében, hogy a Társaság az előző napirendi ponthoz kapcsolódó saját
részvény visszavásárlásra vonatkozó felhatalmazással élni tudjon, szükséges,
12
hogy a Társaság rendelkezzen kellő nagyságú szabad eredménytartalékkal,
ugyanis ez a saját részvény visszavásárlásának jogszabályi feltétele.
A Társaság a tőketartalékot közvetlenül nem alakíthatja át
eredménytartalékká, ugyanakkor a jegyzett tőkének az alaptőkén felüli
vagyon terhére történő felemelésével, illetve ezzel egyidőben az alaptőkének
az eredménytartalékkal szemben történő leszállításával jogszerűen növelheti
a szabad eredménytartalékát. Sem az alaptőkén felüli vagyon terhére történő
tőkeemelés, sem a tőkeleszállítás nem járna vagyoni hozzájárulással, vagy a
Társaság vagyonából bármilyen juttatás kiadásával, mindként művelet csupán
a számviteli saját tőke belső szerkezetének átalakítását jelentené. "
Bocs, nem pont neked szántam csak a válasz gomb a témára neked ment. Spekulációs papír rendben. Azok
akik értik mit mond Géza, akkor miért vitatkoznak? Bár tényleg egy
kicsit túlnyomja de ez a 12 Ft os névérték leszállítás, majd vissza
emelésnek mi értelme van. Akkor mondja meg más, a miértjét?
Egyetlen egyszer sem volt.okeemeles 46-on. "A reszvenyeket eladja,mar ezen haszna van" Koszonjuk,eppen erre spekulalunk. De azert kozben leirod h nem ertjuk-:)
Nem értitek, miről ír itt folyamatosan Géza..Tőkeemelés volt többször is 36 -46 mit tudom én mennyin.Ezt
befizette vagy majd befizeti de a részvényeket azonnal eladja. Már itt
nyeresége van. Szerintetek 36 alatt már nem lesz nyeresége de addigra
eladja.A cégbe befolyt friss töke pedig rendelkezésükre áll
én nem tudom miért a (12 Ft on felüli része) hogy elköltsék. Ez már a
második bőr.... Géza talán részletezi a pontos folyamatot ennek a 12 Ft-os le meg felszállításnak.Kérdezzük meg.
NUTEX részvényesek topikja