Igazad van, teljesen logikus kivenni 850 M Ft-ot, miközben az elmúlt 3 évben 3,8 Mrd Ft-ot rakott bele a tőkeemelésekkel. Biztos szeret bukni a főtulaj. Erre egyetlen egy logikus magyarázatot találtam. Nem az ő pénze.
:D, akkor venni "kő" a Teslát, már a 200 hetes mozgóátlag alatt van, nincs vesztenivalód, remélem veszed ezerrel ;)... Musknak most kell még nagyobbakat mondania, hogy grafikon alapján is rosszul áll a részvény, ráadásként egyre magasabb bázisról egyre nehezebb évről évre 50%-ot nőni. De ez biztos "this time is different", "to the moon" részvény. Twitternél biztos megtanulta 2022-ben, hogy a folyamatos 420-as trollkodásnál vissza is nyalhat a fagyi, most 54.20 dollárnál kicsit sérült a nagy ego.
hype van benne most vagy 3 hete aztán kifullad ez is ahogy szokott....a Teslaban van hype és ott van valós érték is meg fundamentum meg ilyenek:-) ebben ilyen nincs
Hype ebben nem volt jó 3 éve (akkor elment volna saját tőke (35Ft) fölé vagy 60-70-80 forintra), szerintem itt most sokan realizáltak az árfolyam duplázás után és vettek belőle mást, mert az "olcsó". Az érdeklődés és bizalom ebben a papírban marhára lecsökkent az elmúlt 20 évben. Ha hype lenne, akkor a cégben lévő valós 4,4 mrd Ft (800 millió forint követelést kiveszem) vagyont nem 2 milliárdra értékelné a piac, hanem mondjuk 10-re vagy 50-re. Hype még mindig a Teslában van, pedig ennyi esés után sem olcsó. Fő tulajként én is kivenném a pénz jó részét a cégből osztalékként, vagy visszavásárolnám a saját részvényeim. Miért is hagynám ebben, inkább kivenném és betenném másba azt a bruttó 25Ft-ot.
tanulj a delta storyból??? az a cég sose ért 160Ft-ot csak a hype vitte addig meg a nagy álmodások telenor stb-t is láttak abban a cégben..... az hogy te elhitted és vettél 160Huf-ért ne a fórumot vagy mást hibáztass.... ez sem ér 14 Ft-ot jelenleg. A névértéke 6 ft , ha elhiszed hogy látsz belőle osztalékot vagy céget benne, ami többet ér, akkor veszel, ha nem akkor nem. Én spec nem hiszek benne,de érdekes a papír mert itt van most hype.... a jelenlegi környezet amúgy sem kedvez a tőzsdei cégek árfolyamának így ahol hype van ott lehet pénzt keresni vagy veszteni rövid távon...
Vegyük akkor azt a variációt, hogy kifizetik az osztalékot, szelvényvágás napján nyitó előző napi záró - osztalékon történik, idén a MOL betöltötte a rést, az járt jól aki kivárt, de ott már a jövő évi osztalékot is árazzák, itt meg csak következő tőkeemelésből jöhetne újabb kifizetés, ami elég abszurd helyzet, mert a tőkeemelő tesz be jó magyar forintot, a többi részvényes is úgyanúgy kap belőle osztalékot, pedig ők semmit nem tettek be. Már az EST storynál is el lett sütve a Vajna beteszi a vagyonát ötlet, én ezt kizártam, ő nem fizetett a pakkjáért, balázs csabától mint húzó név kapta, ő sem fizetett érte, ha nem tekintjük fizettségnek a 78 filléres részvény nyomdázást. A portfolio kóklerei ennek ellenkezőjét bizonygatták, afölött, hogy vajnapapa még a jövedelméből az USA adóhatóság felé terjedő kötelezettségének, 8 millió $ befizetés sem tett eleget, inkább hunniába szökött. De tegyük föl még is megteszi a Grabo, a szabadon rendelkezés meg is szűnik, mert a másik iránynál a részvénypakkja sokkal kevesebbet ér az 5% küszöb átlépéses közzétételt követő nyitóban, aukció után indul a kereskedés -20% körüli nyitóval, bennfentes eladás ezzel jár, ez csak az egyik, a másik a ő vagyont tesz be, ő szempontjából a meglévő, potyautas részvényesek meg semmit, a 3. ellenérv a transzparencia, belelát a könyvelője, az auditáló könyvvizsgáló, meg a cég honlapján keresztül, HVG, telex, 24.hu, szóval a szélsőbal-anarchista Óbán oligarchák húsát enni akaró firkász had, ennek ellenére a Delta számait ismertető közzététel után, hogy 30-at ér, a loserokat 160-on tömték a 210-es kamúval, ami a valós érték 7x volt, ez volt a művészet a 30-at érő papírt évekig fönn tartani. Továbbra is tartom, a pénzeszközből, nevezzük forgótőkének, max 400 millió HUF éves nettóprofitot lehet elérni részesedés vásárlással, előző korrekt beírásomra kaptam 4 - t, semmi jelentősége számomra. A hypolás az OTT1 kolumbiai drónos melóra emlékeztet, amikor majd azzal fogják üldözni a csúnya narkódillereket andersen meséje lett kitalálva, van átfedés az ottani vérszomjas acsarkodó felbeszélő nickekkel, notata és én láttam jól azt is. Tanulj a Delta storyból, a folytatás, végkimentel most hasonlónak tűnik nekem. Investinges charton 14,800 ATH-t mutat a 2006 januári hónapos gyertya, a csúcson befektetett 1000 HUF-on 999 bukó. Vásár után okos a paraszt, itt több vásáron is túl vagyunk már.
NUTEX részvényesek topikja