Jol latod, de azt nem hinnem, hogy vilagcsucs, de teny, hogy nagyon alacsony. Ezert is irtam korabban, hogy en nem tartom realisnak a 100 alatti arat. De ugy szortak, hogy innen mar az is lehetseges.
Watson, en azt mondtam, hogy szerintem nem megy 100 ala tartosan. Nem realis a 100 alatti ar. Ennyit irtam. Most is ezt gondolom, de tevedhetek. Az, hogy a ceg gaz, abban telejsen egyetertunk. De nem szabad elfelejteni (ezt irtam akkor is), hogy a cegben van 700 Ft-nyi sajat toke. Azt is mindig hozzatettem, hogy egyelore, mert ez is valtozhat persze.
"Csak azt nem értem, hogy a kibocsátási érték hogyan lehetett 24 Ft, amikor a pici ár kvázi 900 körül volt. Ez egyértelműen a meglévő részvényesek károsítása"
Ugy lehetseges, hogy a neverteket levittek 60-rol 24 Ft-ra. A torvenyi minimum pedig a nevertek kibocsatasokkor. Igy emelhettek toket 24 Ft-on 900 Ft-os piaci ar mellett.
Ahogy korabban sokszor emeltek toket 6 Ft-on 70-90 Ft-os piaci arak mellett is. Ismerned kene a Humet tortenetet...
"Ez egyértelműen a meglévő részvényesek károsítása"
Ez igy igaz. A HorizonMultiplan / Humet / Nutex 16 eve ezt teszi a tozsden.
Signal, aki ilyen alapokkal nincsen tisztaban, az szvsz ne kereskedjen.
A tokeemelest februar kornyeken jegyeztek be. Mindket legutobbit, a novemberi kozgyules alapjan 260.000 db-ot nyomtak ki maguknak 140 Ft-on, a decemberi kgy alapjan meg 700.000 db-ot 24 Ft-on. Mostani aron, mostani darabszamokkal.
Es a sok remenykedo meg csodalkozott, hogy amikor 900-rol indult a felszorzas uan, akkor nem 1000 fole ment, hanem ide 120-ig...
Igazad van, tényleg volt 700.00-es tőkeemelés. Csak azt nem értem, hogy a kibocsátási érték hogyan lehetett 24 Ft, amikor a pici ár kvázi 900 körül volt. Ez egyértelműen a meglévő részvényesek károsítása, hiszen 24 Ft-ért jutnak hozzá a 900 Ft-t érő részvényekkhez, úgy, hogy a meglévő réászvényesek elsőbbségi jogát a jegyzésre kizárták.
Annak, hol lehet utzána nézni, hogy a 2010 év végi rendkívüli közgyűlésen ki volt jelen (methogy 99%-ban megszavazták az előterjesztést), és pontosan ki, milyen értékben vett az új részvényekből. Ha ugyanis olyan vett, aki korábban is részvényes volt, akkor nem is vehetett volna, mert a határozat kizárta a jegyzésből.
Ködösítesz, félre informálsz.
Írd le, v. linkeld be konkrétan mire gondolsz.
A "mezei" kisbüfi számláján 100 db humet helyett lett 1 db nutex rv. Az árfolyamot mindenki láthatja. uccsó humet árf. 9Ft, jelenlegi nutex 121Ft.
Egyébként minden rv. rendelkezik szavazati joggal, csak az elsőbbségiek 10*essel. Az alabszabályban van egy 25%-os szavazati korlát, ha 25% feletti tulaj vagy, akkor valóban nem szavaz minden rv.
penznyelo, anno amikor 100-at mertem mondani, azt montad hogy van benne valami érték. Mire gondoltál? A zuglói ingatlant mintha kilopták volna, vagy rosszul gondolom?
És mikor volt ez a 700.000-es tőkeemelés? Mert ha idén márciu előtt, akkor a kibocsátás pillanatában valószínűleg 24 ft alatt volt az ára.
És biztos vagy benne, hogy most is 24 és nem 2.400 Ft-ért lehet tőkét emelni?
Nem vagyok jos, szerintem te sem, es mint mar tobbszor leirtam, engem is meglepett az esesnek a gyorsasaga. En 500 korul egy ideid stabilizalodo arfolyamot vartam korabban. Nem titkolom ezt most sem. Ennyi. Azt viszont mindig leirtam, hogy a papirt kerulni kell. Plane, miota latjuk, hogy durvan szorjak. Hiaba tudjuk, hogy ha abbahagyjak, onnan pattanhat, nem tudjuk ez honnan lesz.
Nem akarok kötekedni stb.,
de azért az előzmény hsz. (500-650 közötti sávozás) se jött be nagyon (persze nekem is volt-van és biztos lesz is be nem jövő várakozásom), ha csak a folyamatos lecsorgást - majd begyorsuló esést - annak nem vesszük.
NUTEX RALI INDULT