Hány száz milla papír van most piacon? Oké, hogy 7 millió papper forgott az elmúlt két hétben, de mennyiből? Ahogy néztem féléves alj volt 35 Ft, ma 9x pattant vissza a 36-ról...
Még egy észrevétel. Az, hogy most szinte nincs hitele a cégnek, részvények kibocsátásával érték el. Ezeket mind ugye 24 Ft-os névértéken bocsátották ki. Ami számomra érdekes, hogy a legalacsonyabb kibocsátási érték 36 Ft, amely értéknél most is forogtak nagyobb pakkok. Talán nem véletlenül...
Ha valóban átveszik a részvényeket akkor a szavazatelsöbbségi papirokat is megveszik. Mivel kiüresítették a céget, és millió dbok pörögnek azóta, ez arra utal, hogy 1-3 hónapon belül nagy változás , új tulaj lesz a cégnél.
Szia! A kötelezettsége már csak pár tíz millió, nem is ez a gond. A probléma szerintem a több féle részvényekben keresendő. Van ugye a 16 millió sima részvény és van 2 700 000 db tízszeres szavazatra jogosító. Ha ez nem változik, nem tudom ki venné meg.
Egyik lépés, hogy kiszervezték az utolsó értéket a cégből. Lezárták már korábban a kötvényeket. Adósság minimális. A közgyűlési döntés után pár nap alatt megtörtént a cég kiüresitése, és ezzel együtt felpörgött a részvények forgalma. Elmúlt 2 hétben 7 millió db részvény forgott a tőzsdén. Eddig senki nem vette, most hirtelen napi több százezer db cserél gazdát. 16 millió db részvény van. Abból nagyjából 10 millió valószínűleg a bennfenteseknél. Szerintem rövidesen jönni fog új 5% feletti tulajdonos.
NUTEX RALI INDULT